Showing 5 Result(s)
INFO syawal

Tarikh tengok anak bulan syawal 2018

Assalamualaikum Tarikh tengok anak bulan syawal 2018 | Mesti ramai yang dah pun mula bercuti hari ni kan.Rata-ratanya yang balik jauh tu dah pun balik.Tinggal yang kampung berdekatan je yang belum lagi balik kan.Mesti dah tak sabar nak tunggu pengumuman hari raya 2018 kan.Agak-agak bila kita nak tengok anak bulan syawal  untuk tahun 2018 ni.Mesti korang excited ni,bukan korang je,malah aku sendiri pun dah tak sabar nak menantikan pengumuman hari …

kisahsidairy.com lifestyle blogger parenting blogger semangat nak raya syawal

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum Wah..wah..kemain lagi puan blog ni kan..Mentang mentang bercuti,blog pun ikut cuti jugak.. Bukan takde idea nak menulis,tapi disebabkan keadaan yang semakin dekat nak bersalin ni,badan hanya nak baring je.Tapi sebelum raya tu,ada jugalah pi shopping last minit.Tu pun sebab teringin nak jugak pakai baju raya.Eh!!masih ada saki baki mood nak beraya tau.Walaupun persiapan ala kadar sahaja,tapi dah cukup meriah.Janji persediaan untuk suami dan anakanda tercinta siap semua. Hari raya …

kisahsidairy.com open house RANDOM selamat hari raya syawal

Marhabban vs Beraya

Assalamualaikum Sabtu sudah…Ada yang masih bekerja dan dahpun bercuti..AKu masih lagi di opis..Bekerja setengah hari,hari nie..Rutin setiap sabtu kan…Tak boleh nak lari melainkan berhenti kerja..hahaha.. sumber:google Pastinya ramai yang akan menghadiri Jamuan Open house hari nie kan..Kalau korang perasan,tak banyak undangan Jamuan Open house tahun nie kan??.Mungkin menghormati pemergian MH370,MH17 dan juga peperangan di Gaza..Sebaiknya kita menyambutnya dengan secara sederhana pun dah mencukupi. Dari malam tadi menghabiskan beraya di rumah …

lifestyle blogger open house selamat hari raya syawal

Open House kembali!!

Assalamualaikum Bila dah masuk seminggu beraya,bermulalah Open House di mana-mana..Open House aka rumah terbuka nie memang wajib dan tiap-tiap tahun ada saja yang buat..Macam tahun lepas,berkesempatan la untuk aku dan en.husband buat Open House nie..Tapi rasanya tahun nie kami tak dapat nak buat kerana tak terkejar rasanya..Sejak ada Nur awfiyah nie,masa lebih banyak kepada dia je..Tak sempat pulak nak memasak untuk Rumah terbuka tu nanti.. Baru 5 syawal,dah dapat undangan …

selamat hari raya syawal

Dah Mula Bekerja..

Assalamualaikum First day bekerja…Terasa seronok perjalanan ke tempat kerja..Mana taknya,Jalan lengang sangat-sangat…Mood nak pi bekerja pun ON je..Walaupun rasa tak berapa nak seronok sebab en.husband masih lagi bercuti hari ni. Ketiadaan entry selama bercuti raya nie,Internet langsung takde kat kampung..Mybe sebab ramai sangat yang guna internet sampai nak loading pun lembab sesangat.. Last-last idea-idea untuk up entry terpaksa ditangguhkan jugak akhirnya..Semalam baru balik dari kampung.Penat masih lagi terasa,tapi ambil mood …