• Travel

    Jom bercuti di SEEngapore dengan Traveloka Promotion

    Assalamualaikum JOM BERCUTI DI SEEENGAPORE  DENGAN PROMOSI TRAVELOKA | Singapura adalah satu Negara yang tersenarai dalam percutian yang tidak mungkin akan dilupakan oleh pengunjung apabila berkunjung  ke Singapura.Banyak tempat menarik yang kita sendiri tak ketahui  di Singapura jika kita tidak ke sana.Singapura juga terkenal dengan Negara yang mempunyai  kebersihan dan selamat di dunia ni.   Singapura merupakan Negara yang kecil tetapi bagi pengunjung yang datang ke sini,pasti teruja melihat keindahan dan tempat yang menarik di Singapura ni.Terdapat beberapa tempat menarik di Singapura ni yang perlu korang teroka .Ia menjadi tempat wajib singgah di Singapura apabila mereka kesini.   ANTARA TEMPAT MENARIK DI SINGAPURA Ada banyak sebenarnya tempat yang menarik di…

  • percutian

    Monorail ThemePark & Studios Melaka

    Assalamualaikum Hai korang?Ye..aku dah kat JB dah ni.Semalam pagi aku dah bertolak ke Pasir Gudang.So nak cerita sikitlah kemana aku pergi sepanjang ke Melaka. Hari Ahad tu,dari pagi  kami keluar sampai ke petang.Kami ke The Shore Melaka,katanya tempat baru,ada Aquaria dan sebagainya.Dalam tu semuanya berbayar.Just main kat luar tulah,main machine singgit tu hah..Lepas tu main kereta langgar tu.. Lepas dah puas ronda-ronda kat situ kami ke Monarail Themepark & studio.Kat situ bolehlah bawa anak-anak naik monarail tu.Kakak kata nak naik keretapi..emmm,sama jugaklah tu kan.Nak naik ni kena tunggu lama jugaklah,hampir sejam.Masa aku ingat Monarail ni bukak,ada satu je gerabak dia,sekarang ni dah tiga.Jadi ramai sikitlah boleh naik Sepanjang Disember,promosi tau…

  • percutian

    Percutian ke Melaka

    Assalamualaikum Hai korang?? Actually percutian ni hanyalah percutian biasa.Takde plan nak stay hotel or apalah.Just nak hantar nenek diorang ni balik ke kampung.Lepas tu plan anak-anak jalan-jalan berdekatan sini je. So,semalam kengkononnya bawak budak-budak ni jalan-jalan Melaka.Melaka ni memang time cuti-cuti ni,sesak dengan orang yang bercuti. Lagi pulak nak masuk mana-mana confirm kena bayar.So,pergilah kami ke tempat-tempat yang bayarnya takdelah mahal sangat. Hah..nanti aku ceritalah lebih lanjut.Bila bercuti ni,payah nak pegang handphone.Ada je kang yang mengamuk nakkan handphone. →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • johor bahru,  percutian,  travelblogger

    Percutian di Pulau Besar Mersing

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kan best kalau mimpi tu sentiasa menjadi kenyataan.Dah macam duduk dalam alam fantasi bila dapat semua yang kita impikan.Entry ni bukan entry sponsorship ye.Ini adalah entry wishlist yang aku harap tahun depan akan dapat…hahahha…So kita kenalah ada impian dulu sebelum nak mencapai apa yang kita impikan tu kan.Mana tau bulan jatuh ke riba.kah..kah… Contohnya,Percutian ke Pulau-Pulau cantik di Johor.Tak perlu nak pergi jauh-jauh lah kan.Dalam Negeri Johor ni pun dah terdapat Pulau-Pulau Cantik di Johor Bahru ni yang kita sendiri tak tahu akan kewujudannya.Sebab apa,kita sendiri tak explore Negeri kita Sendiri.Dan contoh yang paling dekat adalah Pulau-pulau yang ada di Mersing Johor. Walaupun aku ni anak jati…

  • percutian

    Percutian singkat Melaka-Pahang

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Jomlah kita throwback cerita pasal percutian aku selama seminggu tu.Actually percutian tu bukanlah untuk makan angin. Meh aku cerita,masa hari rabu hari pertama aku di Melaka,husband settlekan tanah mak dia yang dah naik pokok-pokok besar tu.Kes nak kemaskan tanah tu lah.Actually tu tanah perumahan,so bila dah lama sangat tak dibina rumah dan sebagainya,maka naiklah segala sarang disitu.Dan pada masa yang sama,menghantar MIL yang ada appointment dengan doktor di sana. Tak pergi mana-mana pun  bila di Melaka,cuma wajib bila balik Melaka singgah Pantai,iaitu di rumah adik beradik MIL dan juga Rumah Tua Melaka.So itu memang tempat yang wajib kami singgah setiap kali balik Melaka. Sempatlah juga cari Asam…

  • kisahsidairy.com,  percutian,  selamat hari raya

    Dah Apply Cuti Hari Raya?

    Assalamualaikum Tinggal beberapa hari je lagi je kan Syawal akan tiba.Segala persiapan raya insya allah dah lebih dari 90%.So macam mana cuti korang? Ada yang tak dapat cuti ke?Aku…Dah apply pun..Kalau cuti-cuti macam ni kenalah apply awal kan..Untuk apa,untuk kita schedulekan cuti kita nanti..yelah,mana tau rancang nak bercuti kat kampung seminggu,last minit punya cuti,boss cancel..baginya kita dua hari je cuti..tak ke naya..Lagi pulak yang balik dengan bus atau flight..Mau burn gitu je tiket. Sebab tulah bila kita nak plan untuk bercuti sakan,kena make sure cuti dari kerja tu dah di approved oleh boss kita.Barulah boleh beli tiket kan… So far,tahun ni aku tak ambil banyak pun,Cukuplah dua hari setengah tu,Cuti…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  percutian

    Percutian Singkat di Gambang Waterpark Kuantan

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Tertunai sudah hajat nak bawak anak-anak jalan.Walaupun Naura masih kecil dan tak dapat merasai nikmat percutian,tapi kakaknya dapat lah jugak kan.Suka sangat Nur awfiyah bila dapat mandi manda di sana. Percutian singkat ni sebenarnya dah lama di rancang.Tapi belum ada kata putus,Bila tetiba husband bagitau yang dia da lama beli vaucher untuk percutian 2 Hari 1 Malam di Gambang Waterpark.maka keputusan untuk ke sana di buat pada 7 disember hari tu.Kalau ikutkan boleh je lepak rumah abang ipar di Kuantan tu.Ala…tak jauh mana pun..Takat perjalanan cuma mengambil masa 10-15 minit je dari rumah.Tapi disebabkan nak merasai kenikmatan percutian tidur hotel la best kan. Actually,percutian singkat tu memang tak puas kalau…

  • percutian

    Percutian ke Langkawi -Part 3

    Assalamualaikum Heh!! masih terhegeh-hegeh nak buat part 3.Bukannya apa,akibat kesibukkan melanda,terpaksa on hold dulu aktiviti men”draft” entri percutian nie. Entry Lepas :- Percutian ke Langkawi -Part 1 Percutian ke Langkawi -Part 2 Kesibukkan nie bukan disengajakan occay...hehe..Preparation untuk membuka sebuah kedai masih dijalankan..Nak topup barang ke dalam kedai dan mencari pelbagai material dari supplier.AMAT menyusahkan…Huh!! baru aku tau,nak bukak kedai bukannya senang.. Oppss..tu nanti aku cerita..Nie aku ceritakan pulak kisah percutian aku tu ye. Occay...Hari kedua di Langkawi..Masa untuk pusing-pusing di seluruh tempat-tempat menarik di Langkawi. Walaupun tak banyak tempat aku lawati,tapi aku masih berpuas hati..Cumanya tak sempat la nak snap gambar terlalu banyak kan.. Dah keluar dari bilik hotel tepat…

  • percutian,  Uncategorized,  vym2014

    Percutian ke Langkawi -Part 2 (Review Hotel)

    Assalamualaikum Dah part dua dah ni…Padahal dah lebih 2 minggu balik dari Langkawi..Tak sempat nak up entry tentang percutian tu. Dah baca ke percutian ke langkawi part 1 tu..Kalau yang belum baca boleh baca dari mula disini..heheh Percutian ke Langkawi-Part 1 Oklah..bila dah sampai ke Langkawi,dah ada bus yang menanti kitorang kat sana..Kitorang sampai dalam pukul 3 petang.Naik bus dan terus ke Hotel Penginapan kami iaitu Simfoni Resort Ni aku cilok sikit gambar dari Google. Lokasi Hotel nie aku rasa dah sesuai sangat dan berdekatan dengan tempat membeli belah.Ekceli aku memang suka Hotel nie,tapi satu je yang paling aku tak suka ialah,Banyak nyamuk..hehehe Untuk hotel pulak memang ngam-ngam keluarga kami…

  • percutian,  Top supporter,  Uncategorized

    Cenderahati Untuk Top Supporter Kisahsidairy.com

    Assalamualaikum Korang ingat lagi tak entry aku sebelum pi bercuti..Tuari aku ada bagitau korang nama-nama top supporter untuk Blog aku nie..Top supporter nie adalah rakan blogger yang rajin menyinggah dan memberi komen di Blog aku..Atas usaha sama mereka..cewahhh!!..sedikit saguhati tanda kenang-kenangan untuk mereka yang terlibat. Ole -ole dari langkawi memang aku beli khas untuk para supporter aku nie.. Kepada Rakan blogger yang tertera namanya dalam Top Supporter aku nie diminta kerjasama mereka untuk memberikan  nama/alamat/url blog korang pada aku. korang boleh emelkan kepada : sitirohaida81@gmail.com dengan kadar segera… Link Blog mereka.Kotlah ada yang belum terjah… ~Azhafizah.com ~Khirkhalid.com ~myfirdz-trulylove.blogspot.com ~www.mizzaiza.com ~ceritamayapersada.blogspot.com ~ourmemoria.blogspot.com ~blogashalya.blogspot.com ~sheilashahfiekry.blogspot.com ~duniazumal.blogspot.com ~jnjikita.blogspot.com Terima Kasih tak terhingga untuk…