• Review Drama,  sinopsis drama,  sinopsis novel

    Terminat menonton Titian cinta Drama TV3

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Aku tak tau sejak bila aku dah tak berapa nak minat dengan TV,bukan tak minat kot,lebih kepada takde masa nak tengok.Kalau bukak je tapi tak tengok tv,emmm…rasa membazir pulak tv tu cakap sorang-sorang Tapi bila tertengok cerita TITIAN CINTA ni di tv3 hari tu,itupun sebab MIL kata dia suka tengok tu,so aku join sekali tengok…uihh..best rupanya cerita ni. Sinopsis cerita Titian Cinta Mengisahkan tentang  percintaan antara Rahadatul Aish dan Umayr Harris.Aisy pulang ke tanah air setelah empat tahun berada di Kota London.Kepulangan Aisy memang ditunggu-tunggu oleh Haris.Disebabkan hatinya dikaburi oleh perasaan cemburu,Harris sanggup menghina dan menghalau isterinya sendiri pada empat tahun yang lalu.Dia menyesal dengan tindakannya akibat mempercayai…

  • kisahsidairy.com,  Review Drama

    Episode Akhir 7 Hari Mencintaiku

    Assalamualaikum Makin hari makin ramai yang meminati cerita ni kan…Memang aku akui,masa mula-mula cerita ni keluar macam boring jugak,Tapi disebabkan Shukri Yahya ada dalam cerita ni,so….aku follow je..Sampailah pasal Buntat Mati tu…Hah! Dari situlah Facebook dihujani dengan nama BUNTAT Tak sia-sia dia bernama Buntat,Terkenal dah budak comel tu kan.Tapi yang syoknya cerita ni,makin lama makin sedih..Makinlah nak tahu apa kesudahan cerita ni.Al maklumlah..cerita ni kan diadaptasi dari Novel  7 Hari Mencintaiku..Memang aku percaya,kalau adaptasi memang syok lah ceritanya..Dari dulu pun bila aku baca novel,tak pernah tak best..Syok je semua… gambar: google Ramai yang ingatkan semalam adalah episode akhir 7 Hari Mencintaiku..Tapi rupanya tidak…Mybe hari ni hari terakhir untuk cerita tu..Ramai…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  Review Drama

    Cik Cinderella Dan Encik Tengku

    Assalamualaikum wit..wit.. selamat pagi korang..Semangat betul pepagi ni..Segar rasa badan..Rahsia???takde rahsia apa-apa pun..Mungkin penangan cerita malam tadi..SYOK beb!! Walaupun terlambat masuk office hari ni..Scan pukul 8.10 am..Iskkk..Mau kena tolak gaji.Ala…tak kisah la,Janji datang keje..Bukan selalu. Oh No!!.Nak cerita.Tertengok sebenarnya cerita tu malam tadi..serius..memang terjatuh cinta lagi dengan lakonan Syukri Yahya yang awesome tu.Seperti tajuk entry aku la ni,Cik Cinderella Dan Encik Tengku ni.Memang boleh layan la episode pertama dia ni.Kita tengok pulak nanti episode kedua pulak.. Oh ye..Meh aku ceritakan sedikit sinopsis cerita Cik Cinderella dan Encik Tengku ni.Sebenarnya cerita ni adalah adaptasi dari sebuah Novel karya  Airisz. Mengisahkan Puteri Nuraisha yang kehidupannya bersama keluarga yang seakan meminggirkannya, Puteri mempunyai…

  • Review Drama

    Tonton Love You Mr.Arrogant I pageviews

    Assalamualaikum Confirm tepat pukul 7.00 malam nie korang dah terpacak depan TV kan..Siapa yang tidak mengikuti cerita nie memang rugi..hehehe..kata diorang la..Kata aku pun sama jugak..Pleasee…Solat maghrib dulu.. . Kalau ikutkan Pageviews tertinggi aku yang tak berapa nak tinggi,ternyata ramai mereka diluar sana mencari cerita ini Entrynya ada disini >> Love You Mr.Arrogant Buktinya malu sebenarnya nak tunjuk..sebab korang mesti lagi tinggi pageview nya kan.. Taip je kata kunci Love You Mr.Arrogant dekat google,confirm banyak blog yang cerita pasal nie Aku dulu ada jugaklah buat entry pasal nie.entrynya ada diatas tu.tu lah yang keluar pageviews paling tinggi.. haruslah sebab ceritanya pun best occay.. occay…dah boleh terus tengok cerita nie..moga terhibur…Alamak….iklan…

  • Review Drama

    Love You Mr. Arrogant

    Assalamualaikum Confirm korang dah melekat tengok cerita nie kan.Love You Mr.Arrogant .Masa awal kemunculan cerita nie aku jarang sangat nak tengok..Bila dah banyak skip cerita nie,memanglah malas nak tengok cerita selanjutnya. Tapi lately nie my MIL sibuk dok cerita tentang cerita nie..Aku pun dah syiokkk balik tengok cerita nie.Sampai ke En.Husband pun dah join sama..MIL biasalah,kalau dah tengok cerita,kalahkan pengarah pulak dok bercerita..muahahaha.. Sape yang tak pernah tengok cerita Love You Mr.Arrogant nie..cepat angkat tangan..Oh..NO!!..rugi hehehe..Maksud aku bukan rugi apa,cuma cerita tu  best..lagila diorang sekarang nie dah trend mengadaptasi novel ke drama..oklah tu…kira dah macam penghargaan pada novelis la kan..Mungkin dah basi dah untuk aku up entry nie..aku nak cerita…

  • Review Drama

    Download Sebenarnya Saya Isteri Dia

    Assalamualaikum Tajuk kegilaan ramai sekarang nie Siapa yang menonton drama bersiri nie..Angkat ibu jari kaki…hehehe..Aku terperangkap tengok cerita nie masa episode yang ke berapa tak ingat.yang penting masa aku tengok tu abang Firash ada lagi..tu je aku ingat. Start dari hari tu lah,setiap jumaat pukul 9 malam aku da terpacak depan tv.Awal-awal kena bagitau kat mak mentua aku,yang aku nak tgk tv3..hehe.Sebabnya dia suka sangat tengok TV 1.Mak mentua aku nie memang xboleh lari dari tv satu.So kena mintak izin dengan dia dlu nak tgk tv3..Padahal ada satu lagi tv kat rumah tu,cuma xde arial jerk..So xboleh nak tgk.. Apa yang aku suka tengok cerita nie,adalah bintang utamanya iaitu Tizz…