• Uncategorized

    Raya kedua Ke Pulau Besar Melaka

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Lama sangat terperam entry ni.Actually ni entry hari raya.So bila dah lama sangat terperam,payah pulak nanti nak update. Sementara ada masa ni,haruslah up satu persatu entry yang diperam lama tu.Oklah,taknak buang masa lama sangat.Bila dah kat Melaka ni,tak sah kalau tak pergi ke tempat-tempat yang menarik.Yang tak jauh dari kampung aku.Kalau korang nak tahu,di Merlimau banyak tempat-tempat bersejarah yang boleh korang lawati,contohnya Perigi portugis,Makam tun Teja,rumah demang.AKu suka dengan keaslian rumah Melayu Melaka ni.AKu pernah cerita pasal rumah melaka di entry Rumah melayu Melaka dan keasliannya. Pada hari raya kedua yang lalu,kami berjalan-jalan di Jeti Anjung Batu.Tak terfikir pun nak sampai ke Pulau Besar Melaka.Tetiba je abang ipar…

  • kisahsidairy.com,  vacation

    Kami Di Melaka

    Assalamualaikum Dari sehari ke sehari nak update blog.Memang sekarang ni sedang bercuti.Seperti biasa time bercuti memang jarang nak sentuh blog.Yang ada pun cuma auto publish sahaja. Start dari rabu tuari lagi dah ada di Melaka.Kali ni umi bawa kak fiyah dengan nenek sekali.Anak saudara berkahwin,jadi amik cuti dua tiga hari untuk tolong apa yang  patut. Excited la kak fiyah bila umi ajak dia berjalan..Memang lama dah tak bawa dia balik ke kampung.Alang-alang dah bercuti lama ni,bawa dia sekali.. Ada ke blogger Melaka kat sini..Setahu aku,ramai jugak blogger Melaka.Cuma mungkin tak sempat nak berjumpa kalau dekat pun.Al maklum,mak pengantin tak sempat nak on fb waima ada je peluang nak jengah sekejap..Ni…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE