• JDT BLOGGER

    Potluck Raya JDTBlogger di Teratak SIS Lin

    Assalamualaikum Potluck Raya JDTBlogger di Teratak SIS Lin | Alhamdulillah..terlaksana juga Potluck kami pada tahun ni.Jadi Program yang telah kami aturkan tahun ni telahpun tercapai dan semakin meriah nampaknya dengan ahli-ahli baru.Ini adalah tahun kedua potluck JDT Blogger diadakan.Pada tahun lepas kami telah adakan Potluck JDT Blogger di Tasik Layang-layang Pasir Gudang Johor.Boleh tengok entry ini – POTLUCK JDTBLOGGER 2017 . So,untuk kali ni,disebabkan kena pulak hari raya,so kita jadikan ianya sebagai Potluck raya.Walaupun taklah ramai yang dapat join,ia tetap meriah dengan mak-mak yang ada di dalam JDT Blogger ni. Antara ahli JDT Blogger yang ada malam Potluck Raya  Sislin selaku tuan rumah Kak seri Sunah Juju Dilah Aku Kak…

  • Uncategorized

    Potluck Raya Kami di bulan Raya 2016

    Assalamualaikum Bertempat di rumah aku malam tadi,Planning sebenarnya nak beraya ke semua rumah.tapi tulah,disebabkan jarak kediaman kami tak sama,so decide untuk pilih sebuah rumah untuk makan-makan. Rumah akulah jadi tempat berpotluck.Tapi taklah ramai yang menjoinkan diri dalam aktiviti potluck kami tu.Termasuk aku baru 5 keluarga je..Dalam 5 keluarga tu bukan ramai sangat kan. Menu kami malam tu,of courselah menu raya weh!!..Puas dok whatssap ngan mak kesayangan hamba ni.Macam mana nak buat sambal kacang sesedap air tangan dia..wah…sampai whatssap mak bagai mintak resepi..bhahaha…nanti aku bagi resepi sambal kacang yang mudah dan simple ok. Berbalik semula menu kami pada malam tu,aku sediakan ketupat dan sambal kacang.Ada jugak aku selitkan sedikit kuih muih…

  • Uncategorized

    Sesekali Ber”Potluck” Di Office

    Assalamualaikum Cerita ni berlaku pada hari bitrhday girl..hehehe…baru hari ni nak share.Bukan tak menyempat,cuma..emmmm..malas lah nak cerita lagi pasal komputer buruk aku ni. Oklah..Potluck ni bukan satu department..ada lah dua tiga department yang join.Cumanya,dalam satu department tu bukannya ramai pun orangya..Of courselah yang join portluck ni cuma perempuan sahaja. Kami berenam masa tu saja je bercadang nak berpotluck.Lama kot tak makan-makan dan masak sendiri.So,bila dah together makan tu,nampaklah kan kemeriahannya.. Mungkin selepas ini akan kerap ber potluck lah kami memandangkan seronok makan bersama-sama di dalam office ni..hehehe..Walaupun menu kami tu tak sekadar ala-ala sahaja,tetapi tetap menjilat jari kan..hehehe.. Siap bawa periuk nasi..baru best makan panas-panas kan nasinya tu… Inilah antara…