• kisahsidairy.com,  rider digest

    Prize On Hold Di Reader Digest

    Assalamualaikum Aku pun tak tau dari mana si Reader Digest ni dok dapat alamat company aku nih..Iskk..bahaya sungguh kan.Tengok ni Kalau aku ni menang betul takpe..Ni nak bagi hadiah bagai,tapi kena on hold dulu..Sebenarnya aku memang tak percaya pun dengan reader digest ni..menipu je kan..AKu dah banyak jugak google benda ni..Rata-rata diorang kata menipu..SCAM!! SCAM!! Ada lagi yang ditawarkan,kalau la aku ni jenis yang percaya benda-benda karut ni,confirm kena tipu.. Konon dapat kete bagai…Huh!!kalau betul,takkan lah orang simply nak bagi hadiah macam tu banyak kan,, Kalau betul la nilai yang aku dapat banyak ni,FUhhhhhh!!! banyak tu!! Akan aku belanja kaum kerabat aku..Sedekah kat mana-mana yang patut…Aku buat banglo besar bak…

  • kisahsidairy.com

    No Manners!!

    Assalamualaikum Itulah Ungkapan yang aku bagi kat salah seorang orang besar kat company aku ni.No Manners…Takde adab..Sakit hati bila setiap kali dia masuk office aku ni. Kalau nak masuk department aku ni,memang kena bukak kasut..X kiralaha siapa pun yang masuk..Seharusnya kena bukak kasut..Tapi si Orang besar ni.setiap kali dia masuk,mesti susah dia nak bukak kasut..Aku faham la kalau orang production yang pakai safety boot tu,mungkin susah la kan diorang nak tanggalkan kasut..Tapi bila masuk kat office aku ni,nak tak nak diorang bukak jugak kasut..Even customers kitorang pun kalau masuk,mesti bukak kasut..ORang besar tu,cuma pakai selipar je kot,Tapi tak boleh bukak kasut..What the Hell!!! Setiap hari cleaner bersihkan lantai,mop dan sapu..Habis…

  • kisahsidairy.com,  Sharing

    CPU Rosak!!

    Assalamualaikum Pepagi isnin dah membusykan diri dengan kerja-kerja yang tertangguh..Dek kerana Boss tak datang kerja berhari-hari,kenalah bertangguh kerja-kerja tu..Apa taknya ,tinggal approval dari dia je untuk siapkan dokumen dan terus di Bindingkan..Dan bagi kat customer..Lepas tu baru lah boleh sambung nyanyi lagu raya..hehehe.. Kalau aku bagitau korang windows apa yang aku pakai dan berapa MB ram yang aku guna,mesti korang gelakkan aku..Sejak masuk department baru nie,AKu menggunakan PC yang menggunakan Windows XP..Kesiankan..Ram pulak tak sampai 1gb..Alahaiii..lagi kesian..Sebab tu banyak benda aku tak boleh nak kongsikan kat korang..Nak printscreen,lepas tu paste kat paint pun menjadi masalah  sebab windows xp nie menggunakan Paint yang jenis berabad lama tuh..Acane tu..Lepas tu kalau banyak…