• Uncategorized

    Hari terakhir kerja sebelum bercuti raya

    Assalamualaikum Hai korang ☺☺ ada ke yang masih bekerja…Or ada yang dah pun sampai ke kampung?Aku pasti hari ni je pun dah jammed di highway dan jalan kan.Maklumlah,kalau Johor,budak dah start cuti sekolah hari ini.Semalam last day diorang sekolah.Hari ni ramai lah parents yang ambil cuti kan. source : google Aku masih bekerja hari ni.Walaupun husband dah start cuti,tapi wife dia masih bekerja.Ikut hati memang nak ambil cuti hari ni,Tapi memandangkan company bakal shutdown selama seminggu,so tak jadilah nak ambil cuti.Yelah..kalau aku cuti hari ni,dah banyak hari pulak kena potong gaji kan.So bertabahlah hari ni bekerja.Cuti banyak nanti kang,banyak pulak kena potong.Ini pun dah 3 hari bakal di potong. So,bertahanlah…

  • Uncategorized

    Selamat Hari Raya AidilAdha 2016

    Assalamualaikum Selamat Hari raya korang…Wah..meriahnya raya korang kan..Ada yang buat qurban tahun ni? Belum ada rezeki untuk buat qurban.Insya allah,niat tu ada,cuma belum ada rezeki lagi nak buat..Korang doa-doakan aku supaya rezeki tu sampai kat aku untuk aku lunaskan impian aku ni ye. Alhamdulillah,cuma entry autopublish je hari ni untuk memberi ucapan Hari raya kat korang.Mahunya pepagi ni aku sibuk menguruskan rumah dan juga memasak serta menyediakan menu hari raya.Persiapan untuk raya haji ni ala kadar je sebenarnya.Tiada baju raya pun,cuma hidangan hari raya seperti hari raya puasa tu adalah. Pada tahun ni merupakan hari raya yang pertama aku raikan di rumah baru.Adik beradik belah suami datang ke sini untuk…

  • Uncategorized

    Raya Kami 2016

    Assalamualaikum Selamat pagi semua,walau dalam keadaan bersosek-sosek,beruhuk-uhuk,tetap jugak kakak mengagahkan diri menghupdate berita terkini tentang Hari raya akak pada tahun ni.Walaupun korang tak kisah,akak xkisah..Mana tau kan,anak-anak dah besar nanti,boleh la dia membaca kisah-kisah raya mereka di masa kecil nanti. Hari raya,ada kenangan yang sedih,dan ada kenangan yang gembira…Semuanya berkolabrasi di hari raya.Meh aku cerita yang menyedihkan dulu…BAJU RAYA TAK SIAP WEH!!!…Bagi korang itu berita sedih ke gembira..Padahal awal lagi aku dah hantar baju aku dan Naura kat Tailor.Sebelum puasa tau dah hantar.Lainlah aku hantar last minute..Tailor tu pun kira kawan aku masa sekolah jugak.Tak taulah nak marah ke nak apa..Tapi tak elok kan buat orang lagu tu.Kesian tau.Padahal aku…

  • Uncategorized

    Selamat Hari Raya Aidilfitri Dari Kisahsidairy.com

    Assalamualaikum Yeayy!! Nak raya dah..dah bercuti pun sekarang ni.Ambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin. Sebenarnya entry ni dah di schedulekan untuk hari ni..Maklumlah,nak mengadap blog ,of courselah tak sempat.Nak masak itu dan ini,nak kemas-kemas rumah..Dengan anak-anak yang super ramai ni..uiiihh..Tak terlayan..Sebab tu schedulekan entry seboleh yang mungkin, Kad ucapan made by me..Ini je yang termampu..Tahun ni memang takde kad raya pun diedarkan untuk rakan-rakan blogger dan rakan-rakan yang lain.Emak anak dua ni,semuanya tak menyempat tahun ni..hahaha.. Dah Prepare ke nak raya..siap dah semua..Dah agih-agihkan makanan untuk jiran tetangga?hehehe.. Hari ni ada lagi yang tak complete..baju raya tak sempat nak amik lagi walhal esok dah…

  • Uncategorized

    Dah Apply Cuti Hari Raya?

    Assalamualaikum Tinggal beberapa hari je lagi je kan Syawal akan tiba.Segala persiapan raya insya allah dah lebih dari 90%.So macam mana cuti korang? Ada yang tak dapat cuti ke?Aku…Dah apply pun..Kalau cuti-cuti macam ni kenalah apply awal kan..Untuk apa,untuk kita schedulekan cuti kita nanti..yelah,mana tau rancang nak bercuti kat kampung seminggu,last minit punya cuti,boss cancel..baginya kita dua hari je cuti..tak ke naya..Lagi pulak yang balik dengan bus atau flight..Mau burn gitu je tiket. Sebab tulah bila kita nak plan untuk bercuti sakan,kena make sure cuti dari kerja tu dah di approved oleh boss kita.Barulah boleh beli tiket kan… So far,tahun ni aku tak ambil banyak pun,Cukuplah dua hari setengah tu,Cuti…

  • Uncategorized

    Open House Nuffnang

    Assalamualaikum Sana-sini Open house…Sana sini lemak dah muncul dek kerana makanan yang lazat-lazat di Majlis Open House raya rakan-rakan…Memang tak boleh nak tolak buat masa ni…Balun je..Konon ler ambil sikit-sikit juadah yang disediakan..Tapi banyak jugak yang dimakan..hahaha.takpe…tu belakang kira.. Occay..occay..saje nak bagitau korang,Jemputan Open House Nuffnang yang akan diadakan tak lama lagi.. Sempena bulan syawal nie,Nuffnang menjemput para bloggers Ke rumah terbuka #NNRaya Open House 2014 Makan,minum,ketawa,bergumbira,games, di majlis Nuffnang tu nanti ye.. Wah…blogger-blogger yang berdekatan boleh la join Rumah terbuka Aidilfitri Nuffnang nie.. #NNRaya Open House 2014Date: 23 August 2014 (Saturday)Time: 3pm – 8pmPlace: Wanaka the Bungalow, Damansara Heights Ingat….ada syarat-syarat yang perlu korang penuhi untuk memenuhi undangan Rumah terbuka Nuffnang…

  • Uncategorized

    Tahun Beraya Dengan Ex-Schoolmate

    Assalamualaikum Aku rasa seronok sangat beraya tahun nie.Walaupun menyambut raya secara ala kadar,tetapi kemeriahannya apabila menyambut tetamu yang tak putus-putus beraya…alhamdulillah.. Masih lagi dalam mood beraya..Syukur sangat bila tahun nie perjumpaan dengan Ex-schoolmate walaupun tidak serentak,tetapi sangat meriah bila mana banyak cerita yang dikongsikan.. Kebanyakkan mereka,aku dah tak jumpa diorang start dari lepas spm lagi..Ada antara diaorang yang aku tak jumpa selama 16 tahun..Lama tak..hehehe.. Syawal kali ni menemukan kami…Ada yang tak sempat aku nak snap gambar bila bersama mereka.. Bila kami dah berjumpa ,terlalu banyak cerita yang ingin dikongsikan..Mengimbau kenangan masa sekolah,bercerita tentang tragedi pahit manis masa zaman persekolah,memang tak cukup masa nak berbual..Nasib baik la para suami kami…

  • Uncategorized

    Marhabban vs Beraya

    Assalamualaikum Sabtu sudah…Ada yang masih bekerja dan dahpun bercuti..AKu masih lagi di opis..Bekerja setengah hari,hari nie..Rutin setiap sabtu kan…Tak boleh nak lari melainkan berhenti kerja..hahaha.. sumber:google Pastinya ramai yang akan menghadiri Jamuan Open house hari nie kan..Kalau korang perasan,tak banyak undangan Jamuan Open house tahun nie kan??.Mungkin menghormati pemergian MH370,MH17 dan juga peperangan di Gaza..Sebaiknya kita menyambutnya dengan secara sederhana pun dah mencukupi. Dari malam tadi menghabiskan beraya di rumah jiran-jiran tetangga..Itu memang dah menjadi kebiasaan kami setiap tahun di Taman aku tu.Minggu depan dah start Marhabban.Marhabban di tempat aku diadakan lambat sikit la.Yelah,bandar kan…takkanlah nak buat 1st day raya,confirm orang takde.. Seperti kebiasaan setiap tahun,marhabban tempat aku akan diadakan…

  • Uncategorized

    Minggu Beraya

    Assalamualaikum Musim beraya sekarang nie.sibuklah sana sini memenuhi jemputan Open House dan mengunjungi kawan-kawan dan saudara mara yang dekat.. Sekarang nie,setiap malam ada saja tetamu yang datang beraya..Alhamdulillah…Tetamu tu orang kata rezeki..Rezeki untuk Nur awfiyah le tu…dapat duit raya la katakan… Disebabkan hari-hari menerima tetamu,haruslah buat persediaan awal kan..Bukan persediaan memasak bagai,hanya persediaan kuih raya dan juga air je..Untuk rakan-rakan yang berkumpulan dan sanak saudara je aku sediakan makanan berat..Tapi tak berat la sangat  setakat bihun goreng atau mee kuning je.Air pulak aku memang dah siap-siap buat air gula sirap pandan..Senang nanti kalau tetamu datang,tak payah la nak tunggu lelama sangat..Tinggal bancuh je kan. Semalam memang takde satu entry pun…