Showing 16 Result(s)
selamat hari raya

Hari terakhir kerja sebelum bercuti raya

Assalamualaikum Hai korang ☺☺ ada ke yang masih bekerja…Or ada yang dah pun sampai ke kampung?Aku pasti hari ni je pun dah jammed di highway dan jalan kan.Maklumlah,kalau Johor,budak dah start cuti sekolah hari ini.Semalam last day diorang sekolah.Hari ni ramai lah parents yang ambil cuti kan. source : google Aku masih bekerja hari ni.Walaupun husband dah start cuti,tapi wife dia masih bekerja.Ikut hati memang nak ambil cuti hari ni,Tapi …

BLOG selamat hari raya

Selamat Hari Raya AidilAdha 2016

Assalamualaikum Selamat Hari raya korang…Wah..meriahnya raya korang kan..Ada yang buat qurban tahun ni? Belum ada rezeki untuk buat qurban.Insya allah,niat tu ada,cuma belum ada rezeki lagi nak buat..Korang doa-doakan aku supaya rezeki tu sampai kat aku untuk aku lunaskan impian aku ni ye. Alhamdulillah,cuma entry autopublish je hari ni untuk memberi ucapan Hari raya kat korang.Mahunya pepagi ni aku sibuk menguruskan rumah dan juga memasak serta menyediakan menu hari raya.Persiapan …

FAMILY

Raya Kami 2016

Assalamualaikum Selamat pagi semua,walau dalam keadaan bersosek-sosek,beruhuk-uhuk,tetap jugak kakak mengagahkan diri menghupdate berita terkini tentang Hari raya akak pada tahun ni.Walaupun korang tak kisah,akak xkisah..Mana tau kan,anak-anak dah besar nanti,boleh la dia membaca kisah-kisah raya mereka di masa kecil nanti. Hari raya,ada kenangan yang sedih,dan ada kenangan yang gembira…Semuanya berkolabrasi di hari raya.Meh aku cerita yang menyedihkan dulu…BAJU RAYA TAK SIAP WEH!!!…Bagi korang itu berita sedih ke gembira..Padahal awal lagi …

BLOG

Selamat Hari Raya Aidilfitri Dari Kisahsidairy.com

Assalamualaikum Yeayy!! Nak raya dah..dah bercuti pun sekarang ni.Ambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin. Sebenarnya entry ni dah di schedulekan untuk hari ni..Maklumlah,nak mengadap blog ,of courselah tak sempat.Nak masak itu dan ini,nak kemas-kemas rumah..Dengan anak-anak yang super ramai ni..uiiihh..Tak terlayan..Sebab tu schedulekan entry seboleh yang mungkin, Kad ucapan made by me..Ini je yang termampu..Tahun ni memang takde kad raya pun diedarkan untuk rakan-rakan …

BLOG

Dah Apply Cuti Hari Raya?

Assalamualaikum Tinggal beberapa hari je lagi je kan Syawal akan tiba.Segala persiapan raya insya allah dah lebih dari 90%.So macam mana cuti korang? Ada yang tak dapat cuti ke?Aku…Dah apply pun..Kalau cuti-cuti macam ni kenalah apply awal kan..Untuk apa,untuk kita schedulekan cuti kita nanti..yelah,mana tau rancang nak bercuti kat kampung seminggu,last minit punya cuti,boss cancel..baginya kita dua hari je cuti..tak ke naya..Lagi pulak yang balik dengan bus atau flight..Mau burn …

kisahsidairy.com nuffnang open house selamat hari raya

Open House Nuffnang

Assalamualaikum Sana-sini Open house…Sana sini lemak dah muncul dek kerana makanan yang lazat-lazat di Majlis Open House raya rakan-rakan…Memang tak boleh nak tolak buat masa ni…Balun je..Konon ler ambil sikit-sikit juadah yang disediakan..Tapi banyak jugak yang dimakan..hahaha.takpe…tu belakang kira.. Occay..occay..saje nak bagitau korang,Jemputan Open House Nuffnang yang akan diadakan tak lama lagi.. Sempena bulan syawal nie,Nuffnang menjemput para bloggers Ke rumah terbuka #NNRaya Open House 2014 Makan,minum,ketawa,bergumbira,games, di majlis Nuffnang tu nanti …

kisahsidairy.com memories RANDOM schoolmate selamat hari raya

Tahun Beraya Dengan Ex-Schoolmate

Assalamualaikum Aku rasa seronok sangat beraya tahun nie.Walaupun menyambut raya secara ala kadar,tetapi kemeriahannya apabila menyambut tetamu yang tak putus-putus beraya…alhamdulillah.. Masih lagi dalam mood beraya..Syukur sangat bila tahun nie perjumpaan dengan Ex-schoolmate walaupun tidak serentak,tetapi sangat meriah bila mana banyak cerita yang dikongsikan.. Kebanyakkan mereka,aku dah tak jumpa diorang start dari lepas spm lagi..Ada antara diaorang yang aku tak jumpa selama 16 tahun..Lama tak..hehehe.. Syawal kali ni menemukan kami…Ada …