• RESEPI

    Menu Ayam Masak Kicap Dengan Rempah Mak Siti

    Menu Ayam Masak Kicap Dengan Rempah Mak Siti | Nak Cari Resepi Mudah dan cepat je untuk di masak.Yang penting Dak Naura boleh makan sekali. Kadang dak Naura ni cerewet sikit, nampak merah je mulalah dia taknak makan.Mulalah request nak makan nasi dengan telur kicap.Nak kata kategori Picky Eater ni, boleh jugak. Tapi ada sesetengahnya dia makan jugak.Mybe kot dia seorang yang picky eater. Sebab tu umi selalu masak makanan yang dia sekali boleh makan.Paling pebret dia adalah yang berasaskan sup.Sup telur, Sup ayam, sup ikan.Pendek kata yang nama sup dia suka.Nak tak nak bila masak pedas, mesti umi akan buatkan dia sup khas untuk dia sahaja. Dan selalunya umi…

  • resepi aneka mee
    RESEPI

    Resepi Aneka Mee mudah untuk disediakan

    Resepi Aneka Mee Yang Mudah Untuk Disediakan | Kalau fikir pasal memasak, memang mak-mak lah yang paling buntu nak masak apa. Especially bulan ramadhan ni.Of course walaupun kita memasak macam biasa, tetapi ada jugak keinginan nak menyediakan sesuatu yang istimewa selain menu nasi dan lauk pauk biasa setiap hari. Selain dari tu boleh jugak sediakan pelbagai menu dari MEE yang boleh menggantikan nasi.Of courselah nak sediakan menu berbuka puasa, seharusnya menu yang simple dan cepat untuk disediakan.Hari tu umi ada lihat perkongsian rakan facebook tentang Resepi Menu Mee yang mudah disediakan.   So, umi kongsikan di blog ni supaya senang nanti umi nak rujuk jika nak buat menu selain dari…

  • RESEPI

    Resepi Menu Buka Puasa Yang Simple 2019

    Resepi Menu Buka Puasa Yang Simple 2019 | Alhamdulillah dah pun memasuki Ramadhan.Bagi ibu-ibu di luar sana, mesti akan menjadi lebih sibuk kan di dapur.Yelah.Bulan biasa tak sama dengan bulan Ramadhan.Lagilah kalau ada anak-anak.   Kadang-kadang bila bulan puasa, mesti pening fikir menu buka puasa kan.Lagilah bila ada anak-anak yang sudahpun mula berpuasa,Permintaan mereka begitu tinggi.haha.itu pengalaman yang umi nampak melalui anak saudara umi la.Belum lagi habis makan, dah tanya esok nak berbuka lauk apa pulak.   Jadi ibu-ibu tak perlu risau kerana, seperti biasa, umi tetap keluarkan entry sharing bagi membantu ibu-ibu memberikan idea resepi menu buka puasa yang simple untuk tahun 2019 ni.     So, dibawah ni…