• review product,  scrub St.Ives

    St.Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub terbaru

    St.Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub terbaru | Masa sampai hari tu dalam parcel pun dah berbau harum pink lemon dan Mandarin Orange ni.Packaging sangat² umi suka.Siap simpan kotak dia buat perhiasan kat rumah tu..Cantik kot.Semestinya korang dah pernah dengar kan tentang produk dari St.Ives ni.Kalau dulu aku guna pencuci muka aprikot St.Ives ni.Memang best.Tapi tulah,bila dah banyak sangat keluaran produk di pasaran,mulalah rambang mata nak memilih.Tup² St.Ives ni jugak jadi pilihan.Memang bestlah bau St.Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub  ni.Rasa nak scrub seluruh badan je.Dapatlah tanggalkan kotoran yang degil pada kulit di samping menghasilkan kulit yang sihat.Disamping melicinkan kulit kita yang kasar dan membuat…

  • BEAUTY,  review product

    Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

    Assalamualaikum Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan | Aku diantara penggemar koleksi lipstick.Walau tak banyak,tapi aku suka nak kumpulkannya.Warna-warna yang aku pilih pun adalah warna-warna Nude yang aku rasa sesuai dengan tona kulit aku.Jenis aku,bila pakai lipstick,memang tak suka terlalu terang dan terlalu gelap..Just nice.Sebab tu bila ada Lipstick baru yang ada di pasaran sana tu,yang kena dengan taste aku,aku akan usha..Yang penting affordable..  Ni hah…Imanni Cattleya Lipmatte gadget baru di dalam beauty bag i…Best je pakai ni..Tapi kalau kulit bibir kering,make sure pakai pelembap dulu ye  Warna yang just nice untuk tutup bibir yang sedikit kehitaman disitu.Nampak macam tak pakai lipstick kan..hahahah Kenapa perlu pilih Cattleya Lipmatte ni? Ia dapat…

  • review product

    Kumpul 6 Koleksi Sukan Ria Carrie Junior terbaharu

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kanak-kanak memang suka bermain dengan air.Apatah lagi dengan adanya sabun.Boleh jadi riuh rendah jadinya bilik air tu. Apa taknya,bermain dengan air merupakan aktiviti yang paling dinantikan kanak-kanak dan waktu mndi adalah merupakan masa yang paling sesuai untuk bermain bersama permainan mereka.Walaupun mainan seringkali dilihat sekadar permainan dan sesuatu yang menyeronokkan,namun ia sebenarnya lebih dari itu.Mainan sekurang-kurangnya dapat menyediakan peluang untuk simanja belajar dalam pelbagai aspek pembangunan diri.Ia menyediakan ruang untuk kanak-kanak mengukuhkan kemahiran fizikal mereka,menggilapa kemahiran sosial dan emosi,serta meningkatkan perkembangan bahasa dan pertuturan. Dan disebabkan oleh itu,CARRIE JUNIOR Sukan Ria direka untuk mencetuskan keriangan kepada kanak-kanak.CARRIE JUNIOR  telah mereka 6 figura mainal comel “SUKAN RIA” bagi…

  • review product

    Tisu Lembab Anti Bakteria Aiken untuk rasa bersih dan segar

    Assalamualaikum  Tisu Lembab Anti Bakteria Aiken untuk rasa bersih dan segar | Dalam kehidupan kita seharian kita memang tak boleh nak elak daripada bakteria.Walaupun ia tidak dapat dilihat dengan mata kasar,namun ia sentiasa hidup didalam dan disekeliling kita.Bakteria dan kuman sangat cepat membiak sehingga ia mampu menyebarkan pelbagai penyakit.Salah satu cara yang berkesan adalah melalui penjagaan tangan agar ia sentiasa bersih. AIKEN adalah satu jenama yang dipercayai sebagai produk penjagaan antibakteria sejak 3 dekad yang lalu kini memperkenalkan tisu lembap antibakteria iaitu Tisu Lembap Antibakteria Aiken.Produk ini berupaya menyingkirkan 99.9%  bakteria merbahaya dengan berkesan dan memberikan haruman serta meninggalkan kelembapan pada kulit. Tisu antibakteria ini sungguh berguna ketika anda sedang…

  • Uncategorized

    Himalaya Nourishing Skin Cream terbaik untuk penjagaan kulit

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ happy November..Wah..dah masuk November kan..Sekejap je masa berlalu..Usia pun akan datang akan bertambah.Kulit pun makin tak tegang…eh…makin tua gitu..hahaha.. Ada kena mengena ke…hahaha..Actually lama dah aku nak up entry ni..Gambar dah lama duduk dalam draft.Dek kerana ada je kerja yang nak dibuat,maka terpaksalah hold dulu entry ni. Hah ni ha…Sebenarnya bila dekat office ni,dah jadi satu tabiat aku datang office pakai lotion,keluar tandas pakai lotion,lepas solat pun pakai losyen.Hah…Tapi kat rumah takde pun buat macam tu kecuali nak keluar rumah. Sebenarnya bila cerita pasal krim kulit  ni,aku memang dah terjatuh cinta tau dengan satu krim keluaran Himalaya ni.Bukan sahaja lembut,malah ia menjaga kulit kita dengan menggunakan herba…

  • review product

    Minyak ikan Omega 3 dari StemLabs

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Baru order hari isnin,selasa dah dapat..Hah..ni hah..aku beli Omega 3 Fish  Oil ni kat Lazada..Aku ingatkan nak beli dari satu produk ni,tapi memandangkan harganya tak mencukupi budget aku,jadi penyelesaiannya cari yang masih di dalam budget la. kan. Omega 3 Fish oil Capsule StemLabs Actually hari isnin hari tu aku dah beli Omega 3 ni,memang ingat nak cari kat farmasi je,tapi disebabkan aku takde masa nak menyinggah ke farmasi,lagi satu takut aku laburkan banyak duit aku kat farmasi tu,baik aku beli online je.Bukan apa,bila dah masuk situ,nak-nak masuk ke Guardian or Watson..fuh…melilau tau biji mata ni.So..aku beli je online..senang sikit. Kesedaran aku tentang Omega ni berpunca dari start aku…

  • review product

    Pentingnya pengambilan Vitamin C untuk badan dan kulit Wajah

    Assalamualaikum Pentingnya pengambilan Vitamin C untuk badan dan kulit Wajah | Hai korang☺☺Actually aku bukanlah sesiapa pun yang nak bercerita pasal kecantikkan,tapi apa yang aku tahu dan amalkan,itulah yang perlu aku share dengan korang. Vitamin C ni aku memang wajib ambil setiap hari untuk mengelakkan kulit muka aku terus berminyak dan kusam.Dalam Vitamin C ni  mempunyai anti oksidan yang dapat mencegah sel badan dari dirosakkan oleh radikal bebas dan ia banyak tau kelebihannya.So ,meh sini aku share  dengan korang apa pentingnya pengambilan Vitamin C untuk badan dan kulit muka.Vitamin juga dikatakan membantu tubuh berfungsi dengan normal. MANFAAT VITAMIN C UNTUK TUBUH BADAN DAN WAJAH 1.ANTIOKSIDAN Vitamin C bertindak sebagai pelindung…

  • Uncategorized

    Kleenso Loving Home Series yang wajib ada di dalam rumah

    Assalamualaikum Kleenso Loving Home Series  yang wajib ada di dalam rumah | yes,memang wajib ada di dalam rumah.Tak banyak pun tapi basic nya perlu ada. Sebab apa,sebab 4 produk ni sangat-sangat membantu aku membersihkan dalaman rumah dengan senang dan cepat sekali.Takdelah aku kena tunggu berjam-jam supaya semuanya nampak bersih. Jenama Kleenso ni kalau korang nak tahu bukanlah baru lagi di pasaran.Kat mana nak dapatkan produk ni? korang baca sampai habis ye.Kleenso Loving Home Series ni sangat selamat digunakan kerana produk ini bebas bahan kimia,organik,natural,mesra pengguna dan alam semulajadi. Apa produk yang aku sebut-sebutkan tu? Kleenso Tile & Bathroom Cleaner. Kleenso Serai Wangi  Liquid Wax Floor Cleaner Kleenso Eco Cockroach Bait…

  • Uncategorized

    MINYAK YU YEE CAP LIMAU minyak yang dipercayai turun temurun

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Pernah menjadi Kontroversi bila ramai yang mengatakan Produk Minyak YU Yee Cap Limau tidak HALAL.Tapi setelah kenyataan dari Jakim mengesahkan bahawa Minyak Yu Yee Cap limau ini adalah halal dan boleh digunakan oleh umat islam. Minyak Yu Yee Cap Limau ni dah lama bertapak di Malaysia ni.Setahu aku,minyak Yu Yee ini dah digunakan pada zaman aku baby lagi..Ko ghasee!! Of course dah lebih dari 30 tahun minyak ni kan.And aku sendiri adalah pengguna tegar Minyak ni tau! Dulu pernah aku stop kejap pakai minyak Yu yee ni,tapi telah disahkan JAKIM halal,aku guna balik minyak ni,sampailah ke anak-anak aku.Memang wajib ada di rumah,di dalam beg dan di mana-mana sahaja…

  • review product

    Mollus MySkinHope 5 in 1 Skincare

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Ada tak diantara korang yang ada masalah seperti jeragat,parut jerawat,sunburn ataupun tona tidak sekata? Ni aku ada nak memperkenalkan satu produk terbaru yang mempunyai 5 rangkaian dalam satu set produk ini iaitu Mollus MyskinHpe 5 in 1 Skincare.Uishhh bestkan.Produk ini dijamin tidak mempunyai Merkuri dan Bahan kimia terlarang dan ia adalah Natural Herba. Kelebihan yang terdapat pada MOLLUS MYSkinHope Skincare ini Membantu mencerahkan kulit Menyelesaikan masalah tona kulit tidak sekata Menghilangkan jerawat dan parut jerawat Kulit kelihatan GLOWING sepanjang hari. Melembab dan mengecilkan liang pori Mencegah jeragat dan whitehead Anti penuaan-Menghilangkan kedutan dan menganjalkan kulit Kulit lebih gebu dan mulus Harga mampu milik Antara kandungan yang terdapat…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE