percutian Travel

Pakej Percutian murah di TUNAMAYA TIOMAN ISLAND IN 2019

Pakej Percutian murah di TUNAMAYA TIOMAN ISLAND IN 2019 hanya untuk RM1538 seorang dari awal bulan Februari tahun 2019 sehingga 31 Oktober 2019.Menarik ke? kalau menarik sila baca perenggan seterusnya. Dah plan untuk cuti pada tahun hadapan.Mulai awal tahun pertama Februari hingga 31 Oktober 2019, Tunamaya Beach & SPA Resort Pulau Tioman telah membuat Pakej All Inclusive 3 hari 2 malam hanya […]

Travel

Jom bercuti di SEEngapore dengan Traveloka Promotion

Assalamualaikum JOM BERCUTI DI SEEENGAPORE  DENGAN PROMOSI TRAVELOKA | Singapura adalah satu Negara yang tersenarai dalam percutian yang tidak mungkin akan dilupakan oleh pengunjung apabila berkunjung  ke Singapura.Banyak tempat menarik yang kita sendiri tak ketahui  di Singapura jika kita tidak ke sana.Singapura juga terkenal dengan Negara yang mempunyai  kebersihan dan selamat di dunia ni.   […]

percutian

Monorail ThemePark & Studios Melaka

Assalamualaikum Hai korang?Ye..aku dah kat JB dah ni.Semalam pagi aku dah bertolak ke Pasir Gudang.So nak cerita sikitlah kemana aku pergi sepanjang ke Melaka. Hari Ahad tu,dari pagi  kami keluar sampai ke petang.Kami ke The Shore Melaka,katanya tempat baru,ada Aquaria dan sebagainya.Dalam tu semuanya berbayar.Just main kat luar tulah,main machine singgit tu hah..Lepas tu main […]

percutian

Percutian ke Melaka

Assalamualaikum Hai korang?? Actually percutian ni hanyalah percutian biasa.Takde plan nak stay hotel or apalah.Just nak hantar nenek diorang ni balik ke kampung.Lepas tu plan anak-anak jalan-jalan berdekatan sini je. So,semalam kengkononnya bawak budak-budak ni jalan-jalan Melaka.Melaka ni memang time cuti-cuti ni,sesak dengan orang yang bercuti. Lagi pulak nak masuk mana-mana confirm kena bayar.So,pergilah kami […]

johor bahru percutian travelblogger

Percutian di Pulau Besar Mersing

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kan best kalau mimpi tu sentiasa menjadi kenyataan.Dah macam duduk dalam alam fantasi bila dapat semua yang kita impikan.Entry ni bukan entry sponsorship ye.Ini adalah entry wishlist yang aku harap tahun depan akan dapat…hahahha…So kita kenalah ada impian dulu sebelum nak mencapai apa yang kita impikan tu kan.Mana tau bulan jatuh ke […]

percutian

Percutian singkat Melaka-Pahang

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Jomlah kita throwback cerita pasal percutian aku selama seminggu tu.Actually percutian tu bukanlah untuk makan angin. Meh aku cerita,masa hari rabu hari pertama aku di Melaka,husband settlekan tanah mak dia yang dah naik pokok-pokok besar tu.Kes nak kemaskan tanah tu lah.Actually tu tanah perumahan,so bila dah lama sangat tak dibina rumah dan […]

kisahsidairy.com percutian selamat hari raya

Dah Apply Cuti Hari Raya?

Assalamualaikum Tinggal beberapa hari je lagi je kan Syawal akan tiba.Segala persiapan raya insya allah dah lebih dari 90%.So macam mana cuti korang? Ada yang tak dapat cuti ke?Aku…Dah apply pun..Kalau cuti-cuti macam ni kenalah apply awal kan..Untuk apa,untuk kita schedulekan cuti kita nanti..yelah,mana tau rancang nak bercuti kat kampung seminggu,last minit punya cuti,boss cancel..baginya […]

kisahsidairy.com lifestyle blogger percutian

Percutian Singkat di Gambang Waterpark Kuantan

Assalamualaikum Alhamdulillah..Tertunai sudah hajat nak bawak anak-anak jalan.Walaupun Naura masih kecil dan tak dapat merasai nikmat percutian,tapi kakaknya dapat lah jugak kan.Suka sangat Nur awfiyah bila dapat mandi manda di sana. Percutian singkat ni sebenarnya dah lama di rancang.Tapi belum ada kata putus,Bila tetiba husband bagitau yang dia da lama beli vaucher untuk percutian 2 […]

percutian

Percutian ke Langkawi -Part 3

Assalamualaikum Heh!! masih terhegeh-hegeh nak buat part 3.Bukannya apa,akibat kesibukkan melanda,terpaksa on hold dulu aktiviti men”draft” entri percutian nie. Entry Lepas :- Percutian ke Langkawi -Part 1 Percutian ke Langkawi -Part 2 Kesibukkan nie bukan disengajakan occay…hehe..Preparation untuk membuka sebuah kedai masih dijalankan..Nak topup barang ke dalam kedai dan mencari pelbagai material dari supplier.AMAT menyusahkan…Huh!! baru […]

percutian RANDOM TRAVEL

Percutian ke Langkawi -Part 2 (Review Hotel)

Assalamualaikum Dah part dua dah ni…Padahal dah lebih 2 minggu balik dari Langkawi..Tak sempat nak up entry tentang percutian tu. Dah baca ke percutian ke langkawi part 1 tu..Kalau yang belum baca boleh baca dari mula disini..heheh Percutian ke Langkawi-Part 1 Oklah..bila dah sampai ke Langkawi,dah ada bus yang menanti kitorang kat sana..Kitorang sampai dalam […]