• Tips

    Tips Kekal Sihat Di Musim Panas

                        Assalamualaikum Musim sekarang ni iaitu musim panas, ramai yang dok mengadu sakit,demam,batuk dan selsema termasuk aku.Memang tak dinafikan musim panas sangat-sangat merbahaya pada kesihatan kita.Kita juga perlulah menitik beratkan aspek kesihatan supaya terhindar segala penyakit. Tengok jelah empunya blog ni.Dah seminggu lebih batuk dan selsema melanda.Ubat pun da habis.Rasa malas naj check up lagi..Dan hari ni bercuti sebab batuk yang kerap membuatkan aku sakit dada. Tips yang perlu kita amalkan semasa dalam cuaca macan ni adalah:- Rasanya air masak tu dah lebih sangat aku minum. Moga empunya badan cepat sembuh..Bolehla datang kerja dengan muka happy .  

  • kisahsidairy.com,  merdeka

    Selamat menyambut kemerdekaan.

    Assalamualaikum Lambat bersiaran hari ni.Masih kepenatan kenduri semalam.Actually, semalam ada buat kenduri doa selamat, kenduri arwah dan penutup hari rayadi kampung.Dan sebab tulah semalam aku tak keje…Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar, walaupun petang semalam hujan Seperti biasa, selepas kajlis mestilah kena kemas semuanya kan..penat bukan kepalang…memang best buat kenduri ni, tapi lepas kenduri tulah yang penat.emmmm..tapi xpe..berbaloi bila tengok makanan semua habis.. Sudah pasti ramai yang buat aktiviti luar hari ni kan..Memandangkan jugak, esok sehari lagi cuti.. Di kesempatan ini aku mengucapkan SALAM KEMERDEKAAN KE 57.semoga Malaysia terus maju dan terlepas dari segala ancaman..Rakyat pula bersatu padu dalam apa jua perkara. Ok..till meet again.masih banyak lagi yang perlu di settlekan….

  • ensurvey,  kisahsidairy.com

    Sikit Lagi Nak Cashout Ensurvey

    Assalamualaikum Dah lama sebenarnya aku buat Ensurvey nie,Tapi disebabkan dah lama jugak aku tak jawab survey,jadi lambat la nak cukupkan rm100…Nak tunggu sikit lagi nak cashout.. Dulu,masa ada AF,lebat jugak ensurvey bagi..cuma kalau lambat jawab,memang terlepas la.. Sekarang nie tinggal lagi sikit je dah boleh cash out..Boleh la jugak beli baju raya untuk Nur awfiyah..Tambah banyak lagi koleksi pakaian dia.Sejak nie,semangat sikit nak membeli sebab dah banyak baju yang dia boleh pakai dan ada jugaklah size dia berbanding sebulan yang lepas. Umie memang dan aim baju-baju cantik untuk omel umie tu nanti..hehe..semangat nak beraya dengan Nur Awfiyah tahun nie… Barulah seronok pi berjalan rumah kawan-kawan..Bukanlah niat nak kumpul duit raya…

  • kad,  kisahsidairy.com

    Kad undangan Dah Pelbagai

    Assalamualaikum Beberapa hari lepas,dapat kad undangan yang bagi cukup kreatif dan dari segi lain macam tak sesuai untuk di buat sebagai kad undangan..Tapi itu bagi aku la kan.. Mungkin korang pun dah agak apa yang aku ceritakan ni kan.. Dulu aku pernah dapat kad undangan macam bil api dan air.. Sekarang ni yang aku terima adalah sekeping cheque undangan berwarna kuning..Kalau dah warna kuning macam nie,confirmlah korang tau dari bank mana kan…heheheh.. Apa pun yang pasti,aku terima banyak kad undangan musim cuti sekolah nie,ada yang aku tak dapat nak datang sebab awfiyah kecik lagi..Takut dia meragam pulak.. See…kreatif sungguh diorang nie kan,, Tapi aku lebih suka kad yang ada banyak…