• panduan hari raya,  Tips

    Pemanduan Berhemah di Musim Perayaan

    Assalamualaikum Rasanya dua tiga hari ni dok cerita pasal raya je kan..Maklumlah..raya tinggal beberapa hari lagi je ni..Semua pasal raya nak update.. source :google Tak sabar nak balik raya weh!! Tapi meh ni nak share sedikit perkara yang penting di musim perayaan ni..Yelah..Di musim perayaan ni,kalau boleh elak,elaklah cara pemanduan yang salah.Bukan apa,nyawa ni tak boleh ditukar ganti.Sekali takde,terus lenyap di muka bumi ni.Hah!! lagi pulak kalau driver,bawa banyak nyawa di dalamnya. Kalau korang perasan bila dekat highway,nak pulak time jamed jalan,berlambaklah kereta yang amik lane kecemasan..Berdesup pegi dia..Kan ke bahaya tu.Biarlah si penunggang motosikal yang guna jalan tu,Kang kalau diorang guna jalan besar tu,dah payah pulak kan..Sebab tulah selagi…

  • panduan hari raya,  semangat nak raya,  Sharing,  Tips

    Jadual perjalanan lebuh raya PLUS TTA Hari Raya Aidilfitri 2013

    Assalamualaikum Sedikit perkongsian untuk kita bersama.Jadual TTA kali ini turut merangkumi perjalanan orang ramai pada cuti Hari Kemerdekaan iaitu di antara 30 Ogos hingga 1 September klik untuk tumbesaran Panduan Keselamatan yang perlu kita tahu :- Rancang perjalanan anda terlebih dahulu. Jika anda letih, mengantuk, mabuk atau tidak fokus, tangguhkan perjalanan anda. Sentiasa ikut had laju yang ditentukan. Berikan isyarat dan patuhi semua peraturan keselamatan semasa menukar lorong. Periksa cermin sisi dan cermin pandangan belakang sebelum melakukan pertukaran lorong. Sentiasa patuhi peraturan jalan raya di simpang dengan berhenti apabila lampu isyarat merah atau kuning dan beri keutamaan kepada pejalan kaki. Elakkan daripada mengekori kenderaan lain pada sepanjang masa kerana ini…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE