kisahsidairy.com lifestyle blogger parenting blogger semangat nak raya syawal

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum Wah..wah..kemain lagi puan blog ni kan..Mentang mentang bercuti,blog pun ikut cuti jugak.. Bukan takde idea nak menulis,tapi disebabkan keadaan yang semakin dekat nak bersalin ni,badan hanya nak baring je.Tapi sebelum raya tu,ada jugalah pi shopping last minit.Tu pun sebab teringin nak jugak pakai baju raya.Eh!!masih ada saki baki mood nak beraya tau.Walaupun persiapan ala […]

kisahsidairy.com sampul duit raya semangat nak raya

Sampul Duit Raya Dari Public Bank

Assalamualaikum Memang tiap-tiap tahun akan dapat sampul duit raya nie dari Public bank..Save sikit,tak payah nak beli bebanyak tahun nie..Al-maklum la..makin lama makin bertambah isi keluarga…hehehe Tahun lepas warna agak kureng sikit la..Tapi untuk tahun nie aku suka sebab warna soft blue gitu.. Dapat 3 pack je..tak de lebih-lebihnya…Tahun lepas dapat ler lebih sikit..Tahun ni […]

panduan hari raya semangat nak raya Sharing Tips

Jadual perjalanan lebuh raya PLUS TTA Hari Raya Aidilfitri 2013

Assalamualaikum Sedikit perkongsian untuk kita bersama.Jadual TTA kali ini turut merangkumi perjalanan orang ramai pada cuti Hari Kemerdekaan iaitu di antara 30 Ogos hingga 1 September klik untuk tumbesaran Panduan Keselamatan yang perlu kita tahu :- Rancang perjalanan anda terlebih dahulu. Jika anda letih, mengantuk, mabuk atau tidak fokus, tangguhkan perjalanan anda. Sentiasa ikut had […]

lagu raya semangat nak raya

Lagu raya yang Dinanti-nantikan Masa Dulu

Assalamualaikum Bila dah dekat nak raya nie,Keluarlah lagu-lagu raya dari corong-corong radio. Rasa mereka akan mengeluarkan lagu raya pada pertengahan puasa.Tadi pagi Hotfm pun dah keluarkan lagu raya.Tapi kat office nie ada satu je radio online yang boleh bukak..iaitu Bapakku Fm Bapakku.fm nie memang banyak keluarkan lagu raya..so,sesambil buat keje aku dok melayan lagu raya. […]