• officemate

    Menghadiri pernikahan Surya dan Naine

    Assalamualaikum Hai korang??Selamat petang..baru sempat bak update hari ni. Pagi tadi ke pernikahan rakan exofficemate yang bernikah hari ni.Yang pergi cuma umi dan naura je,bersama seorang lagi exofficemate umi iaitu cik jaja.Actually kami menghadiri majlis pernikahan surya disebabkan majlis sanding nanti mereka akan adakan di kuala lumpur So,sehubungan dengan itu..ececeh..ayat bahasa sangat,maka kami pergi acara pernikahan sahaja.Maklumlah jauh,so kita pergi je mana yang dekat.Oklah kan,lagipun dia jemput tak ramai,so kami and keluarga,serta sanak saudara dia je. Pernikahan mereka diadakan di Masjid Bandar dato Onn.Masa pergi pun dia dah selamat nikah.Ikutkan pukul 11.30 pagi nikah,tapi surya tetiba call bagitahu kadi nak nikahkan mereka pukul 11.00.Jadi huru haralah cik jaja dengan umi…

  • officemate

    Kehilangan dua Officemate sekelip mata

    Assalamualaikum Hai korang??..sebenarnya beberapa bulan kebelakangan ni,company aku ada kemerosotan dari kewangan.Projek banyak tergendala,ini semua kerana ekonomi yang semakin teruk sehingga cuatomers yidak mampu untuk meneruskan kontrak bersama company kami. Sebagai pekerja kami terpaksa redha kerana 14 orang pekerja terpaksa dibuang kerja 24jam.Sehari sebelum tu,memang masih belum tahu siapakah gerangan yang bakal dibuang.Of course yang dibuang akan mendapat pampasannya. Masing-masing berdebar sehinggalah semalam,ada diantara kami yang dipanggil.Dan dua sahabat yang selalu bersama aku telah dibuang.Sedih kerana lepas ni,aku keseorangan. Inilah dia sida and dayah. So,lepas ni takdelah geng makan,Mungkin terpaksa bawak bekal kot..huwaaaa.. Sempat semalam belikan souviner untuk mereka.Moga mereka diberikan rezeki pekerjaan yang lain selepas ini.All the best to…

  • family day,  Hotel Review,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  officemate

    Family Day Di Tanjung Sepang Beach Resort

    Assalamualaikum Lambat beno ler aku nak cerita pasal Family Day ni kan.Sebenarnya planning nak buat family day dengan rakan-rakan office ni dah lama.Disebabkan perlu peruntukkan yang besar jugak,collect duit  tiap-tiap bulan untuk penginapan dan makanan. Dari bulan 3 lagi dah kami planning untuk ke sana.Tak semua lah officemate yang ikut.Ada dalam 35 orang je yang ikut sebab ramai yang cancel last minute. So masa 28hb Mei tu selepas balik kerja tengahari,kitorang dah bersiap untuk ke Tanjung Sepang.Hari sabtu tu kerja.so balik kerja lah kan. Sebagai urusetia makanan,aku dah balik awal.so tak join lah dengan diorang untuk kumpul sama-sama di sana. Dari rumah,ke kampung ambil masa dalam 1 jam perjalanan..Sampai rumah…

  • bebelan,  Bual Kosong,  chill,  kisahsidairy.com,  officemate,  sekeliling

    Entry Merapu Hari Jumaat

    Assalamualaikum Abaikan tajuk yang langsung takde SEO..hewhew…Tengah perah idea apa nak yang di bebelkan pepagi buta nie kan…Mata yang mengantuk,kerana kurangnya tidur…Rasa nak cari bantal je dah nie..Malam tadi Ke Senai,amik adik kat sana…Ada ke Blogger yang duduk dekat Kampung Sepakat Jaya Senai...Angkat kening sikit…Malam semalam,kul 8 lebih lepas dah habis cerita Rindu Awk 200% terus siap-siap keluar rumah…Nasib baik lalu highway,so takdelah menghadap Jammed kan..Balik rumah pun dah lambat dalam pukul 11 lebih..adeh..mata tak boleh tahan nie… Oklah..saja nak freshkan pepagi nie dengan muka kami-kami yang begitu ceria menghadap breakfast sesambil berselfie…Eh…Jarang guna perkataan Selfie nie..hehehe Potluck jugak kot..hehehe..tapi semua beli kat luar…entah pape kan Tapi sambil makan dalam…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE