• outing,  Uncategorized

    Aktiviti Kami Di Hari Sabtu

    Assalamualaikum Hai Korang☺☺☺☺Moga hari ni hari yang lebih baik dari semalam.Alhamdulillah..Hari ni dapat berpuasa rejab.So,kena habiskanlah seminggu ni insyallah. Nak cerita jugak aktiviti kami pada hari sabtu.Nak claim token birthday dari husband.Ikutkan dia nak belanja malam birthday tu,tapi disebabkan malas nak keluar malam tu,so kita claim hari sabtu lah kiranya kan.Sambil nak cari kain di Jakel,sambil-sambil tu boleh la berjalan-jalan.Bawa anak dara tu,kesian pulak dah umi pergi work tiap-tiap hari,masa cuti jelah dapat bawak dia jalan-jalan. Sebenarnya aku ada up entry tentang Birthday treat dari Husband di Entry ni Birthday cake from Him. Tapi sebelum tu sebenarnya kami dah pun singgah di beberapa tempat. Pagi sabtu tu,dalam pukul 11 pagi…

  • kisahsidairy.com,  outing,  parenting blogger

    Berhari raya di Ecoworld dan Forest City

    Assalamualaikum Lama dah terperap cerita ni.Kisah dari raya aidiladha tu ari lagi.Gambar pun dah basi..hahaha…Raya tuari aku tak balik kampung.Just beraya di rumah je.1st time beraya di rumah sendiri ko! kebetulan abgn ipar nak balik Johor.So berkumpul lah kami di rumah aku.Syok jadi tuan rumah.Dapat sediakan apa yang patut juga untuk adik beradik yang datang. Dua hari tu tak kemana pun.just pergi berdekatan je..Aku pun tak tau nak bawak diorang ke mana di Johor ni..Nak pi mandi manda di wetworld semua memerlukan kos yang banyak jugak kan. Masa diorang sampai tu,just rileks2 je kat rumah.Malam sikit abang ipar aku ajak pekena mee rebus.Abang ipar aku ni,kalau balik Johor,tak sah kalau…

  • Hotel Review,  kisahsidairy.com,  outing,  parenting blogger,  weekend

    Beriadah Di Tunamaya Desaru Beach & Spa Resort

    Assalamualaikum Cerita hujung minggu hari tu,Saja nak bawak anak-anak pi jenjalan..Bukan jalan mana pun,dok ajak mandi pool je..Kalau kat rumah sibuk je nak mandi dalam besen.So,bila dah babah dan umi free ahad tu,ajak ler awfiyah pi mandi pool. Lagipun hari minggu je dapat spend masa dengan awfiyah..Yelah sejak awfiyah dah duduk kat kampung ni,makin rajin la ummi dia balik kampung..Mana boleh weh hidup tanpa anak..Macam tak lengkap rasanya. So,Disebabkan adik pun ada yang balik,pergilah kami 3 kereta.Jangan tanya tentang bayaran masuk berapa ye,sebab pool tu untuk mereka yang sewa hotel je tak silap aku..Aku masuk situ pun kebetulan ada saudara yang stay kat hotel tu..So berkongsilah kami pool tu jugak..Bukan…

  • dinner,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  nur naura,  outing,  parenting blogger

    Malam Hujung Minggu di Pizza Hut

    Assalamualaikum Begitulah kekdahnya bila tak sempat nak taip entry pada masa kejadian.Terpaksalah peram entry ni sampai hari ni.Yelah,bila dekat rumah memang tak sempat mana nak update blog.Bila sorang dah tidur,sorang terjaga kan..Last-last ummi dia yang takde masa nak update blog. Cerita malam hujung minggu.Nak reedem vaucher Pizza hut yang ada dalam tangan berharga RM30..alah rm30 je.bukan banyak mana pun.Yang lebihnya kena keluar duit sendiri la.Ingat nak try la kan pizza yang terbaru Signature series tu,tapi tak boleh sebab nak ambil set makan untuk 4 orang..Kena order pizza yang biasa je..hua hua.. Kitorang order set meal ni.. Add on Tempura King Prawns & Seafood Lasagna Pizza pulak aku pilih Chicken Supreme…

  • outing

    Jalan-Jalan Cari Makan Bersama Nur Awfiyah

    Assalamualaikum emmm…bizi sikit hari nie..tak dpat nak blogwalking hari nie macam biasa…Ada beberapa blog je yang aku sempat singgah hari nie..aim Sorry!!!.. Oklah..Nak cerita pasal malam semalam..Semalam petang hantar adik aku ke senai..Balik terus lalu highway EDL yang baru..En.husband dah ngadu perut lapar pulak..ececeh…Lapor memanjang bujang nie sorang..Bujang ke??hehehe…jawab sendiri ler…Anak omak…Larikkk…. Sempat menyinggah ke RNR pandan yang baru di buka baru-baru nie..Memang tak ramai orang ler masa tu kan..Mybe tempat penyinggahan lori-lori je…Kereta tak banyak sangat..Sangat tenang setenang-tenangnya.Setenang si awfiyah malam tu..Fuhhhhh!!lega dia tak banyak perangai malam tu..Memang risau tahap gaban bila en.husband ajak keluar makan…Memang dah lama kot tak keluar makan sejak ada Nur awfiyah nie..Korang faham-faham sendiri…

  • outing

    Sehari Bersantai Di Tanjung Balau Resort

    Niat nak balik kampung minggu ni terpaksa di batalkan disebabkan aku ada kelas hari Ahad.Tapi bila pepagi buta dapat mesej kelas tu dibatalkan rasa macam sedih gila.Sedih bukan sebab kelas dibatalkan,sedih kalau tau xde kelas,hari sabtu tu aku dah balik dah.Boleh la bermalam satu hari kat rumah Mak.. Tapi nasib baik En.husband cekap membaca fikiran aku nie,Terus Dia cakap “Kelas cancel eh” Jom Balik air tawar”..hehehe..apa lagi..dah bagi greenlight..Call mak,pastikan dia ada kat rumah..kot-kot lah dia berjalan,Sia-sia aku balik.. Lepas makan tengahari dirumah,dok sedang berbual,timbul idea nak pergi mandi-manda kat kolam renang di Tanjung balau..Kalau dari rumah aku xsampai setengah jam pun..Dekat sangat.lagipun mak dah biasa bawak cucu-cucu dia ke sana..…