• Uncategorized

    Dating dengan kakak awfiyah di Aeon Jusco Tebrau

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ pada sabtu lalu,iaitu 1st day ramadhan,umi dah janji dengan cik fatin nak temankan dia ke Aeon Jusco Tebrau.CIk fatin tu adalah emak saudara kepada naura dan awfiyah merangkap adik aku..hehehe…Panjang lebar pulak nak terang ye dak. Masa sambut puasa hari tu,ramai jugak adik beradik adik aku yang balik.Meriah la rumah nenek di kampung.Kami plan nak ke Aeon sebab nak temankan cik Fatin nak beli baju adik bongsu kami tu.Actually,untuk si bongsu ni meriah sikit,sebab ramai yang sponsor dia baju.Maklumlah,itulah yang last,jadi mak dan ayah dan tak perlu risau untuk persiapan si bongsu ni.Untunglah moksu ila ni. So,pepagi lagi kami dah gerak,untuk ke Aeon Jusco Tebrau kalau dari…

  • kisahsidairy.com

    Dutch Lady Rm1 hanya di 7 Eleven Store

    Assalamualaikum Kalau korang perasan,dekat wall fb memang banyak orang dok post pasal Air kotak Dutch lady ni hanya rm1.Hah..Mana nak dapat dengan harga tu kan.Tapi boleh dapat di 7-Eleven sahaja. Di 7-Eleven bermula dari 24 ogos sehingga 28 ogos Air Kotak Dutch Lady dan Kit Kat hanya berharga Rm1 sahaja.Rugilah kiranya kalau korang tak dapatkannya..Tapi dengan pembelian 3 kotak dalam satu resit..Kalau korang boleh deal dengan cashier 7-Eleven tu,mybe korang boleh dapat banyak lagi dari tu. Promosi ini hanya sah di7-Eleven je tau,takde kat tempat lain,kalau nasib korang baik,dapatlah banyak,kalau nasib tak baik,mybe store yang korang pergi tu dah habis.Kalau tempat-tempat terpencil mybe korang boleh dapat banyak kot..kan..kan… Hasil tangkapan…

  • freegift,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Kumpul Koleksi Po & Geng di Tesco Stores

    Assalamualaikum Bestkan bila berbelanja dapat benda free..kalau kat pasaraya tu,aku rajin jugak cari barang yang ada free gift.tapi bukan banyak manalah ada barang yang ada free gift.. Tempohari,masa gi Tesco seri alam ,tertarik dengan kartun dari Kungfu Panda 3 tu..Of courselah suka sebab tengok panda tu yang super comel..heeehee.. kalau korang yang ingin dapatkan koleksi Po & Geng ni,pi lah berbelanja di Tesco dan dapatkan 8 sticker Po & geng ini. Cuma bila dah dapat sticker ni,korang berpeluang memiliki koleksi ni dan tambah sedikit duit lah…Mula-mula ingatkan nak ambil beg pink untuk si naura tu.tapi husband nampak Colour Changing Mug yang comel jugak tu..So dia pilih untuk beli tu..emm…mybe next…

  • kisahsidairy.com,  motherhood,  nur awfiyah,  parenting blogger

    Shopping Keperluan Nur awfiyah

    Assalamualaikum Perihal cerita semalam ni uols…hehehe..sejak bila pulak kan bertukar perkataan uols ni kan..hehehe..Cerita petang semalam,gaji kot!!! Planning balik kerja,amik awfiyah,amik babah kat rumah terus nak pi Maslee terdekat.Shopping barang Nur awfiyah yang dah hampir kehabisan..Setiap kali gaji,memang peruntukkan nur awfiyah diketepikan.Beli beberapa stock seperti pampers,susu,mandian dan juga biskut Nur awfiyah tu. Itulah rutin setiap sebulan dua kali,mesti berbelanja di Maslee atau Econsave.Bagi aku dua pasaraya tu dah bagi harga termurah untuk pampers dan susu..Satu lagi ada kedai uncle ni yang jual susu awfiyah dengan harga Murah.. Oh..lupa dah nak bagitau,sekarang ni Nur awfiyah dah tak minum susu formula Similac tu..Dulu aku ada cerita pasal susu Nur awfiyah kat sini .Sekarang…

  • food,  kisahsidairy.com,  office

    Beli Belah Barang Pantry Office

    Assalamualaikum Cerita malam tadi la…sibuk pi shopping  semalam…ramai giler orang kat Econsave…mybe la sebab semalam kan hari minggu…Ramai pekerja swasta yang bercuti..Memang tetiap bulan aku lah yang kena beli barang makanan kat Qc Department… Sesambil tu beli stock susu ngan pampers Nur awfiyah…Ada sales untuk pampers…rembat 2 beg..susu takde la pulak salesnya..tetap harga tu..isk..iskk….Pampers murah je…Sejak ni Nur awfiyah asyik tukar jenama pampers je..hehehe…ummi dia ni memang..asyik tengok murah je,mesti nak tukar..Mula-mula aku guna Pet-Pet..Pet-pet nie memang best guna..tapi tulah..mahal sangat..Lepas tu aku try guna fitti,tak sesuai kot dengan Nur awfiyah tu sebab nampak merah2 pulak ..Lepas tu aku nampak sale Diapex,terus berkenan..tapi harga tak konsisten…hehehe..sebab jarang ada sale.. Last-last…

  • Uncategorized

    Shopping Di Zalora

    Assalamualaikum Memang berbaloi-baloi shopping online kat Zalora..Memang dulu ramai jugak yang kata shopping dengan zalora banyak masalah..Tapi itu mungkin dulu..Sekarang nie mybe diorang dah ambil port semua kelemahan-kelemahan diorang .Dan sekarang nie diorang dah upgrade mutu perkhidmatan.. Baca Entri lepas disini >>> Disebabkan Kemalangan Itu Kenapa aku cakap macam tu?? sebabnya aku dah pun shopping dekat Zalora nie..Dapat Voucher dari zalora terus aku beli barang dari Zalora..Hari Isnin petang aku beli,Hari selasa barang dah sampai..Cepat kan.. Bukti aku beli kat zalora occay…hehehe Di dalam parcel tu juga diletakkan juga slip penghantaran semula barang yang salah diterima..Wauuuu….betul tak dia dah upgrade..hehehe..bukan la sebab memuji untuk dapatkan voucher lagi dari Zalora..Tapi itu…

  • Uncategorized

    shopping di UO

    Assalamualaikum, Lepas balik keeja tadi, kakak ipar ajak pergi beli barang dapur di UO.Actually, UO ade sale dalam minggu nie.So, balik kerja terus ke pusat bandar..Ada apankat pusat bandar tu.Kat pusat bandar pasir gudang tulah terletaknya UO. Sampai di UO, punyalah ramai orang.pastu ada event ape entahlah..yang penting ada dekat 3 hingga 4 ratus kereta alza disekitar tu..mybe club2 alza kot.sebabnya pelbagai plat number yang aku nampak. Masuk UO, punyalah ramai orang pi belanja kat situ.selalunya mereka akan buat sale ikut hari dengan sale barangan terpilih jerk..so, korang kenalah ambil pamplet yang disediakan disitu.Jadi korang tahu item apa yang tengah sale hari tu..Siapa yang rajin belanja kat UO nie mesti…