nur awfiyah parenting blogger

Kakak In Action

Assalamualaikum Hai korang☺☺..Lama kan tak dengar cerita pasal kakak Awfiyah..Kalau dulu umi rajin cerita pasal monthsary Kakak.Yelah..dulu kakak duduk dengan umi.Sekarang ni kakak dah duduk dengan nenek.Tapi sekali sekala tu,ada jugaklah dia melepak kat rumah umi. Dia,kalau umi balik ke kampung,memang tak lekang dengan umi.Semuanya umi.Sampaikan umi hilang sekejap pun dia dah sibuk mencari.Kesian kakak…emmm..dia […]

kisahsidairy.com nur awfiyah parenting blogger parentingmoments

Bawa Mereka Bersiar-siar

Assalamualaikum Takdelah kisah menarik sangat hujung minggu lepas..Dah janji dengan si kakak fiyah nak balik.Dah 2 minggu dia tungu umi balik.Tapi apa kan daya,umi tak boleh balik minggu lepas..So umi balik minggu ni..Nenek dah call,kakak dok sebut nama umi je.Alahai anak.Hati mak mana yang boleh tahan kan bila dengar anak macam tu. Tak perlulah aku […]

motherhood nur awfiyah parenting blogger

Bila Awfiyah Berselfie

Assalamualaikum Budak sekarang! mudah sangat mengikut.Pantang bila tengok orang buat,dia pun nak buat kan.Sebab tu,masa umur-umur macam awfiyah ni,nak kena ajar benda yang elok je. Yang tak elok tu,jangan dibuat depan dia.Begitu juga dengan perkataan..Laju je dia ikut.Lagilah pulak awfiyah sekarang sudah mula pandai untuk bercakap.Walaupun perkataan yang keluar dari mulutnya itu tak berapa nak […]

kisahsidairy.com nur awfiyah nur naura parenting blogger

Bila Naura Dan Awfiyah Berjumpa

Assalamualaikum Dua hari bercuti.Asyik bercuti jelah kan kerjanya.Nak buat macam mana,kalau dah tak sihat baiklah ambil mc dari kerja pun tak fokus. Bila dah dua hari mc ni,umi ambil kesempatan la untuk menghabiskan masa balik ke kampung.Memanglah tak dapat nak berehat dengan sewenang-wenangnya.Tapi bila dah dapat jumpa dengan anak-anak ni.Hilanglah segala sakit,penat.letih dan sebagainya. Dikesempatan […]

kisahsidairy.com nur awfiyah parenting blogger

Hari Ibu kami Di Hujung Minggu

Assalamualaikum Tak sangka pulak adik beradik berkumpul hujung minggu yang lepas.Plan memang nak balik minggu ni sebab dah seminggu tak tengok nur awfiyah.Rindu ni tak boleh nak ditahan-tahan lagi nampaknya. Memang takde plan pape pun nak sambut hari ibu..Bukan nak sambut ape pun..Saja suka -suka memandangkan anak-anak buah ramai kat rumah..Bila mereka berkumpul ni,memang seronok […]

Homeschooling genius syurga kisahsidairy.com nur awfiyah parenting blogger

Kakak Fiyah Dan Aktiviti menconteng

Assalamualaikum Lama dah tak bercerita pasal kakak fiyah kan..eh..yeke lama..Yelah..selalunya cerita pasal baby Naura je.Maklumlah,baby Naura ada je depan mata,Kak fiyah pulak,kat kampung.Segala aktiviti dia,umi kurang tau.Tapi walaubagaimanapun,umi taulah sikit-sikit sebab tiap-tiap hari umi akan whatssap nenek dia,tanya perkembangan kakak fiyah. Dah masuk dua tahun ni,macam-macamlah perkara baru yang dia belajar,terutamanya tentang perkataan.Sekarang ni,kata-kata yang […]

kisahsidairy.com lifestyle blogger nur awfiyah nur naura

Bila demam kembali semula

Assalamualaikum Bulan ni je dah dua kali pi klinik bawak si Naura tu..Minggu lepas masa bawak ke klinik,dia cuma demam je.Dua hari je dah baik.Tapi minggu ni,rasa demam lagi,Ingatkan memang taknak bawak gi klinik lagi memandangkan ubat masih ada.Lagipun,taknak la bergantung pada ubat. Hari pertama,memang dengar dia batuk,tapi aku banyakkan bagi minum air masak,risau dia […]

RANDOM

Wooden 2-in-1 Black board & White board Easel Set Hadiah Untuk Awfiyah

Assalamualaikum Alhamdulillah…Dapat jugak buat makan-makan sikit untuk birthday Nur awfiyah jumaat yang lepas.Memang nak buat kecil-kecil je.Panggil ank-anak jiran je.Cukuplah sekadar meraikan harijadi dia. Present untuk dia memang umi dah cari awal-awal lagi.Dah dekat 3-4 minggu jugak survey hadiah apa yang sesuai untuk dia.Kalau boleh taknak bagi dia mainan.Nak bagi dia benda yang boleh membina […]

kisahsidairy.com nur awfiyah nur naura parenting blogger

10 Cara Rangsang Bayi Merangkak

Assalamualaikum Nampaknya naura dah ada peningkatan dari tumbesaran dirinya.Dahpun tumbuh sebatang gigi.Dan sekarang ni,nampaknya dah mula duduk dengan tegak.Kalau dulu ada la jatuh sikit-sikit..Sekarang ni dah tegak jugak duduknya..So,bila nak pi makan,letakkan je dalam Baby chair,dia ok je, Cuma belum nak merangkak je..Dah angkat bontot,cuma nak merangkak jelah yang belumnya..mungkin belum berani lagi..Dalam majalah Pa&ma […]

happy birthday.. kisahsidairy.com nur awfiyah parenting blogger

Nur Awifyah Turns 2 Today

Assalamualaikum Happy Birthday Sayang Umi!! Alhamdulillah.Pada 15 April 2014,kamu dilahirkanDiberikan Allah swt untuk kami permata hati yang sangat bernilai..Dan tidak umi sangka.Hari ini genap anak umi Nur awfiyah dua tahun..Rasa macam sekejap je dia membesar depan mata.. Moga kamu menjadi anak yang solehah,Hormat orang tua,menjadi seorang kakak yang penyayang.Moga sentiasa dirahmati oleh Allah swt.Umi sayang […]