• Uncategorized

    Prestasi blog yang semakin meningkat

    Assalamualaikum Lama dah tak mengomel pasal blog ni kan.Yelah takat blog picisan ni,kekadang takde siapa nak pandang..Begitu juga kalau ada job untuk review produk atau perniagaan.Takat pageview baru 1k ke bawah..macam mana orang nak pandang kan..Apatah lagi fanpage baru beratus orang like. Yang buat aku tak faham,Fanpage aku tu,dari jejak 500 orang yang like tinggallah sekarang ni 390 je like tu..Habis mana yang selebihnya..Mungkin diorang Unlike balik kot.Sebab tu lah makin merosot jumlah like..Tapi takpelah..kita tak boleh nak paksa untuk orang like page kita..Kang bosan pulak diorang ni.Tapi bagi aku tak sopan sungguh kan bila kita dah like,lepas tu bila takmo nak terima notification banyak-banyak,terus unlike page orang..Tak jujur sungguh!!Tapi…

  • Uncategorized

    Pageviews dah 1 juta

    Assalamualaikum Mungkin pada orang lain,di blog yang lain,angka pageviews korang dah berjuta-juta kan..Tapi blog Kisahsidairy ni masih dan baru je meningkat ke 1 juta pageviews. Tapi tetap bersyukur kerana telah pun meningkat dari sehari ke sehari.walaupun berblog hampir 5 tahun lebih,tapi pageviews masih di tahap biasa-biasa. Mungkin blog ini kurang carian kerana blog aku cuma berkisarkan kehidupan sang penulis.Dan menulis pun ikut sempat je. Tapi aku tetap berbangga kerana ada juga income yang aku perolehi disamping berblog ni..Alhamdulillah…syukur Untuk menambah baik blog mungkin akan dibuat dari sehari ke sehari dan niche blog tetap sama seperti dahulu. Apa pun aku ama-amat berterima kasih kepada mereka yang sudi menjengah,memberi komen yang sentiasa…

  • Uncategorized

    Kisah Ranking Alexa & Pageviews

    Assalamualaikum Lama rasanya tak update pasal Ranking Alexa kat blog nie kan..Maklum la..ranking alexa jatuh menjunam junam dek kerana kurangnya update entry di blog nie. Dari pernah mencapai tahap 600 ranking Malaysia kini telah jatuh sehingga ke 1262..Teruk sungguh kan. Kalau korang tak tau apa itu Ranking Alexa,meh aku kongsikan sedikit tentang nya. Apa itu Alexa Alexa Rank ini adalah satu analisis jumlah trafik atau pengunjung setiap hari pada sesuatu blog atau website, yang dibuat oleh Alexa.com bagi menentukan ranking atau kedudukan blog atau laman web tersebut. Ranking ini boleh dibandingkan dalam sesesuah negara atau mengikut kategori laman web masing-masing. Bagaimana Alexa Rank berfungsi? Trafik Alexa rank ini adalah berdasarkan data trafik atau data pengunjung…