• Produk

    CARRIE JUNIOR | Shampoo Odour Buster untuk kanak-kanak

    Assalamualaikum CARRIE JUNIOR | Shampoo Odour Buster untuk kanak-kanak| Paling suka sebenarnya bila cium bau rambut anak ni.Tapi bila diorang dah buat lebih aktiviti,mulalah bau yang sedap tu jadi tak sedap.Bila dah berpeluh-peluh,main tak hengat dunia,jadi bukan sahaja badan bau masam,rambut pun berbau masam jugak.Sebab tu aku guna shampoo  Odour Buster ni untuk kakak dan adik.   Bila adanya CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER ni,sedaplah umi nak cium rambut diorang tu.Takdelah bau teruk sangat.Yang bestnya ada bau peach..lagilah harum tau.Kalau korang nak tahu,kita tak boleh tau syampu rambut anak menggunakan syampu dewasa kerana kulit kepala dan rambut kanak-kanak ni halus dan amat sensitif,Sebab tu Carrie Junior mengeluarkan Syampu yang dirumus khas…

  • Parenting moments,  Produk

    Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Flutheraphy

    Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Flutheraphy | Actually aku memang risau kalau anak-anak aku ni kena batuk dan selsema.Anak-anak ni,dia tak macam orang dewasa,boleh je keluarkan kahak dengan sendiri.Selsema boleh buang sendiri. Tapi bila anak-anak batuk dan selsema menyerang mereka,alamatnya memang makan masa jugaklah nak baik.Walaupun dah ke klinik,habis dah ubat yang diberikan,tapi kalau kita tak tolong mereka untuk keluarkan kahak yang bergumpal kat dada tu pun membahayakan jugak.Betul tak..Sebab tu kita sebagai ibu bapa ni di sarankan kalau anak batuk dan selsema ni,kita bantu diorang dengan teknik tepukan di belakang dada.Aku ada syorkan petua menghilangkan batuk dan selsema mengikut Petua Tradisional di entry Petua hilangkan batuk…

  • Uncategorized

    Balm Bayi Tok Syed dapat Melegakan Batuk dan Selsema

    Assalamualaikum Balm  Bayi Tok Syed Melegakan Batuk dan Selsema | Hai korang☺☺ Bila kita ada anak kecil ni kan,Batuk dan selsema tu akan menjadi sebahagian proses tumbesaran mereka.Tetapi bila dah kerap timbulnya batuk dan selsema ni,sangatlah merisaukan kita sebagai ibu bapa kan.Walaupun ada ubat yang diberikan kepada anak kita,tapi bagi nak melegakan ketika dia batuk,selalunya kita akan meletakkan minyak atau balm bagi  meredakan batuk pada si anak. Yelah kan,ibu mana yang tahan kalau anak-anak batuk dan selsemanya menganggu bila waktu tidur.Bila dapat menyapu balm ke dada mereka,barulah nampak senang sikit nak tidur. Kini terdapat pelbagai jenis Balm di pasaran yang menjadi pilihan ibu bapa untuk anak mereka.Tapi untuk mencari bahan-bahan…

  • Produk

    Set Hadiah ENCHANTEUR Dengan Wangian Penuh Keindahan

    Assalamualaikum Set Hadiah ENCHANTEUR Dengan Wangian Penuh Keindahan | Set Hadiah yang pastinya memberikan seribu satu kemanisan yang tidak dapat digambarkan dengan perasaan si penerimanya.Set Wangian dari Enchanteur adalah pilihan yang terbaik untuk dijadikan hadiah hari jadi,Hadiah hari perpisahan dan sebagainya. Pemberian wangian dilambangkan seperti memberi sejambak bunga yang besar tetapi lebih praktikal dan mengandungi intipati kuntuman bunga semerbak.Pastinya penerima menerima dengan hati yang berbunga-bunga kan.Yang lebih penting lagi,haruman ini membawakan gabungan simbolik keintiman dan kemewahan. Menyedari penghargaan yang diberikan terhadap wangian EDT,Enchanteur telah memperkenalkan 5 set wangian tersendiri yang disediakan dalam bingkisan yang direka cantik,sesuai untuk semua perayaan samada hari ulang tahun,hari lahir,anugerah pencapaian dan penghargaan.Wangian yang bersaiz 15ml…

  • Produk

    Book Planner Muslimah 2018

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Alhamdulillah…dapat juga akhirnya.Actually sebelum dapat Book Planner ni,memang dah banyak dok tengok orang up pasal Book planner ni tau.Macam teringin nak ada satu memandangkan tengok book planner tu semua cantik-cantik belaka. Bukan takde book planner,cuma Book Planner muslimah ni lagi cantik,isi dalammnya berbeza sangat dengan Book Planner yang lain.Sangat sesuailah dengan nama muslimah tu.Yelah,perempuan dengan kecantikkan memang tak boleh nak dipisahkan kan. So,bagai tidur disorongkan bantal,eh..tetiba..haha..tak tau kena ke tak peribahasa tu,yelah,apa yang aku idamkan akhirnya aku dapat tanpa membeli..keh..keh…Dah jimat duit. So,inilah dia Book Planner 2018 yang aku dapat tempohari.So nice.Dah namanya hadiah,cannot lah nak choose pink or coraknya.Tapi cantiklah jugak..Janji dalamnya pun ada pink. Weh,saja…

  • Uncategorized

    FERWHITE L-GLUTATHIONE MENGHILANGKAN JERAGAT

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Hari tu masa aku balik kampung,aku perasan akan perubahan wajah dan kulit mak..Aku amati muka dia,kelainan yang ada di wajah dia… And yes,baru aku tau,jeragat dia dah mula berkurangan,dan…dia nampak lebih flawless dari biasa…amboiii..kemahin mak aku kan.Punyalah taknak bagitahu kat kami anak dia ni hah apa yang dia guna.Pujuk banyak kali pun taknak bagi tahu.Kemahin lagi kan. So,berceritalah seperti biasa,ala…cerita anak beranak je,Tapi..part yang best,dia terkeluar cerita apa yang dia makan dan jeragat dia berkurangan..Hehe…Kena saiko sikit dan pecah rahsia.Di dah bongkarkan produk yang menghilangkan jeragat tu.Kah..kah..So,selepas cerita ,dia kata dia banyak beli stock,eceh..kemain kan..So dia tnye kat aku samada aku nak mencuba ke tidak..Huiii..Pantanglah dengar Offer macam…

  • Uncategorized

    Breast Pump & Bottle Cleanser Pencuci Serbaguna Si manja

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Dah jadi mak-mak ni kan,ada je benda yang kita kena alert.Bukan sahaja dari segi makanan,malah dari segi bahan-bahan pencuci untuk mencuci baju mereka dan barangan seperti botol susu dan juga hal yang lain-lain. Cerita pasal botol susu atau pencuci breast pump part ni,selalunya aku hanya rendamkan air panas sahaja.Pernah aku cuci botol susu guna pencuci pinggan,memang berbau,sampai dah basuh bersih-bersih pun masih berbau lagi.Lepas tu aku cuba beli pencuci botol susu ni jenama yang ada di pasaran,pun sama.Lagi satu aku tak pasti samada ianya sesuai atau tidak. Hah..mulalah umi ko ni panasaran kan bila nak mencari produk apa yang bagus untuk menjaga botol susu supaya ianya kekal bersih…

  • Produk

    SUSU KAMBING ETSUMELL CHOCO OAT SEDAP DAN BERKHASIAT

    Assalamualaikum SUSU KAMBING ETSUMELL CHOCO OAT SEDAP DAN BERKHASIAT | Hai korang☺☺… Bila dengar susu kambing ni,mesti tekak korang rasa loya je kan..Kan dia macam ada bau-bau hamis yang menyebabkan korang seriau nak minum…kan..kan Susu Kambing Etsumell choco oat ni di formulakan dan dirumus khas berasaskan susu kambing dan 100% bahan semulajadi(organik) tanpa sebarang bahan kimia,pewarna atau perisa tiruan.Istimewanya susu ni kalau korang nak tahu,ia ada tambahan Oat  yang menjadikan susu kambing Etsumell ni tinggi kandungan serat yang berperanan penting dalam membekalkan lebih tenaga selain menjaga kesihatan jantung kita.Ia ditambah pula dengan DHA dan Makanan Sunnah serta gabungan optimum vitamin dan Mineral yang memenuhi keperluan nutrisi badan dan diet harian.…

  • parenting blogger,  Produk

    Pigeon Pure Newborn | Penjagaan Kulit bayi baru lahir

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Kalau dulu,masa tengah mengandungkan Naura dulu,of courselah ibu mana pun akan buat preparation sebelum anak mereka lahir. Nak bagi yang terbaik untuk anak yang bakal lahir.Biasalah kan,bayi baru lahir ni memerlukan penjagaan yang rapi,bukan sahaja dari pemberian susu ibu,malah penjagaan kulit mereka jugak.Penjagaan kulit ni,of courselah lebih kepada pemilihan produk mandian untuk mereka.Yang korang semua tahu,kulit bayi ni sensitif,salah guna produk,akan mencacatkan lagi kulit mereka yang sensitif tu. Kalau dapat diundurkan waktu..hehehe…Produk terbaru dari Pigeon iaitu Newborn Pure Purifying Body Wash dan juga Newborn Moisturizing Lotion.Aku baru je dihadiahkan dua produk ni dari Motherhood.Seriously,suka dengan bauan dari body wash dan Moisturizing lotion dari Pigeon ni.. Cantik je packaging…

  • advertorial,  Produk,  review product,  Uncategorized

    Sensual Plus Serum Borong Murah

    Assalamualaikum Apa itu Sensual Plus Serum??  Cairan yang mengandungi formula aktif yang berguna untuk memperbaiki struktur kulit.Mempunyai molekul yang sangat kecil dan mampu meresap dengan mudah kedalam kulit.Konsentrasi serum adalah 10x ganda daripada KRIM. Disamping itu juga serum mudah utk di apply ke muka.Tapi seperti yang kita sendiri sedia maklum serum biasa digunakan di salun kecantikan rawatan muka.Digunakan sebelum atau selepas melakukan rawatan muka.Ia juga sesuai digunakan kepada yang gemar menggunakan make up. Sensual Plus Serum 3.8ml Formulated Germany Sensual Plus serum cepat meresap pd kulit, menjadikan kulit yg gebu dan cerah 15 jenis serum sensual plus serum : 1.Hydrating – melembabkan kulit dan utk keseimbangan kulit.sesuai utk kulit kering…