Semasa

Senarai Menteri Kabinet Malaysia di bawah Kerajaan Baru

Assalamualaikum Senarai Menteri Kabinet Malaysia di bawah Kerajaan Baru | Alhamdulillah…Kita dah ada kerajaan baru yang menerajui Malaysia.Semoga dengan tertubuhnya Kerajaan dan ahli kabinet baru,dapat merubah nasib rakyat yang semakin hari semakin tak tertanggung dek kerana kos kehidupan yang makin meningkat. Jom kita lihat senarai Menteri Kabinet Malaysia yang baru. PERDANA MENTERI ~ TUN DR […]

INFO kisahsidairy.com RANDOM Semasa

Jubah Cotton

Assalamualaikum Ramai wanita sekarang ni suka memakai Jubah cotton kerana ianya amat selesa untuk dipakai. Kini jubah semakin popular dalam kalangan wanita yang lebih muda setelah  mendapat sentuhan yang lebih segar dan moden. Pakaian tradisional yang mendapat inspirasi daripada Timur Tengah ini sentiasa menjadi pilihan wanita yang lebih berumur. Kerana faktornya yang sesuai untuk semua […]

INFO RANDOM Semasa

Puting Beliung melanda Johor Bahru Petang Semalam

Assalamualaikum Aku tak pasti ini kali keberapa puting beliung melanda Johor bahru.Semalam petang juga warga Johor telah menyaksikan keadaan itu di sekitar bandaraya Johor.. Fenomena ini haruslah menakutkan untuk warga Johor..Risau perkara yang tidak diingini berlaku.Tetapi dikatakan pembentukkan Puting Beliung itu tidaklah lengkap kerana tidak mencecah ke bumi…Alhamdulillah…Yelah korang bayangkanlah kalau Puting beliung tu cecah […]

INFO RANDOM Semasa

Azean irdawati -perginya seorang seniwati

Assalamualaikum Dikejutkan dengan  berita kematian seorang seniwati berbakat iaitu Azean Irdawaty hari ni amat terkesan di hati peminat dan keluarga. Azean Irdawaty , 63 tahun telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada 7.29 malam tadi di Hospital Universiti, Petaling jaya. Allahyarhamah Sebelum ini menghidap tumor dan lympadhema selama 5 tahun. Aku memang suka watak watak yang […]

INFO kecantikkan RANDOM Semasa

Tutorial Make up Acne??

Assalamualaikum Lately nie suka sangat melayan youtube.Apa yang aku tengok kat youtube? Sebenarnya terpengaruh sangat dgn seseorang kerana mencari tutorial make up..Siapa kat sini yang suka make up??? Rasanya semua suka make up kan…Even budak sekolah pun kalau keluar ke mana mana pun bermake up…Ini yang aku nampak..Adik sendiri pun suka bermake up..Huh!! teruk.Zaman aku […]

INFO RANDOM Semasa

Pernikahan Che Ta dan Zain Saidin 11.12.13

Assalamualaikum Aku pasti peminat peminat Che Ta atau Zain Saidin menunggu saat-saat ini untuk melihat pasangan ini bernikah..Terdengar tadi Di HotFm,Ramai yang mendoakan dan menujukan lagu khas buat Pasangan ini.. waauuuu…kau HADO!!! heheh Perkahwinan yang dikatakan mencecah 1.21 Juta ini pastinya dinantikan oleh orang ramai dan juga aku nie..Nak tengok la bagaimana gahnya pernikahan dan […]

RANDOM Semasa

Keadaan banjir Di Kota Tinggi Johor Semalam

Assalamualaikum Teringat sekitar tahun 2007(kalau tak silap)Banjir teruk yang berlaku di Kota Tinggi johor yang menenggelamkan seluruh bandar kota tinggi..Tragedi yang sungguh menyayat hati bagi warga kota tinggi pada saat itu.. Harapan aku kali ini,banjir tidaklah seteruk tahun yang 2007.Kawan aku ada postkan gambar keadaan banjir di kota Tinggi semalam.cuma tak sempat nak up entry […]

INFO Semasa

Ramalan cuaca empat negeri

Assalamualaikum Dikatakan angin kencang Timur laut dengan kelajuan 60kms dengan ketinggian ombak setinggi 5.5 meter di perairan Kelantan dan Terengganu dijangka berterusan sehingga isnin 9 Disember 2013. Harap pada masa nie Pekerjaan berkaitan dengan laut kalau boleh dielakkan la…risau juga angin kencang yang laju tu boleh memudaratkan mereka.. Apa pun kat bawah nie aku share […]

kisahsidairy.com Semasa

Kalendar : Mana Satu Menjadi Pilihan

Assalamualaikum Alhamdulillah..selesai santap untuk tengahari..Hanya berlaukkan Telur kicap yang dibekal dari rumah. Semestinya dah nak akhir tahun nie,yang tak berapa hari lagi nak masuk Tahun baru kan..Of course korang akan menerima banyak kalendar dari  customer atau Supplier korang..betul tak..Jadi kalendar yang bagaimanakah yang menjadi pilihan korang..Sebenarnya ada banyak jenis kalendar sekarang nie..Tetapi pilihan aku tetap […]

kisahsidairy.com Semasa

Cuaca yang Baik

Assalamualaikum Alhamdulillah…nampaknya hari nie cuaca sangat baik…Keluar dari rumah tadi pun lambat..nampaklah sinaran cahaya pagi seperti biasa.. Syukur alhamdulillah…Harap biar lah berpanjangan untuk dua tiga hari nie..Biarlah keadaan banjir reda buat seketika..Kesian mereka yang berada dalam keadaan itu.. Sesungguhnya Allah swt tu mendengar segala rintihan umatnya…Teruslah berdoa untuk yang  terbaik. Sudahpun hari khamis hari nie…Masa […]