Tag: Resepi

Resepi Sambal Kacang Mudah dan sedap

Resepi Sambal Kacang Mudah dan sedap | Antara menu wajib setiap tahun dipagi hari raya. Resepi ni umi ambil dari mak. Walaupun umi boleh buat sendiri,tapi tetap sukakan sambal kacang atau kuah kacang mak. Wah..macam pro pulak nak up resepi kan..Walhal baru pertama kali dalam hidup ni,buat sambal kacang.Selalunya bila nak dan teringin nak makan […]

Rendang Daging di atas permintaan

Rendang Daging di atas permintaan  | Seumur hidup memang tak pernah lagi merendang.Setiap tahun mesti tolong orang masakkan je.Tolong kacau dan sediakan bahan sahaja ok.Jadi bila ada orang request nak makan rendang daging ni,kenalah buat.Silalah google resepi rendang daging yang simple untuk aku follow.Sebelum tu pun en.husband dah tanye samada aku boleh buat rendang ke […]

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-11

Assalamualaikum Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-11 | Hai korang..Entry yang lambat untuk dipost untuk menu buka puasa ramadhan ke-11.Anakanda tak berapa nak sihat,so fokus lebih kepada dia je semalam.Tapi alhamdulillah,umi tetap menyediakan menu untuk berbuka puasa untuk keluarga. Disebabkan babah dah request untuk Asam pedas ikan pari,so umi ikut jelah apa yang babah nak.Cuma umi […]

Back To Top