• Semasa

    Senarai Menteri Kabinet Malaysia di bawah Kerajaan Baru

    Assalamualaikum Senarai Menteri Kabinet Malaysia di bawah Kerajaan Baru | Alhamdulillah…Kita dah ada kerajaan baru yang menerajui Malaysia.Semoga dengan tertubuhnya Kerajaan dan ahli kabinet baru,dapat merubah nasib rakyat yang semakin hari semakin tak tertanggung dek kerana kos kehidupan yang makin meningkat. Jom kita lihat senarai Menteri Kabinet Malaysia yang baru. PERDANA MENTERI ~ TUN DR MAHATHIR MOHAMAD~ TIMBALAN PERDANA MENTERI ~DATUK SERI DR WAN AZIZAH WAN ISMAIL~ MENTERI KEWANGAN ~LIM GUAN ENG~ MENTERI DALAM NEGERI ~TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN~ MENTERI HAL EHWAL EKONOMI ~DATUK SERI MOHAMED AZMIN ALI~ MENTERI PENGANGKUTAN ~ANTHONY LOKE SIEW FOOK~ MENTERI PENDIDIKAN ~DR MASZLEE MALIK~ MENTERI KOMUNIKASI & MULTIMEDIA ~GOBIND SINGH DEO~ MENTERI PERTANIAN & INDUSTRI…

  • INFO,  kisahsidairy.com,  Semasa,  Uncategorized

    Jubah Cotton

    Assalamualaikum Ramai wanita sekarang ni suka memakai Jubah cotton kerana ianya amat selesa untuk dipakai. Kini jubah semakin popular dalam kalangan wanita yang lebih muda setelah  mendapat sentuhan yang lebih segar dan moden. Pakaian tradisional yang mendapat inspirasi daripada Timur Tengah ini sentiasa menjadi pilihan wanita yang lebih berumur. Kerana faktornya yang sesuai untuk semua lapisan umur dan jenis bentuk badan, ianya dianggap sebagai antara dress Muslimah yang mendapat tempat dalam pasaran selain Baju Kurung Moden, Kaftan Moden dan lain-lain. Hasil sentuhan magis pereka-pereka fesyen terkenal, mereka sependapat iaitu dengan memberikan nafas baru kepada jubah dapat menaikkan nilainya. Ini terbukti apabila jubah wanita online pada masa kini tampak lebih stylish…

  • INFO,  Semasa,  Uncategorized

    Puting Beliung melanda Johor Bahru Petang Semalam

    Assalamualaikum Aku tak pasti ini kali keberapa puting beliung melanda Johor bahru.Semalam petang juga warga Johor telah menyaksikan keadaan itu di sekitar bandaraya Johor.. Fenomena ini haruslah menakutkan untuk warga Johor..Risau perkara yang tidak diingini berlaku.Tetapi dikatakan pembentukkan Puting Beliung itu tidaklah lengkap kerana tidak mencecah ke bumi…Alhamdulillah…Yelah korang bayangkanlah kalau Puting beliung tu cecah bumi,pastinya banyak benda awam serta orang awam tercedera kan…nauzubillah.. Beberapa gambar telah diambil orang awam untuk dikongsi di facebook . gambar yang dikongsikan di Facebook oleh persatuan bangsa johor credit to : tengoktvonline Harap tiada perkara buruk yang berlaku di Johor,insyallah..Hujan dah mula turun sejak petang semalam beserta angin yang kuat..Mungkinkah ada gelombang kedua nanti?…

  • artis,  INFO,  Semasa

    Azean irdawati -perginya seorang seniwati

    Assalamualaikum Dikejutkan dengan  berita kematian seorang seniwati berbakat iaitu Azean Irdawaty hari ni amat terkesan di hati peminat dan keluarga. Azean Irdawaty , 63 tahun telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada 7.29 malam tadi di Hospital Universiti, Petaling jaya. Allahyarhamah Sebelum ini menghidap tumor dan lympadhema selama 5 tahun. Aku memang suka watak watak yang dilakonkan oleh allahyarhamah.Paling aku minati kalau beliau memgang watak watak lucu.Korang mesti ingat lakonan beliau dalam cerita 50 sen tu kan… Sesungguhnya, pasti kita merindui lakonan2 beliau…ucapan takziah untuk keluarga allahyarhamah azean Irdawaty.Moga di tempatkan di kalangan orang yang beriman dan solehah.Dipeemudahkan segala urusannya di sana..insyallah.. Marilah sama sama kita sedekahkan al fatihah untu beliau..…

  • INFO,  kecantikkan,  Semasa,  Uncategorized

    Tutorial Make up Acne??

    Assalamualaikum Lately nie suka sangat melayan youtube.Apa yang aku tengok kat youtube? Sebenarnya terpengaruh sangat dgn seseorang kerana mencari tutorial make up..Siapa kat sini yang suka make up??? Rasanya semua suka make up kan…Even budak sekolah pun kalau keluar ke mana mana pun bermake up…Ini yang aku nampak..Adik sendiri pun suka bermake up..Huh!! teruk.Zaman aku dulu pakai bedak 3A je tau..Dengan bedak sejuk.. sumber: hani sumber :bluesriders sumber: sini Bedak bedak nielah yang aku guna dulu zaman sekolah..zaman sekarang bedak  compact mesti punya…paling murah pun pakai pixy.tu belum eyeliner bagai.. And,ada satu youtube yang aku tengok,muka dia memang teruk dengan jerawat yang gelembung2 punya…tu pun sebab aku cari cara makeup…

  • INFO,  Semasa,  undangan perkahwinan

    Pernikahan Che Ta dan Zain Saidin 11.12.13

    Assalamualaikum Aku pasti peminat peminat Che Ta atau Zain Saidin menunggu saat-saat ini untuk melihat pasangan ini bernikah..Terdengar tadi Di HotFm,Ramai yang mendoakan dan menujukan lagu khas buat Pasangan ini.. waauuuu…kau HADO!!! heheh Perkahwinan yang dikatakan mencecah 1.21 Juta ini pastinya dinantikan oleh orang ramai dan juga aku nie..Nak tengok la bagaimana gahnya pernikahan dan persandingan mereka yang mendapat tajaan berjuta ringgit tu…Kalau orang biasa takdenya orang nak Taja kau Deknon..untung jadi artis kan.. Gambar pra perkahwinan(credit to BeautifulNara) Majlis persandingan dan resepsi akan diadakan pada 13 Disember di Setia City Convention Centre (SCCC) di Bandar Setia Alam. Agak-agak diorang nie jemput tak peminat peminat diorang ek?? majlis berinai Che…

  • Semasa,  Uncategorized

    Keadaan banjir Di Kota Tinggi Johor Semalam

    Assalamualaikum Teringat sekitar tahun 2007(kalau tak silap)Banjir teruk yang berlaku di Kota Tinggi johor yang menenggelamkan seluruh bandar kota tinggi..Tragedi yang sungguh menyayat hati bagi warga kota tinggi pada saat itu.. Harapan aku kali ini,banjir tidaklah seteruk tahun yang 2007.Kawan aku ada postkan gambar keadaan banjir di kota Tinggi semalam.cuma tak sempat nak up entry je. harap hari nie keadaan akan kembali seperti biasa..Sebab hari nie aku nak balik kota Tinggi..Insyallah..aku nak tinjau keadaan di bandar kota.

  • INFO,  Semasa

    Ramalan cuaca empat negeri

    Assalamualaikum Dikatakan angin kencang Timur laut dengan kelajuan 60kms dengan ketinggian ombak setinggi 5.5 meter di perairan Kelantan dan Terengganu dijangka berterusan sehingga isnin 9 Disember 2013. Harap pada masa nie Pekerjaan berkaitan dengan laut kalau boleh dielakkan la…risau juga angin kencang yang laju tu boleh memudaratkan mereka.. Apa pun kat bawah nie aku share sikit dengan korang tentang ramalan cuaca untuk 4 buah Negeri nie.harap berguna untuk korang..Kurangkan aktiviti luaran untuk mengelak kejadian yang tak diingini mahupun untuk kesihatan diri. Maklumlah musim hujan macam nie,banyak penyakit yang datang.. sumber dari harian metro

  • kisahsidairy.com,  Semasa

    Kalendar : Mana Satu Menjadi Pilihan

    Assalamualaikum Alhamdulillah..selesai santap untuk tengahari..Hanya berlaukkan Telur kicap yang dibekal dari rumah. Semestinya dah nak akhir tahun nie,yang tak berapa hari lagi nak masuk Tahun baru kan..Of course korang akan menerima banyak kalendar dari  customer atau Supplier korang..betul tak..Jadi kalendar yang bagaimanakah yang menjadi pilihan korang..Sebenarnya ada banyak jenis kalendar sekarang nie..Tetapi pilihan aku tetap satu..Kerana Kalendar yang satu nielah yang selalu di cari orang untuk melihat sejarah cuti yang berlaku sepanjang tahun tersebut secara detail..Betul tak?? Banyak jenis kalendar sekarang nie ada,termasuk Kalendar meja,Poket Kalender,Kalender besar,kecil…semuanya ada. kalendar Meja Poket  Kalendar Kalendar Dinding.. v v v v v v v Siapa yang suka dengan Kalendar nie Nie dinamakan Kalendar…

  • kisahsidairy.com,  Semasa

    Cuaca yang Baik

    Assalamualaikum Alhamdulillah…nampaknya hari nie cuaca sangat baik…Keluar dari rumah tadi pun lambat..nampaklah sinaran cahaya pagi seperti biasa.. Syukur alhamdulillah…Harap biar lah berpanjangan untuk dua tiga hari nie..Biarlah keadaan banjir reda buat seketika..Kesian mereka yang berada dalam keadaan itu.. Sesungguhnya Allah swt tu mendengar segala rintihan umatnya…Teruslah berdoa untuk yang  terbaik. Sudahpun hari khamis hari nie…Masa juga berlalu begitu pantas meninggalkan kita..Tidak lama lagi muncul lah tahun baru.Tahun 2014..Apa akan jadi agaknya di tahun baru…Doa yang baik baik untuk kita sekalian umat..Semoga bumi yang dipijak ini sentiasa menjadi hak kita.. Tercapaikah sudah apa yang korang impikan untuk tahun nie..atau masih lagi belum tertunai hasrat?..Insyallah…mungkin ada hikmah apa yang kita impikan tahun…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE