• deko,  kisahsidairy.com,  Rumah fasa pertama

    Ciri-ciri Perabut yang sesuai dengan Ruang Tamu rumah

    Assalamualaikum Lama tak bercerita pasal rumah kediaman..Rumahku syurga ku…Walaupun dah hampir dua tahun berpindah,Tapi rumah still macam tu jugak..Maknanya No renovation and No Painting.. Tapi ada pasang angan-angan nak cari perabut untuk rumah tu..Maklumlah kan..Nak beli semua tu memerlukan modal.Ingat malas nak berhutang..Beli apa yang mampu je..Janji ada..Aku memang saja je sebenarnya nak biarkan rumah tu kosong cenggitu..Anak kecil,biarkan dia meneroka rumah yang kosong tu je..haha..Tapi bila dah besar sikit ni,ingat ada lah nak pasang angan-angan beli perabut especially sofa untuk diletakkan di ruang tamu. Nak beli perabut ni bukan boleh main beli je..Kena jugak tengok keluasan rumah yang hado tu..Kang kalau beli besar sangat,makan ruang yang banyak,rumah pulak jadi…

  • renovation,  Rumah fasa pertama

    Bermula Renovation Rumah Part 2

    Assalamualaikum Alhamdulillah…terbengkalai lama pasal kisah renovation rumah ni kan..mana taknya,Sibuk sangat dengan urusan itu dan ini di samping nak mengumpulkan dana untuk renovation rumah, Maklumlah,Kami yang bergaji sederhana nie,terpaksalah menunggu juga untuk cukupkan wang.Bukan senang kalau dah ada rumah ni.Beban hutang bertambah.Kalau tak berhutang,memang takkan la dapat harta kan.. Ingat tak kisah entry pembelian rumah yang pernah aku ceritakan disini, KEmbalikan semangat…ho yeh!! Kunci Itu Milikku Jua Akhirnya-Part 1 Memang dah lama pun kerja-kerja Renovation rumah ni terbengkalai.Nasib baiklah kami nie tidak menyewa.Kalau menyewa parah jugak..Alhamdulillah… Nampak tak husband and my mom tu…arkitek tak berbayar kat situ..hehehe.. Untuk kerja-kerja Renovation ni,aku mulakan dengan bahagian dapur rumah.Tak banyak yang aku buat..just…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE