salam ramadhan tazkirah jumaat

Jumaat Yang Terakhir

Assalamualaikum Jumaat Yang Terakhir | Jumaat yang terakhir sebelum kita melangkah ke bulan yang sangat mulia iaitu bulan Ramadhan. Ramadhan Iaitu bulan imtihan atau bulan ujian.Bulan ramadhan juga disebut bulan puasa kerana pada bulan ramadhan itu diwajibkan berpuasa sebulan ramadhan.Bulan ramadhan ialah bulan beribadaj,bulan yang disebut dalam al-Quran.Allah memilih bulan ramadhan dari bulan-bulan yang dua […]

kisahsidairy.com lifestyle blogger salam ramadhan

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1436H

Assalamualaikum Alhamdulillah…Esok sudah masuk Ramadhan yang dinanti-nantikan bagi umat islam sedunia. Alhamdulillah,ramadhan kali ini berlainan dari ramadhan yang lepas kerana aku dalam keadaan mengandung.Harap terus dapat menunaikan ibadah puasa dengan tenang.Insya allah. Baru terbaca dekat Blog Farah tentang satu quotes ni..Harap sebelum memasuki Ramadhan,sama-samalah kita menunaikannya iaitu:- 1. Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua-dua […]

jadual berbuka puasa 2015 lifestyle blogger salam ramadhan

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Johor Bahru 2015

Assalamualaikum sumber:google Jadual berbuka puasa 2015 bagi Johor Bahru.Sudah pastinya ramai yang tercari-cari jadual ni kan..Alhamdulillah..ada rakan yang sudi share jadual ni..Dah pun print dan tampal di Office.Hari ini adalah hari jumaat yang terakhir sebelum kita menyambut Ramadhan minggu depan.Bagi warga Johor bahru,boleh tengok Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Johor Bahru 2015 Moga Kedatangan Ramadhan […]

kisahsidairy.com salam ramadhan ZAKAT

Zakat Dah Di bayar

Assalamualaikum Jumpa korang lagi kan..Ada ke yang dah bercuti dari berblogging nie..Yelah,..membuat persiapan terakhir sebelum menjelangnya syawal…alhamdulillah… Ada lagi yang belum bayar zakat?? Tahun nie agak lambat en.husband membayar zakat..Dan tahun nie jugak bertambahnya bayaran zakat..Selalunya en.husband akan bayar untuk 3 orang sahaja iaitu aku,dia dan MIL..Dan tahun nie bertambah lagi si awfiyah pulak…hehehe… Selalunya […]

kisahsidairy.com lagu raya salam ramadhan

Lagu Raya Dah Berkumandang

Assalamualaikum Dah pun 10 hari berlalunya Ramadhan kan..Pejam celik pejam celik lagi 2 minggu lebih sikit je dah nak raya..Sebut pasal raya nie,memanglah bersemangat..Semangat nak buat segala persiapan bagai.Baik dari segi baju raya,langsih raya,kuih raya..Semua sekali la..Ada jugak yang tukar segala bagai bila nak beraya nie…Opppsss…Kena bersederhana ye…Jangan terlalu sangat…hehehe…sebagai peringatan untuk diri sendiri je.. […]

bazar ramadhan kisahsidairy.com salam ramadhan

Berniaga Di Bazar Ramadhan

Assalamualaikum Alhamdulillah..Dah hari kedua kita berpuasa…Insyallah..Semalam berbuka puasa beramai-ramai di kampung..memang menyeronokkan..Rasa taknak balik je..hehehe…Tapi terpaksa jugak balik malam tu.Memang malam tadi,banyak kenderaan,mybe sebab mereka pun pulang ke kampung untuk berbuka bersama keluarga kan Ada yang start bercuti puasa ke..ehehehe…tu jawab dalam hati je eh!! nanti korang segan pulak,especially bagi wanita la kan… Oklah,nak bercerita […]

kisahsidairy.com persiapan ramadhan ramdhan salam ramadhan

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1435H

Assalamualaikum yeaayyyhh!! jumpa lagi…Dah pun siap-siap nak pi balik kampung..nak sambut puasa dengan family dan adik beradik kat kampung.. Alhamdulillah..malam semalam dah pun pengisytiharan puasa pada esok,iaitu ahad 29 June 2014. Di kesempatan ini aku memohon ampun dan maaf sekiranya ada tersilap dalam perkataan dan tutur bicara sepanjang aku berblogging..Moga Di bulan ramadhan nie,memberikan kita […]

RANDOM salam ramadhan

Syawal yang Makin Hampir

Assalamualaikum Alhamdulillah…Hujan pagi nie.Memang lebat pun hujan kat sini…Wah seronok lah ye ada yang sudah bercuti tu.Aku last keje pun esok..Patutnya aku kena keje hari rabu tu,Tapi fikirkan nak buat persediaan ,terpaksalah mintak cuti jugak…nasib baik la hr bersimpati jugak dengan aku nie.Maklumlah tahun nie giliran aku pulak jadi tuan rumah..So kenalah buat persediaan awal…Al-maklumlah..perempuan […]