kisahsidairy.com pengajaran untuk kita bersama

Cerita pengajaran tentang Qurban Aidiladha

Assalamualaikum Cerita ni aku dapat dari whatssap en.husband.. Kisah benar tentang Qurban Aidil Adha ini mungkin boleh memberi pengajaran dan keinsafan kepada kita.. Menarik kisahnya seorang anak dan ibunya yang sudah tua dan uzur bersama seorang pedagang binatang Qurban.. Alkisah di ceritakan oleh seorang pedagang binatang qurban tentang pengalamannya: Suatu hari seorang ibu di usia […]

kisahsidairy.com

Apa akan terjadi Jika??

Assalamualaikum Alhamdulillah…dah nak hampir sebulan jugak kan kita berpuasa,tinggal minggu depan je kita berpuasa kan.. Macam mana persiapan raya korang…Alhamdulillah,kita bersederhana ye dalam menyambut perayaan Aidilfitri nanti.. Meh sini aku nak cerita kejadian yang berlaku pagi tadi,semasa dalam perjalanan ke tempat kerja..Dalam hati ni berdebar-debar,takut,semuanya ada…Macam-macam dok fikir apa akan terjadi jika benda tu berlaku […]

RANDOM

80% Kuota Pelan Data Handphone Telah Digunakan

Assalamualaikum Ni yang lemah bila Pelan Kuota Handphone Dah Banyak digunakan..Maknanya internet akan kembali lembab..Padahal aku jarang bukak video atau download lagu menggunakan tab..Tapi baru 2 minggu digunakan, dah nak habis rupanya..hish!!! Confirm aku malas nak topup utk lajukan internet nie.Kalau kat rumah biasanya aku gunakan Wifi.Jadi jimatlah sikit quota internet aku tu.. Internet nie, […]

INFO kisahsidairy.com

Menyambut Valentines Day..Perlukah?

Assalamualaikum Dalam islam tiada istilah untuk sambut Valentines Day ni..Perayaan ini hanya di sambut oleh mereka yang bukan islam je.. Apakah Valentines Day mengikut Pemahaman sejarah Valentine adalah nama seorang pendeta Nasrani yang hidup di abad ke-3 Masehi. Hari Valentine adalah semata-mata perayaan agama Nasrani atau penganut Kristian yang bertujuan untuk mengenang salah seorang tokoh […]

RANDOM

Jangan….Monyet!!!

Assalamualaikum Masih ingat kah korang tentang satu animasi pendek yang selalu disiarkan di tv sekitar tahun 80an dulu. pastinya korang merindui cerita cerita macam tu kan…. Entah kenapa tetiba aku rasa rindu pulak nak tengok cerita-cerita tu… Cerita pendek yang penuh dengan pengajaran… kalau di era sekarang nie,Upin Ipin menjadi perhatian kanak-kanak sekarang nie.. Tapi […]

kisahsidairy.com Semasa

Cuaca yang Baik

Assalamualaikum Alhamdulillah…nampaknya hari nie cuaca sangat baik…Keluar dari rumah tadi pun lambat..nampaklah sinaran cahaya pagi seperti biasa.. Syukur alhamdulillah…Harap biar lah berpanjangan untuk dua tiga hari nie..Biarlah keadaan banjir reda buat seketika..Kesian mereka yang berada dalam keadaan itu.. Sesungguhnya Allah swt tu mendengar segala rintihan umatnya…Teruslah berdoa untuk yang  terbaik. Sudahpun hari khamis hari nie…Masa […]

BLOG MATTERS Suka Hati thanks to Blogger sayang

Sentap Mak!!

Assalamualaikum Oh tidak!! rasa macam sedih yang amat tapi tak tahulah kenapa..Ini semua angkara Farah si bublynotes tu.. Tak sangka dia review blog mak ni nyah!!.. Kata-kata yang menyentap lubuk hati akak ni..Mungkin korang tau itu kata-kata biasa dari farah..Tapi yang mengenali farah dan berkawan dengannya mesti rasa kata-kata itu satu penghargaan yang amat sangat. […]

RANDOM

Kisah “Rumah Kedai”

Assalamualaikum Rumah Kedai..korang ingat lagi tak cerita nie..Tak salah aku cerita nie dalam awal 80an…Masa tu aku masih kecik lagi.Cerita nie ditayangkan pada bulan puasa je.Setiap kali cerita nie keluar  emak dah ready dok depan tv..tapi masatu tv hitam putih lagi.. ikhsan google Antara watak watak yang berlakon dalam filem nie adalah  Yusof Mohamad (sebagai Pak […]