• Nagging,  outdoor

    Riadah Pagi sabtu

    Assalamualaikum Hai korang??Throwback cerita semalam.sabturday selalunya memang aku suka bawak anak-anak jalan. Kebetulan mak dari kota datang rumab abang,so plan sabtu tu ke tasik layang-layang.Sambil brekafast,sambil beriadah dengan anak-anak.Sesambil tu,sambut birthday si anak dara tu.Even dah sambut hari tu,tapi saja-sajalah sambut dengan kakak pulak.Kesian kat kakak,nak sambut birthday dengan adik hari tu umi tak sempat nak buat bersama.Jadi sabtu tu,merealisasikan impian mereka..cewah Antara menu simple pagi tu,yang kuih muih tu beli je. Sempatlah semalam beli kek adik.Beli kek kecil je.setengah kilo pun ok makan beramai-ramai.Tu pun boleh share dengan orrang sebelah..alhamdulillah..rezeki diorang.Tapi masa nak tiup kek tu,anak-anak dah tak sabar nak main kat playground.Jadi terpaksalah layankan kakak dengan cousin yang…

  • outdoor,  parenting blogger

    Bawa Naura Ke Taman Tasik Layang-Layang

    Assalamualaikum Semalam,Bila babah Naura tak sihat,so ada masa lah nak spend time together.Dah lama tak bawa dia ke Tasik.Masa dia kecik-kecik dulu memang suka bawa dia ke sana.Start umi dan babah dah tak sama waktu cuti,so,jaranglah dapat habiskan masa kat luar. Lepas balik dari berjumpa dengan babysitter baru Naura tu,terus plan nak ke sana.Masa tu pun dah petang jugak,dalam pukul 5.30 gitu.So ada masa satu jam je lagi nak main-main kat sana. Masa datang tu dia tidur,so sempatlah mak dia ni bekalkan beli makanan..Sampai je,terus cari tempat lepak yang dekat dengan playground.As usual,memang ramailah orang beriadah kat sana. Lepaskan dia dekat kawasan playground tu,kemain syok lagi dia..Tapi nak jugak heret…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE