• nuffnang

    Sampai Dah Cek Nuffnang

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Lama dah kan tak bercerita pasal Nuffnang ni.Nuffnang sekarang ni taklah lebat macam dulu.Dah macam sunyi sepi je..Aku pun tak tau kenapa.Tapi ramai dah tak boleh nak setia dengan Nuffnang ni kerana income yang dapat tak semeriah macam dulu. Dulu paling rajin buat post pasal Nuffnang.Setiap kali CPUV baru,mesti update.Jangan tak tau,ramai jugak yang buat segmen untuk naikkan CPUV Nuffnang tau.Paling best lah dulu.Tapi sekarang ni jarang dah diorang buat segmen-segmen macam ni. Korang boleh tengok entry lama aku tentang Cashout Nuffnang.Bukan main meriah dulu masyuk…Dan beberapa kali jugak aku cashout sepanjang jadi blogger ni..Ni ha..Korang boleh baca Entry Cheque Nuffnang dalam tangan.Banyak lagi lah cerita menarik pasal…

  • nuffnang

    Cashout Nuffnang

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺☺Walaupun sedang sibuk untuk menyiapkan task akhir untuk Program JDT Blogger bersama Anak-anak yatim,keluar jugak seketul entry untuk tatapan pembaca..Eh..ada pembaca eh..hahaha..Eh..korang boleh baca entry lepas tentang Program tu di entry Luncheon JDT Blogger.  Tetap juga nak update walau satu entry..Jadi blogger pun hati kena kental jugak kan..Ni hah…saja nak up pasal Nuffnang aku yang semenjak dua menjak ni takde mengeluarkan hasil..Aku pun tak tau apa dah jadi pada Nuffnang..Sepi je.Takde pengiklanan..Mungkin blog aku belum dirasa bagus oleh mereka..So mereka tak memilih blog picisan ni untuk letak ads..Ok..takpe..Mungkin bukan rezeki aku lah kan.. Bila tengok hasilnya tak membiak langsung,baiklah aku Cashout je Nuffnang tu..Biarkan dia kosong..Yang ada tu…

  • ads,  kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang : Atria World Book Fest March 2016

    Assalamualaikum World book day is a celebration of authors, illustrators, books.It’s also a celebration of reading designated by UNESCO marked in over 100 countries all over the world. This year Atria Shopping Gallery is organising the World Book Fest with loads of fun activities to encourage children to explore the pleasures of books and reading this school holiday : Study smart, play hard. Join the event to get regular updates on the activity line up, redemptions and loads more happening at the Atria World Book Fest. On Ground Activities:– Giant Jumping Teapot– Kiddie Car Ride– Play House– F8 Photo Booth– Times Bookstore– Reading Corner– Jungle Gym Art& Craft– Thomas &…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  nuffnang

    Cek Nuffnang Dah Sampai

    Assalamualaikum Walaupun tengah sebak dek kerana anak-anak tinggalkan ummi dia hari ni.Takpe..ummi gagahkan jugak berblog.Menghilangkan kebosanan dan kesedihan.. Siapa yang tak rindu kan bila berjauhan dengan anak-anak.Atas sebab-sebab tertentu,ummi merelakan pemergian anak-anak untuk pulang ke kampung. Hoyeh!!! check Nuffnang ummi dah sampai..Alhamdulillah..Walau tak banyak mana,tetap bersyukur dengan rezeki ni.Alhamdulillah…hasil dari berblogging. Sebenarnya semalam lagi surat ni sampai,tapi ummi tak sempat nak hapdet.Kang kalau ummi bukak depan anak-anak,laju je si kakak fiyah tarik..Dah terkoyak cek ummi tu,meraung la jawabnya ummi ni nak oii.. Taraa..tak sempat lagi nak clearkan cek..Biarlah dulu..minggu depan boleh pi bank.Lagipun kena satu hari baru boleh keluarkan duit tu kan Simpan je buat tambah beli barang dapur nanti.hehehe…By…

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang Yang Masih berstatus On Going

    Assalamuslaikum Lama dah kot aku tak bercerita pasal Nuffnang ni.Lqgipun jarang dah bukak website nuffnang untuk update.Yelah..bila kat rumah ni semuanya mengharap pafa smartphone je.Aku update blog pun hanya menggunakan smartphone je. Kalau dapat guna lappy atau pc,memang syok je.La ni terpaksalah mengharapkan pada handphone ni je.Janji blog berupdate dari kosong gitu je kan.At least ada jugak dua tiga entry sebulan.Advertorial job pun aku tak amik.Yelah..dalam berpantang ni,banyak fokus pada anak-anak je..Nanti bila dah bekerja tak boleh bagi banyak masa pada mereka. Dah termelalut sampai sini kekdahnya..Padahal saja nak up status pasal nuffnang.apakah cpuvp yang sedang berstatus on going lagi..by the way…xlah banyak sangat..ni je yang hado!! alhamdulillah…

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang Yang Masih Aktif Memberi

    Assalamualaikum Happy saturday!!! Masih bekerja hari ni..Kalau ikutkan tadi,memng dah tak kerja bila anak dara sorang tu taknak lepas dari ummi dia. Puas dah dok pujuk ummi nak pi work,tapi dia tetap menangis.Tak taulah kenapa.As a mom,nak tinggalkan anak yang menangis untuk pergi ke tempat kerja,memang berat. Sudahnya ummi terpaksa lah kan pergi kerja lambat.Nasib baik la hari ni sabtu.Kenderaan tak berapa nak ada.Boleh la ummi merempit sikit. Cuma bebelan hari sabtu ni.Sebenarnya tak de ape yang nak dibebelkan bila hati dah kat rumah.Tapi saja nak share dengan korang tentang CPUV Nuffnang  yang masih aktif untuk blog ni..Alhamdulillah,walau tak banyak,tapi dapat jugaklah sikit-sikit. Biasalah,blogger picisan macam aku,hanya mengharapkan income terpijak…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  nuffnang

    Nuffnang : Colgate 360 charcoal gold

    Assalamualaikum Semua rasa dah taukan product baru dari Colgate ni..Wah..nampak kemewahan pada produk baru ni..Mana taknya,ia dibaluti dan di pek dengan Emas!!! Apa!! Emas!!!.. uishhh…confirm mahal kan… Colgate 360 Charcoal Gold ni berfungsi membersihkan dalam mulut secara menyeluruh..So bila sisa makanan terlekat kat celah gigi,korang dah tak perlu nak risau lagi.Kerana Berus gigi ini dicipta khas untuk membersihkan di lorong dan tempat sempit gigi korang.Bukan sahaja gigi,tetapi di bahagian dalam mulut.Tak kiralah pipi dalam ke,lelangit ke,lidah ke..semuanya dibersihkan dengan mudah.Ini kerana berus Colgate ini mempunyai bulu berus  17 kali lebih nipis setiap helainnnya. Aku memang dah survey tuari,cuma belum sempat nak beli.Nak rembt masa tu tapi sayang berus gigi masih…

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang:Cpuv Maxis One Plan

    Assalamualaikum “More Reason to enjoy MaxisOne Plan” Share the best things in life with loved ones. Now you can share all the great benefits of MaxisONE plan. Share your unlimited talk, unlimited text, plus any amount of data with anyone. CPUV kali ni datangnya dari Maxis One Plan..Sedang hot iklan ni kat tv..Mudahkan..Beli satu plan data untuk kegunaan satu family…Lebih jimat.. Maklumat Lanjut korang boleh terus ke laman web maxis disini http://www.maxis.com.my/ Thanks Reading :http://www.kisahsidairy.com/2015/05/nuffnangcpuv-maxis-one-plan.html

  • kisahsidairy.com,  nuffnang,  thanks to Blogger sayang

    Menjejak Si Nuffnangers

    Assalamualaikum Dah lama rasanya tak melihat siapa yang telah menjejakkan kaki ke blog ni.Memang di akhir-akhir ini amat kurang rakan blogger yang datang menjengah ke blog ni.Kadar pageviews semakin menurun. Tapi aku tak salahkan diorang kan..Hak diorang untuk datang dan pergi.Tiada batasan.Mungkin kerana aku kurang menjejakkan kaki seperti dulu.Berblogwalking dan menjoinkan diri dalam segmen.Itu aku akui,sejak kehadiran Nur awfiyah lagi.Masa sangat terbatas,tapi demi kasih sayang seorang ibu,aku pasrah je..Takpe..Mungkin aku boleh perbaikinya sekarang dan akan datang. Tak perlu nak rushing sangat kan..hehehe…Kalau dlu setiap masa yang ada aku akan berpeluang untuk blogwalking,khususnya waktu malam.Sekarang dah jarang nak dapat berbuat demikian. By the way,aku amat berterima kasih kepada mereka yang masih…

  • nuffnang

    Nuffnang:CPUV Panadol Superhero Parents

    Assalamualaikum Saja nak share dengan korang tentang CPUV terbaru yang menari-nari dekat blog aku ni.. Memang sekarang ni,rajinlah jugak CPUV Nuffnang Panadol-Superhero parents  ni dok terjah blog.Walaupun tak banyak mana pun dapat,at least bertambah jugaklah amauntnya.Thanks kat #Nuffnang..Bagilah banyak sikit kan..hehehe Bila sebut pasal panadol ni,sape je yang tak amik kan.Kalau dah sakit kepala teruk sangat,panadol ni lah penyelamatnya.Bila dah sakit kepala ni kan,buat ape pun tak tenang.Rasa nak baring dan rehatkan badan,sampailah sakit kepala ni pulih balik. Tapi aku bila sakit kepala,lepas makan panadol,mesti nak kena tidur kejap.Kalau tak rasa tak berkesan panadol tu..Rehatkan badan dan minda la katakan. Tapi pengambilan panadol ni,tak boleh la kerap sangat..Bahaya jugak kan..Kira…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE