RESEPI

Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang mudah

  Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang mudah | Benda paling mudah nak siapkan makanan bila ada Pes seperti yang ada di pasaran sekarang ni.Macam-macam PES tau.Pes tomyam,paprik,asam pedas,pendek kata apa kau nak semuanya ada.Bukan sebab pemalas,tapi nak cepat.Kalau ko dah kerja seharian kat opis,lepas tu balik nak kena sediakan bahan-bahan nak buat benda yang nampak […]

Mycooking RESEPI

RESEPI LALA GORENG BERCILI

RESEPI LALA GORENG CILI | Resepi ni simple je dan senang untuk dibuat.Ramai yang rasanya suka makan lala ni kan.Pelbagai jenis masakkan yang boleh dibuat dengan lala antaranya adalah Lala masak lemak cili api,lala goreng bercili,lala masak halia dan macam-macam lagilah.Masa pergi ke pasar hari tu nampak lala ni,so macam dah lama pulak tak masak […]

from my kitchen RESEPI

Rendang Daging di atas permintaan

Rendang Daging di atas permintaan  | Seumur hidup memang tak pernah lagi merendang.Setiap tahun mesti tolong orang masakkan je.Tolong kacau dan sediakan bahan sahaja ok.Jadi bila ada orang request nak makan rendang daging ni,kenalah buat.Silalah google resepi rendang daging yang simple untuk aku follow.Sebelum tu pun en.husband dah tanye samada aku boleh buat rendang ke […]

RESEPI

Sotong Goreng Tepung mudah dengan Tepung Bestari

Sotong Goreng Tepung mudah dengan Tepung Bestari | Aku tau kebanyakkan korang mesti dah expert kan buat sotong goreng tepung ni.Baru-baru ni aku ada nampak tepung bestari ni dekat Redmart.Teringat kawan aku dok sembang kata bagus guna tepung bestari ni.   So,aku beli ler sepeket.Tapi terbeli yang  original.So takdelah rasa pedas-pedas tu.Tapi oklah kan,at least […]

RESEPI

Resepi Mee Lidi Goreng bersama dengan Daging Cincang

Assalamualaikum Resepi Mee Lidi Goreng bersama dengan Daging Cincang | uih..punyalah panjang kan nama resepi ni.Ni namanya resepi syok sendiri.Main campak-campak je.Actually masa ke kedai tu,lalu kat bahagian Mee,nampak Mee Lidi ni.Banyak oi kenangan dengan Mee Lidi ni.Masa aku kecik² dulu Tok long memang rajin tau buatkan mee lidi ni.Walau mee lidi ni di goreng […]

Menu of the day RESEPI

Menu buka puasa Ramadhan ke-18

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramdhan ke-18| Begitulah hari bertukar ganti. Ramadhan pun dah semakin berlalu pergi. Lagi tinggal beberapa hari je lagi syawal akan menjelma kan. Insyallah, jika diizinkan oleh Allh swt, kita akan bertemu juga dengan syawal.  Alhamdulillah, PV untuk bulan ramadhan ni sungguh tak di duga. Semakin tinggi. Mungkin ramai yanh mencari menu […]

Menu of the day RESEPI

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-11

Assalamualaikum Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-11 | Hai korang..Entry yang lambat untuk dipost untuk menu buka puasa ramadhan ke-11.Anakanda tak berapa nak sihat,so fokus lebih kepada dia je semalam.Tapi alhamdulillah,umi tetap menyediakan menu untuk berbuka puasa untuk keluarga. Disebabkan babah dah request untuk Asam pedas ikan pari,so umi ikut jelah apa yang babah nak.Cuma umi […]

Menu of the day RESEPI

Menu Buka Puasa Ramadhan ke-8

Assalamualaikum Menu Buka Puasa Ramadhan ke-8 | Disebabkan MIL masih ada di rumah,maka dia yang memasak untuk kami..hehehe..Tapi petang tu,aku buat kerabu mangga untuk tambah lauk. Actually,hari rabu lepas,my SIL bagi mangga ,so masa tu dah fikir nak buat kerabu mangga.Yelah,sekarang kan dah musim pelam dan mangga.Jadi yang menanam pokok pelam atau mangga tu mestilah […]

from my kitchen RESEPI

Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Assalamualaikum Cara buat Omellete dengan tiga bahan | Aku tau korang pandai buat omellete.Breakfast dengan Omellete sebab  sarapan paling mudah dan senang nak buat.Campak-campak je..kacau-kacau dan terus makan.Yang penting kenyang.Cara buat sarapan mudah ni aku rasa ramai je yang boleh buat kan..hahaha…Tapi mana tau bila korang terbaca entry aku ni,bagi idea nak sediakan sarapan mudah […]