• sinopsis drama

    Lafazkan Kalimah Cintamu

    Assalamualaikum Lafazkan Kalimah Cintamu | Actually aku tak pernah pun layan cerita ni dulu.Di sebabkan kat rumah takde astro,maka tak terlayanlah aku cerita ni kan. Tapi masa waktu lunch tu,aku layan lah DFM2U.So,terlayanlah aku Lafazkan Kalimah Cintamu.Masa episode pertama pun dah sedih,Inikan masuk episode kedua.Dan terjatuh cinta dengan cerita ni.Kisah si Qilah tu memang menyedihkan bila mana seorang ayah tak pernah nak mengaku itu adalah anaknya.Dapat pulak kakak yang sentiasa tak boleh melihat adik dia lebih dari dia. Lama kelamaan cerita ni memang best,dengan lakonan bersahaja Nelydia Senrose tu..haha..memang kelakar tau. SINOPSIS LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham…

  • Review Drama,  sinopsis drama,  sinopsis novel

    Terminat menonton Titian cinta Drama TV3

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Aku tak tau sejak bila aku dah tak berapa nak minat dengan TV,bukan tak minat kot,lebih kepada takde masa nak tengok.Kalau bukak je tapi tak tengok tv,emmm…rasa membazir pulak tv tu cakap sorang-sorang Tapi bila tertengok cerita TITIAN CINTA ni di tv3 hari tu,itupun sebab MIL kata dia suka tengok tu,so aku join sekali tengok…uihh..best rupanya cerita ni. Sinopsis cerita Titian Cinta Mengisahkan tentang  percintaan antara Rahadatul Aish dan Umayr Harris.Aisy pulang ke tanah air setelah empat tahun berada di Kota London.Kepulangan Aisy memang ditunggu-tunggu oleh Haris.Disebabkan hatinya dikaburi oleh perasaan cemburu,Harris sanggup menghina dan menghalau isterinya sendiri pada empat tahun yang lalu.Dia menyesal dengan tindakannya akibat mempercayai…

  • kisahsidairy.com,  sinopsis drama

    Patahnya Sebelah Sayap di TV3

    Assalamualaikum Sebenarnya aku dah ketinggalan beberapa episode…Memang masa cerita ni diiklankan,macam best je..macam nak tengok je..Tapi tak tertengok-tengok.Last² aku lupa gitu je cerita tu.Dah episode ke 9 kot baru aku tengok…Tetiba terjatuh cinta dengan cerita ni. Terus aku tengok online dari episode pertama hingga ke 9 tu..wah…jatuh cinta gitu..So,dengan gigihnya aku tunggu pukul 10 setiap hari untuk tengok cerita ni.Sebenarnya aku prefer tengok online je sebab takde iklan yang muncul.Tapi rasa macam tak syok pulak bila dapat tengok siaran langsung gitu.. Korang ada ke yang follow cerita ni..Meh aku share sikit tentang Sinopsis Patahnya Sebelah sayap ni. SINOPSIS PATAHNYA SEBELAH SAYAP Mengisahkan Alisha (Ummi Nazeera), seorang gadis kampung yang telah…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  sinopsis drama

    Dah Berkenan dengan Cerita Mr Boss Ms Stalker

    Assalamualaikum Alah..biasalah..kekadang tu bila tengok sesuatu cerita tu,bila tak start dari mula kekadang tu bila terjun je ke episode dah tengah-tengah,rasa macam tak best kan.Tapi bila dah tengok awal,macam dah best..haruslah kita akan ikut episode seterusnya kan. Tapi kekadang jugak,episode tengah-tengah tu pun boleh buat kita syok tengok,sampailah episode last.Sekarang ni kan dah menjadi trend cerita di tv diadaptasi dari novel-novel.Sebab tu tajuk cerita tu pun kekadang pelik. Tengok jelah tajuk cerita “Mr.Boss Ms Stalker” ni.Kan ke pelik..Tapi bila dah tengok tu macam syok,emm…memanglah aku akan ikut episode seterusnya..Tapi adakalanya tertinggal lah jugak kan. Sinopsis Mr.Boss Miss Stalker  Mengisahkan Sara Azreen (Mia Ahmad) diberikan tugasan oleh Encik Hamzah (Aman Shah)…

  • kisahsidairy.com,  sinopsis drama

    Teman Lelaki Upahan

    Assalamualaikum Uisshhh…Minggu ni minggu air mata bila tengok EL dengan Kayra..Haipppp!! apahal EL tu serius sangat..Dah bertukar jadi kyra Lydia yang dulu..Berlagak!! Sombong!!…iskk..Benci mak Start dari hari isnin tu ari,selepas 3 bulan mereka terpisah,dan terjumpa kembali,EL adalah seorang yang berperwatakkan yang sungguh-sungguh dingin. Sakit hati pulak bila dengar dia cakap kat  Kyra masa dalam meeting tu kan.. Kalau masa ni aku berada di tempat Kyra,mau dah menangis semahu mahunya dek kerana penangan kata-kata si EL tu kan.. Apalah kesudahan cerita ni..Memang aku tak baca novel ni pun..By the way,aku memang suka watak yang dilakonkan oleh Siti Elizad ni..memang kena dengan cerita ni.begitu juga dengan Ungku Ismail tu,, Yang penting aku…

  • sinopsis drama

    Episode Akhir Ramadhan Jangan Pergi

    Assalamualaikum Pastinya ramai yang menunggu episode last cerita nie kan..Kalau korang ikuti cerita nie dari awal,banyak pengajaran yang kita dapat dari cerita nie.Memang sakit hati dengan jalan cerita nie yang dikarang  begitu baik sekali. Kita tengok,adakah farah dan johan akan kembali bersama semula selepas dugaan yang berat yang menimpa mereka. Sedikit sinopsis tentang cerita nie Farah berkahwin dengan Johan pada usia muda dan dikurniakan seorang anak lelaki, Aidil. Hubungan mereka renggang sejak Johan berkawan rapat dengan Nadia. Tambahan pula, ibu Johan Mariana tidak menyukai Farah kerana menganggap Farah tidak sepadan dengan anaknya.Menjelang bulan  Ramadan, Farah terkejut apabila mendapat tahu Johan mahu melamar Nadia. Pada mulanya, Farah menyangka akan dimadukan, tetapi…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE