• food hunter,  review food

    Birthday Treat Babah at My Kluang Seri Alam,Pasir Gudang

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ hari sabtu yang lepas aku decide untuk belanja makan babah sempena birthday dia yang akan datang yang jatuh pada hari Isnin.So hari sabtu lepas,selepas settlekan urusan di Bank,Kami terus ke tempat makan di Seri Alam ni.Berdekatan juga dengan Bank. So,aku memilih MY KLUANG untuk belanja babah sempena hari jadi dia.My Kluang ni antara kedai makan yang sedap di Pasir Gudang.Ianya seakan-akan Kluang Rail Coffee jugaklah.Selalunya bila birthday kami berdua,kami pilih untuk makan Secret Recepi sahaja.Hah..korang tengok Entry Birthday kami..Semuanya di sana.Bukan sebab takde tempat lain,cuma ini je yang berdekatan dengan kami. Birthday Cake from him Makan-makan di Secret Recipes Aeon Birthday Celebration Untuk Nur Awfiyah Early Birthday…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Pekena Hj Abu Soto Power yang mabless

    Assalamualaikum Dengar nama pun dah hebat kan..Gerai biasa-biasa je.Gerai kampung je.Tapi soto sangat masyuk ok!! Bila nak masuk tengahari ni,pakat whatssap dengan member-member nak makan mana.Dok pening kepala nak makan mana tu satu kemestian kami..haha..Tapi tengahari tu,aku rasa macam nak makan,makanan yang tak berat sangat..Contohnya,soto..Tapi aku tak taulah kalau tak dikategorikan sebagai berat.. Gerai Hj Abu Soto Power ni bukan sahaja di datangi orang melayu,tetapi Orang cina pun datang sini tau!! India aku tak tau lagi lah sebab belum nampak.Terletak di tengah-tengah perkampungan  Kampung Taman pasir putih.Sesungguhnya tengahari tu amat ramai.Nasib baiklah kami sampai awal.Dan bernasib baik lagi,kami rehat awal.Pukul 12 dah rehat…Kalau tak mau berpeluh dengan kepanasan menunggu ni.Dah…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Makanan Ready To eat Untuk Warga Johor Bahru

    Assalamualaikum Seronoknya aku nak bercerita pasal makanan ni.Apatah lagi makanan tu sedap untuk di makan dan tidak menghampakan.Alhamdulillah.. Sekarang ni,kalau terasa nak makan apa-apa ataupun tak sempat untuk masak apa yang kita nak makan,amat mudah,just google sahaja perkhidmatan penghantaran makanan “Ready to Eat” atau yang frozen…Bukan cerita frozen tu ocayy!! Meh nak cerita,Masa tu teringin nak makan spaghetti carbonara.Nak memasak memang malas,nak ke pizza hut kang! banyak pulak yang aku order.Solution nya,aku just call owner ICEANDBOX untuk delivery spaghetti carbonara.Disamping tu alang-alang aku order la spaghetti bolognese,Laksa Johor,satay yang super sedap dan juga kek batik yang ohsem!! Yang bestnya lagi harga yang dijual amatlah berpatutan dan rasanya memang tidak menghampakan…

  • foodporn,  INFO,  kisahsidairy.com,  review food

    Makan Lagi Di Makan Klimaks Chop & Grill

    Assalamualaikum Hari ni cerita pasal makan je sudahlah…Hari minggu lepas sebenarnya cerita makan-makan ni.Repeat lagi makan-makan disini.Kalau boleh nak try semua menu yang ada di kedai ni. Satu aku suka tempat ni,tak begitu sesak.Kalau nak pergi time tak ramai orang adalah sebelum maghrib..Sebab lepas maghrib orang dah berpusu-pusu masuk ke kedai makan ni.Alhamdulillah…Memang murah rezeki tuan kedai ni.Mungkin dari segi menu yang lain dari yang lain membuatkan ramai yang sentiasa bertandang di Kedai makan ni. Petang hari minggu,bawak anak manja pi berjalan-jalan..Tetiba husband bagi idea nak pi makan kat kedai Makan Klimaks Chop & Grill lagi..Bukan takat Nur awfiyah je teruja,melebih-lebih lagi ummi dia..Sebab dalam kepala nak try makan menu…

  • kisahsidairy.com,  luncheon,  review food

    Luncheon Di SDS Hari Ini

    Assalamualaikum Petang baru dapat update blog.Pepagi tadi dah update.tu pun lambat atas sebab-sebab kerja office yang perlu disettlekan terlebih dahulu. Alhamdulillah..Kenyang sampai ke petang lagi.Sebab baru lepas minum petang..hahahaha..Kes makan kat SDS sebab ada seorang officemate ni yang mak buyung macam aku jugak.Nak sangat nak pekena chicken chop hari ni. Jarang makan kat situ sebenarnya.kalau makan pun kat kedai biasa jelah..Lebih murah..Tapi sesekali layan kan,apa salahnya. Sampai aku terlupa nak ambil gambar makanan officemate punya.Sebab dah kelaparan sangat-sangat. Sempat ambil gambar untuk menu pilihan aku je  SDS Nasi goreng Ikan bilis  Minuman pula aku order Honey Lemon Tapi yang tak bestnya Honey Lemon ni,diorang pakai lemon yang tak asli.maksud aku…

  • craving,  kisahsidairy.com,  pregnancy,  review food

    Si Pulut Mangga

    Assalamualaikum Uihh..Lama dah tak update blog..Start tak sihat tempohari sehinggalah Kenduri Doa selamat yang diadakan beberapa hari lepas.Dan hari ni baru start nak kecoh pasal Entry Si Pulut Mangga ni. Sape dah merasai Pulut Mangga ni sila angkat tangan ye..Aku baru start rasa semalam.Kekdahnya macam payah je nak jumpa kan..Tapi rasa yang ni berlainan sedikit dari yang aku imagine dan aku tengok kat google ni. Kelainan terletak pada warna dan juga mengandungi kuahnya tersendiri..Tulah sebabnya ai is nak mencuba.hehehe… Kebetulan My husband ajak pergi ke DIY berdekatan dengan rumah.Lepas tu,ajak pi makan pulak..Of course la tak lepaskan peluang nak makan..Selalu makan kat kedai yang selalu memang kitorang lepak kalau nak…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Marigold Peel Fresh Sedap untuk Dinikmati

    Assalamualaikum Entah kenapa dari semalam lagi dok teringin nak makan buah Orange ni.Tapi,Keteringinan itu tak boleh nak dilaksanakan kerana nak beli buah Orange ni,aku nak kena pi pasaraya.Macam malas pulak nak pergi.Inisiatif terdekat adalah terus beli juice ni. Pepagi,sebelum nak pi ke tempat kerja,sempatlah singgah 7-Eleven.Aku beli yang kecik je..Kang beli yang besar tak habis pulak.Lagipun aku terbaca di blog Dr.Zubaidi,Ibu mengandung tidak di galakkan untuk mengambil lebih dari 300ml Orange juice sehari.Ia kerana selain mengandungi vitamin,,jus buah-buahan juga mengandungi kadar gula yang banyak. Kandungan gula yang tinggi sangat memudaratkan gigi kerana wanita hamil mudah untuk mendapat kerosakkan gigi.Oleh itu dr.zubaidi mencadangkan agar tidak mencampurkan gula dalam minuman jus limau.Lagi…

  • foodporn,  INFO,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Makan Makan Di Makan Klimaks Chop & Grill

    Assalamualaikum Entry ni dah lama kot aku pendam.So,pepagi ni aku saja nak bukak selera korang.Bermula dengan hanya melihat menu-menu yang membuka selera mata pandangan aku ni,sehinggalah rasa keinginan tu meluap-luap untuk cuba makan di Makan Klimaks Chop & Grill. Akhirnya,En.husband menunaikan impian ibu mengandung ni supaya baby keluar nanti taklah meleleh air liur..hehehe… Petang Ahad yang lepas,aku and family merealisasikan impian untuk makan disitu.Menu yang dihidangkan memang la menepati citarasa tekak aku ni.So tak salah kalau aku war-warkan tempat makanan yang sedap kan. Warga Johor,atau yang berdekatan boleh la menyinggah ke Restauran ni.Menu kami pada hari itu adalah :- Nasi Lemak Hijau Klimaks Beef Steak Ini adalah pilihan  my husband…

  • foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    ABC Kampung Melayu Yang Superb

    Assalamualaikum Hai korang…Semalam without any entries dalam blog ni..Uhuk…Kesekian kalinya bertapa di Hospital Sultanah Aminah Untuk Rawatan susulan Pregnancy aku ni. Alhamdulillah,Doktor sahkan baby dalam perut ok2 je..Sihat dengan degupan jantung yang normal dan terletak elok dalam perut Ummi dia.Hari Ahad tuari pun bertamu kat sini jugak,tapi untuk check Jantung baby samada ok or tak.lepas tu aku lupa apa lagi dia check.Oh ye..semalam aku sempat jugak masuk ceramah Penyusuan susu ibu selama 30 Minit(Update:adik manis sally yang tegur aku tulis 30 jam) ..Banyak juga lah input yang aku dapat dari ceramah tu.. Selesai sahaja jumpa doktor,perut pun dah lapar.Selalunya aku just makan kat kantin hospital tu.Tapi disebabkan nak jugak cari…

  • food,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Early Birthday Celebration di Secret Recipe

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Sudah 34 tahun berada di bumi Allah ni..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih dikurniakan nyawa untuk terus bernafas demi orang yang tersayang. Thanks juga yang memberikan ucapan dan mendoakan kesejahteraan aku.So touching..Thanks buat my husband yang awal-awal lagi dah celebrate birthday.. Ceritanya semalam..Lepas balik dari Check up di Hospital Aminah.En.husband tanya nak makan ape..Erkk..tetiba mengidam nak makan kek red velvet..Terus teringat Secret Recipe.. Bila dah sampai di Secret recepi,belek-belek menu,punyalah lama kan nak belek..Yang paling lama belek menu of course my husband.hahaha… Oklah..jom tengok ape menu yang kitorang makan semalam. Mula-mula kenalah letak dulu signage Secret Recepi kan..Eh..ada pulak tempias my husband tu…heheh Aku mulakan dengan minuman dulu..Iskk..geram..tetiba gambar…