food hunter review food

Birthday Treat Babah at My Kluang Seri Alam,Pasir Gudang

Assalamualaikum Hai korang☺☺ hari sabtu yang lepas aku decide untuk belanja makan babah sempena birthday dia yang akan datang yang jatuh pada hari Isnin.So hari sabtu lepas,selepas settlekan urusan di Bank,Kami terus ke tempat makan di Seri Alam ni.Berdekatan juga dengan Bank. So,aku memilih MY KLUANG untuk belanja babah sempena hari jadi dia.My Kluang ni […]

kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

Pekena Hj Abu Soto Power yang mabless

Assalamualaikum Dengar nama pun dah hebat kan..Gerai biasa-biasa je.Gerai kampung je.Tapi soto sangat masyuk ok!! Bila nak masuk tengahari ni,pakat whatssap dengan member-member nak makan mana.Dok pening kepala nak makan mana tu satu kemestian kami..haha..Tapi tengahari tu,aku rasa macam nak makan,makanan yang tak berat sangat..Contohnya,soto..Tapi aku tak taulah kalau tak dikategorikan sebagai berat.. Gerai Hj […]

kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

Makanan Ready To eat Untuk Warga Johor Bahru

Assalamualaikum Seronoknya aku nak bercerita pasal makanan ni.Apatah lagi makanan tu sedap untuk di makan dan tidak menghampakan.Alhamdulillah.. Sekarang ni,kalau terasa nak makan apa-apa ataupun tak sempat untuk masak apa yang kita nak makan,amat mudah,just google sahaja perkhidmatan penghantaran makanan “Ready to Eat” atau yang frozen…Bukan cerita frozen tu ocayy!! Meh nak cerita,Masa tu teringin […]

foodporn INFO kisahsidairy.com review food

Makan Lagi Di Makan Klimaks Chop & Grill

Assalamualaikum Hari ni cerita pasal makan je sudahlah…Hari minggu lepas sebenarnya cerita makan-makan ni.Repeat lagi makan-makan disini.Kalau boleh nak try semua menu yang ada di kedai ni. Satu aku suka tempat ni,tak begitu sesak.Kalau nak pergi time tak ramai orang adalah sebelum maghrib..Sebab lepas maghrib orang dah berpusu-pusu masuk ke kedai makan ni.Alhamdulillah…Memang murah rezeki […]

kisahsidairy.com luncheon review food

Luncheon Di SDS Hari Ini

Assalamualaikum Petang baru dapat update blog.Pepagi tadi dah update.tu pun lambat atas sebab-sebab kerja office yang perlu disettlekan terlebih dahulu. Alhamdulillah..Kenyang sampai ke petang lagi.Sebab baru lepas minum petang..hahahaha..Kes makan kat SDS sebab ada seorang officemate ni yang mak buyung macam aku jugak.Nak sangat nak pekena chicken chop hari ni. Jarang makan kat situ sebenarnya.kalau […]

kisahsidairy.com pregnancy RANDOM review food

Si Pulut Mangga

Assalamualaikum Uihh..Lama dah tak update blog..Start tak sihat tempohari sehinggalah Kenduri Doa selamat yang diadakan beberapa hari lepas.Dan hari ni baru start nak kecoh pasal Entry Si Pulut Mangga ni. Sape dah merasai Pulut Mangga ni sila angkat tangan ye..Aku baru start rasa semalam.Kekdahnya macam payah je nak jumpa kan..Tapi rasa yang ni berlainan sedikit […]

kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

Marigold Peel Fresh Sedap untuk Dinikmati

Assalamualaikum Entah kenapa dari semalam lagi dok teringin nak makan buah Orange ni.Tapi,Keteringinan itu tak boleh nak dilaksanakan kerana nak beli buah Orange ni,aku nak kena pi pasaraya.Macam malas pulak nak pergi.Inisiatif terdekat adalah terus beli juice ni. Pepagi,sebelum nak pi ke tempat kerja,sempatlah singgah 7-Eleven.Aku beli yang kecik je..Kang beli yang besar tak habis […]

foodporn INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

Makan Makan Di Makan Klimaks Chop & Grill

Assalamualaikum Entry ni dah lama kot aku pendam.So,pepagi ni aku saja nak bukak selera korang.Bermula dengan hanya melihat menu-menu yang membuka selera mata pandangan aku ni,sehinggalah rasa keinginan tu meluap-luap untuk cuba makan di Makan Klimaks Chop & Grill. Akhirnya,En.husband menunaikan impian ibu mengandung ni supaya baby keluar nanti taklah meleleh air liur..hehehe… Petang Ahad […]

foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

ABC Kampung Melayu Yang Superb

Assalamualaikum Hai korang…Semalam without any entries dalam blog ni..Uhuk…Kesekian kalinya bertapa di Hospital Sultanah Aminah Untuk Rawatan susulan Pregnancy aku ni. Alhamdulillah,Doktor sahkan baby dalam perut ok2 je..Sihat dengan degupan jantung yang normal dan terletak elok dalam perut Ummi dia.Hari Ahad tuari pun bertamu kat sini jugak,tapi untuk check Jantung baby samada ok or tak.lepas […]

food foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger review food

Early Birthday Celebration di Secret Recipe

Assalamualaikum Alhamdulillah…Sudah 34 tahun berada di bumi Allah ni..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih dikurniakan nyawa untuk terus bernafas demi orang yang tersayang. Thanks juga yang memberikan ucapan dan mendoakan kesejahteraan aku.So touching..Thanks buat my husband yang awal-awal lagi dah celebrate birthday.. Ceritanya semalam..Lepas balik dari Check up di Hospital Aminah.En.husband tanya nak makan ape..Erkk..tetiba […]