• food Review

    The Morso Pasir Gudang menyajikan makanan Itali

    The Morso Pasir Gudang menyajikan makanan Itali | Baru je Launching beberapa minggu yang lalu.The Morso menyajikan makanan italian iaitu pasta dan western.So peminat makanan italian,boleh la mencuba pelbagai makanan disini.

    THE MORSO

    Baru semalam aku berkesempatan untuk mencuba antara menu yang ditawarkan disini.Of courselah teruja kan sebabnya aku adalah salah seorang peminat pasta.Pasta kegemaran aku  pasta carbonara.So,teringinlah nak mencuba disini kan.

     

    The Morso ni terletak di Taman Bukit Dahlia, Pasir Gudang dan merupakan salah satu cawangan The Morso.Selain itu di Johor Bahru,The Morso telah membuka juga cawangan di Bandar Dato Onn.So, jom tengok apa yang aku order semasa makan di sana.

                                                                   GRILL CHICKEN SPICY OLIO

    MEATBALL CARBONARA

    MUSHROOM SOUP

    SAUSAGE GRILL

    KEDONDONG ASAM BOI & WATERMELON ICE

    So far memang berbaloi makan kat sini, sebab portion makanan dia banyak dan kenalah dengan harganya.Jadi worth it la kan kalau korang makan kat sini.Boleh dikatakan hari-hari penuh dengan pelanggan.Masa aku datang pun,berduyun orang masuk ke kedai ni.

     

    Cuma air tu terlalu manis bagi aku.Sampai aku terpaksa tambah sikit plain water.Tapi tak taulah kalau tekak korang macam mana.Overall ok je semua.

     

    Keadaan dalam kedai pun puas hati sebab bersih dan selesa tau.Kalau nak datang dengan family yang besar pun ok jugak.

    suasana dalam kedai.Masa aku masuk ni memang lengang sikitlah

    So, kepada korang yang menggemari makanan italian.Yang suka sangat dengan pasta, wajib singgah The Morso ni ye.Aku akan share dekat korang lokasi The Morso cawangan Bukit Dahlia di bawah ni

     

     The Morso Bukit Dahlia

    75 Semerbak 20

    Taman Bukit Dahlia

    Pasir Gudang Johor