• Uncategorized

    Sentap Mak!!

    Assalamualaikum Oh tidak!! rasa macam sedih yang amat tapi tak tahulah kenapa..Ini semua angkara Farah si bublynotes tu.. Tak sangka dia review blog mak ni nyah!!.. Kata-kata yang menyentap lubuk hati akak ni..Mungkin korang tau itu kata-kata biasa dari farah..Tapi yang mengenali farah dan berkawan dengannya mesti rasa kata-kata itu satu penghargaan yang amat sangat. Farah dah tau sikit sebanyak tentang aku nie..Dia tau apa yang berlaku dan apa yang sedang aku lalui..Aku pernah menceritakan pada farah satu ketika dulu..Tapi biarlah rahsia…Thanks farah sudi dengar bebelan akak nie.. Farah orang yang senang untuk berbicara dengannya..Rasa macam dah lama kenal pulak dengan si farah. Of course korang kenal sape empunya blog…

  • Uncategorized

    Perihal Orang Kita

    Assalamualaikum Maii nak Cite skit..Benda nie da 2 hari aku nak bgtau..Dek kerana terlalu sibuk,terpakse la dilupakan..lagipun nak upload pic kt dlm pc nie aku lupe pulak nak bawak usb.. Mase dalam perjalanan balik dari Melaka tuari,sempat lagi la aku dok dalam kete nie snap beberapa pic beberapa bijik kereta,..Rasenye bukan beberapa sbbnya terlalu banyak yang dok lalu lalalng kat tepi kete aku nie.. Tau ler korang nak cepat sampai.Tapi jangan la sampai melanggar peraturan jalan raye. kalau korang x caye tengok nie. Kereta nie dengan laju nye lalu sebelah aku. Rase-rase korang, betul tak  cara diorang nie Kalau la jadi sesuatu kemalangan,jangan la nak cuba salahkan orang lain pulak…

  • Uncategorized

    Akhirnya sampai juga Di Bumi Melaka

    Assalamualaikum Akhrinya selamat sampai ke bumi melaka…Highway memang ler jammed teruk hari nie…Nak berhenti minum kat RnR pun sesak…Last-last amik keputusna untuk teruskan perjalanan.Dari Johor tadi pukul 5 petang..Sampai melaka dekat pukul 11 jugak la..Jammed merata-rata tempat.. Dalam perjalanan kat highway tadi,sempat singgah kat perhentian untuk guna bilik air je..nak refresh badan sikit..Al-maklum ler perayaan cina.Ramai yang amik kesempatan untuk balik ke kampung halaman. Ade jugak yang pergi bercuti..Wah seronok betul korng ek.. Sampai kat melaka dan rileks2 skit.. Xsangka kat Merlimau nie dapat wifi free..So,dapat chance la nak berblogging jap..Esok pun xtau sempat ke x nak update blog.Syukur..Lepas nie bila balik Melaka da xpayah ler nak bawak broadband. Siapa…

  • Uncategorized

    Entry Ape Nie

    Assalamualaikum Memang ketandusan idea nak mengarang entry hari nie..Sebabnya hari nie kepala memang semak dek kerana sakit kepala yang kekadang timbul tenggelam ni.. Penyakit perempuan begitu la…Setiap kali datangnya hari-hari tertentu semua serba xkene.. Tapi berupaya jugak melakukan tugas seharian walaupun dalam keadaan yang x berapa nak sihat.. Tau tak wanita tu bukan saja hanya bekerja di pejabat,tetapi jugak di rumah..Wanita aka ibu or suri rumah nie hanya berehat pda waktu tidur jer..Jadi nak mengingatkan Kaum ADAM tu,Rajin-rajin ler tolong isteri or ibu korang kat rumah tu ye..Jangan nak bersenang lenang jer nak tengok bola.. hehe..tetibe terkeluar entry macm nie..Nasib ler kaum Adam…Wanita memang macam nie,Mulut memang x reti dok…

  • Uncategorized

    Durian Crepe Punya PASAL!!

     Assalamualaikum Pagi yang cerah,mood yang kurang ok pulak..tetibe kepala berpusing-pusing.Ke laut nampaknya. Maybe pepagi da makan durian crepe nie kot.. Kesian Durian Crepe jadi mangsa.Standbay minyak kapak dan panadol  suda.. Ape pun Xboleh…# sentapmaknok… Nak menghabiskan satu hari di tempat kerja nie memang la rase lame ya amat.. Tapi Durian Crepe nie memang sodap!!!! Menjilat tapak tangan..haha saje nak large kan pic nie..supaya korang terliur.. Tetibe tinggal nie jerk…erk…bukan aku sorang la yang makan…opisemate aku jugak…hahah Ooppppss…da Lunch hour…da kenyang..blurrppppp…mase tido pulak Korang layan la yer…jemput makan bye

  • Uncategorized

    P>E>N>A>T

                              Lately nie badan memang rase sangat letih…rase sentiasa nak baring atas katil…Macam pekerja buruh yang buat keje berat pulak…Emmmmm….pembawakkkan kot…hehe..perasan…ade ker…. xboleh nak ditentukan lagi selagi x wat test..Bukannye tak mau buat..Tapi En.Husband kate nanti dlu…jangan cek awal-awal takut kecewa..huh..iyolah tu..Den nie lagi kecewa tau..Almost 2 months la xdtg period..lagi bpe hari jerk…Nak jugak wat test tu…Sebab badan xrase mcm dlu lagik..suke melepek jerk…cepat penat…perubahan da ade..tapi cume x confirm jerk… Sebabnyer seblum nie,Period x teratur selepas kahwin…so,xboleh la nak agak kan..Semua keje rumah da kene buat…Dulu kebanyakkan nyeribu mertua yang buat…ha..padan muke ko tuh..rasekan…haha..Barulah berdikari namanyer…Macam…

  • Uncategorized

    Moody Monday

                     Moody sebabnye badan terlalu sakit..lemah segala otot2 dek kerana kepenatan baru blik melaka semalam..Rase mcm nak amik MC pulak…Tapi disebabkan tanggungjawab sebagai pekerja, ku gagahi jugak ke tempat keje pagi tadi..pandai je tanggungjawab…haha..ayat skema betul.. Hari sabtu lepas balik keje ingatkan terus la nak blik melaka..boleh ler berehat lame skit kat melaka tu..Tapi sangkaan meleset giler sbb terpkse ler gi yaasin kt sebelah umah nie…terajin pulak gi kenduri tu,xtau ler kenapa…mybe sbb sebelah umah jer kan..memang xpatut ler aku xpegi..walaupun ler orang sebelah tu suke bawak mulut…lagi xsuke..tapi nak wat camne…xkan ler nak cari musuh..kugagahi jue…nasib baik aku ada akak ipar yang…

  • Uncategorized

    Sabtu Suda..Yepppii

                   Peh..suke giler bile hari sabtu nie…sebabnyer hari sabtu nie la hari bekerja paling pendek..tepat jarum jam pukul doblas aku da kuar pintu opis…rase xsabar nak scan blik…ajer sengal…. Teringin pulak nak cari kerje yang hanya 5 hari waktu bekerja…xpayah susah-susah hari sabtu bangun pepagi bute…hehe..dasar xtau dek untung…untung company nie nak amik ko tau x…hahaha…memang pun..suke hati den ler.. Segala dokumen yang kat atas meja nie dari tadi dok pending jerk…pepagi masuk keje aku da semangat buat keje…Ni da time nak blik boleh rileks skit…rileks banyak sebenonyer…mentang2 la boleh tgk FB kt sini..heh..xkisah ler…kt FB nie aku just tengok2 ape yg aku kenan…