• kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  parenting blogger,  semangat nak raya,  syawal

    Selamat Hari Raya Aidilfitri

    Assalamualaikum Wah..wah..kemain lagi puan blog ni kan..Mentang mentang bercuti,blog pun ikut cuti jugak.. Bukan takde idea nak menulis,tapi disebabkan keadaan yang semakin dekat nak bersalin ni,badan hanya nak baring je.Tapi sebelum raya tu,ada jugalah pi shopping last minit.Tu pun sebab teringin nak jugak pakai baju raya.Eh!!masih ada saki baki mood nak beraya tau.Walaupun persiapan ala kadar sahaja,tapi dah cukup meriah.Janji persediaan untuk suami dan anakanda tercinta siap semua. Hari raya ketiga ni,hanya duduk dirumah je melayan tetamu yang datang.Rasa tak larat pulak nak pergi beraya.. Meh belanja 1gambar di pagi syawal. Di kesempatan ni.walaupun lambat nk wish kat korang,tetap jugak nak sebut “Selamat Hari Raya Aidilfitri,Maaf Zahir dan Batin

  • kisahsidairy.com,  sampul duit raya,  semangat nak raya

    Sampul Duit Raya Dari Public Bank

    Assalamualaikum Memang tiap-tiap tahun akan dapat sampul duit raya nie dari Public bank..Save sikit,tak payah nak beli bebanyak tahun nie..Al-maklum la..makin lama makin bertambah isi keluarga…hehehe Tahun lepas warna agak kureng sikit la..Tapi untuk tahun nie aku suka sebab warna soft blue gitu.. Dapat 3 pack je..tak de lebih-lebihnya…Tahun lepas dapat ler lebih sikit..Tahun ni mybe diorang off Budget kot.. Alhamdulillah..orang dah bagi kan..terima je dengan seikhlas hati..cewahhh… Kalau tahun lepas aku ada buat special edition kad raya dan sampul duit raya..tapi tahun nie takdelah nampaknya..tak menyempat nak buat semua tu…Lagipun Off budget…mybe next year aku akan buat kad raya..Tengok macam manalah kan.. Rasanya banyak lagi sampul duit raya yang…

  • panduan hari raya,  semangat nak raya,  Sharing,  Tips

    Jadual perjalanan lebuh raya PLUS TTA Hari Raya Aidilfitri 2013

    Assalamualaikum Sedikit perkongsian untuk kita bersama.Jadual TTA kali ini turut merangkumi perjalanan orang ramai pada cuti Hari Kemerdekaan iaitu di antara 30 Ogos hingga 1 September klik untuk tumbesaran Panduan Keselamatan yang perlu kita tahu :- Rancang perjalanan anda terlebih dahulu. Jika anda letih, mengantuk, mabuk atau tidak fokus, tangguhkan perjalanan anda. Sentiasa ikut had laju yang ditentukan. Berikan isyarat dan patuhi semua peraturan keselamatan semasa menukar lorong. Periksa cermin sisi dan cermin pandangan belakang sebelum melakukan pertukaran lorong. Sentiasa patuhi peraturan jalan raya di simpang dengan berhenti apabila lampu isyarat merah atau kuning dan beri keutamaan kepada pejalan kaki. Elakkan daripada mengekori kenderaan lain pada sepanjang masa kerana ini…

  • lagu raya,  semangat nak raya

    Lagu raya yang Dinanti-nantikan Masa Dulu

    Assalamualaikum Bila dah dekat nak raya nie,Keluarlah lagu-lagu raya dari corong-corong radio. Rasa mereka akan mengeluarkan lagu raya pada pertengahan puasa.Tadi pagi Hotfm pun dah keluarkan lagu raya.Tapi kat office nie ada satu je radio online yang boleh bukak..iaitu Bapakku Fm Bapakku.fm nie memang banyak keluarkan lagu raya..so,sesambil buat keje aku dok melayan lagu raya. Dulu-dulu time tengah puasa nie aku memang suka dengar lagu Halaman Asmara dari ziana zain ft Awie. Masa aku kecil-kecil lagu nielah makcik-makcik aku yang muda-muda dok tunggu.Satu lagi aku dan makcik-makcik aku akan catit cerita-cerita yang bakal disiarkan pada hari raya..masatu penuh satu kalender tu kami conteng.Bila hari raya,kami lebih suka berkumpul beramai-ramai.maklum la…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE