• memories,  my family,  parenting blogger,  parentingmoments,  riadah

    Ambil angin Petang di Teluk Sengat Kota Tinggi

    Assalamualaikum Apa lagi yang membuatkan hati ni gembira bila dapat berkumpul dengan adik beradik..Apa tah lagi dapat berjalan bersama-sama..Menikmati keindahan petang di tepi laut Sebenarnya memang dah lama tak menjengah di Teluk sengat ni..Teluk sengat ni antara tempat famous jugaklah di Kota Tinggi.Kalau korang tengok kampung Teluk Sengat ni biasa-biasa je..Tapi tidak kepada mereka yang minat memancing..Kerana dulu,setiap bulan mesti ada pertandingan memancing disini.Selain dari itu,ada jugak lah yang memancing.Yang bestnya di tepian Teluk Sengat tu,ada restaurant yang menyediakan makanan seafood dan bermacam lagi..So,sangat best bila korang and family spend time together kat sana..Sambil makan,sambil berbual,sambil menikmati pemandangan yang indah.. Kalau korang ke Kota Tinggi,jangan lepaskan peluang untuk menikmati keindahan…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  riadah

    Beriadah Lagi Di Tasik Layang-Layang

    Assalamualaikum Dari hari selasa malam lagi,mak dengan adik beradik aku berkampung di rumah,Alhamdulillah,bila dah duduk rumah baru ni,adik-adik dapat berkumpul dengan selesa.Eh..yang ni aku belum cerita kan..heheh..Next Entry aku cerita ea.Kalau dulu mungkin diorang tak selesa nak ber gathering kat rumah mak mentua,sekarang ni bila dah ada rumah sendiri tak delah diorang segan. Plan hari cuti semalam memang nak beriadah dekat Tasik Layang-layang.Kenapa asyik dekat Tasik Layang-layang tu je..hehehe..macam dah takde tempat lain kan.Bagi kami yang biasa-biasa ni,itulah tempat beriadah yang terbaik untuk bawa anak-anak.Kat situ boleh la lepas diorang bermain,lagipun takat cuti satu hari,nak jalan jauh-jauh memang penat kan.Lagi la bawak ramai anak-anak kecil. Nak ke laut,musim-musim macam ni…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE