• program jdt blogger

    Potluck JDT Blogger| Tukar-tukar Hadiah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Kan aku ada cerita kat korang tentang Program JDT Blogger baru-baru ni.Kami sepakat untuk adakan Potluck bagi membina semangat setiakawan diantara ahli kami.Walaupun tak ramai yang dapat join pada masa itu,tapi bersyukur sangat kerana mereka sangat support program ini. Insyallah..next time bolehlah kan buat lagi program Potluck ni.Oklah…sebenarnya potluck ni bukan sahaja untuk makan-makan tau,tetapi juga dalam program ini ada sesi penukaran hadiah kepada ahli lain.Ahli kumpulan kena menyediakan hadiah yang bernilai rm30.Alhamdulillah,ada yang sediakan lebih dari rm30.Syukur sangat. Oh ya,untuk cerita Potluck JDT blogger aku ada ceritakan di Entry Misi Potluck JDT Blogger berjaya .Dalam entry tu,aku ada ceritakan juga juadah kami dan siapa mereka yang terlibat…

  • Uncategorized

    Misi Potluck JDT Blogger berjaya

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Misi Potluck untuk JDT Blogger dah pun berjaya.Walaupun tak ramai yang join,cuma sebahagian sahaja yang dapat menjoinkan diri,alhamdulillah. Sebenarnya Potluck JDT blogger ni memang dah ada pun dalam acara tahunan kami.Cuma masa je belum kami tetapkan.Tapi bila dah ada kata sepakatan dari ahli yang lain,maka kami memilih tarikh 20 Mei 2017 untuk mengadakan Potluck JDT Blogger. Seperti yang korang tahu,JDT blogger ni baru ditubuhkan pada awal tahun ini.Wujudnya JDT blogger ini adalah untuk satukan blogger-blogger yang tinggal di Johor Bahru.Tak kisahlah samada dia berasal dari negeri mana sekalipun,tapi kalau dah duduk di Johor,dia tetap boleh join JDT Blogger.Dan JDT blogger tiada unsur memilih dan tidak juga berkroni.Kami…

  • program jdt blogger

    Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak Yatim Pkayik siri 1

    Assalamualaikum Hai korang ☺☺☺.Sebelum tu ingin aku memanjatkan kesyukuran kerana apa yang kami rancangkan sebulan yang lepas berjaya diselesaikan.Setelah bertungkus lumus mencari para sponsor dan mereka yang ingin memberikan sumbangan,akhirnya semuanya terlaksana dengan jayanya.Walaupun pelbagai dugaan yang kami hadapi. Alhamdulillah..syukur sangat-sangat.Siapa kata nak adakan program begini senang..Allah jelah yang tahu bagaimana susahnya kami ni..Tapi takpe..At least kami berpuas hati bila jejaknya kami ke Rumah anak-anak yatim ni. Seribu pengalaman yang tak mungkin kami lupakan bila bersama anak-anak ni..Air mata keibuan mengalir tatkala memandang seorang anak yatim,yang masih kecil,yang masih memerlukan kasih sayang seorang ibu dan bapa.Tapi pada umurnya 9 tahun,dia kehilangan kasih sayang tu.Allahu,.menitis air mata tatkala membuat entry ini.Sungguh..tak…