• Uncategorized

    Bertukar Kepada Umobile Prepaid ke Umobile Postpaid

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Actually aku dah lama  terfikir nak masuk Umobile Postpaid ni.Lama dah fikir.Sampai naik basi fikir masalah ni. Bukan apa,kekadang tu,rasa macam membazir,tapi bila guna prepaid pulak,Data habis cepat,Credit pun cepat jugak.Sekarang ni Naura banyak jugaklah tengok Youtube.So,makin cepatlah Data Internet.Selalunya aku akan topup untuk internet dalam Rm30 sebulan.Kadang-kadang extra topup dalam RM20 gitulah.Itu kalau data internet tak habis,kalau habis,of courselah aku kena tambah lagi data dan topup RM30.Banyak jugak tu kan. So,selepas bincang dengan Husband,hari sabtu yang lepas aku bertukar kepada Umobile Pospaid.Kira bayar sharelah dengan husband.Sebabnya sebelah malam aku akan onkan wife.So semua boleh guna…hehehehe.. Untuk Umobile Postpaid aku memilih untuk menggunakan Plan P78 .Banyak jugaklah kelebihan…

  • Uncategorized

    Rumah Kena Pecah Masuk Lagi?

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya bila teringatkan balik kes Rumah kena Pecah Masuk tahun lalu,memang sedih.Pelbagai dugaan untuk kami.Tapi setiap dugaan itu Allah swt bagi sedikit kemanisan bagi kami jugak. And,kalau korang nak tahu hari rabu bersamaan dengan 10 Jan 2018,sekali lagi rumah dipecah masuk orang.Mulanya masa aku balik kerja tu,tengok sliding door rumah terbukak,aku tak rasa sesuatu pun.Dalam pemikiran aku,mybe my husband balik,Motor dia rosak.Itu jelah yang aku fikir.Tapi lama jugak aku kat luar rumah.Aku amati balik pintu depan rumah aku tu.Aku intai-intai kasut mahupun selipar yang selalu my husband pakai tu takde,…Terus dah rasa macam menggigil badan ni..Kalut dah masa tu.Sampailah aku ternampak Jaring hijau tepi rumah dah kena koyak..Masa…

  • Uncategorized

    Pemilihan Cermin Mata Fleksibel Untuk Kali Ini

    Assalamualaikum Hai korang..Sebenarnya ada cerita nak diceritakan sebelum timbulnya entry ni,tapi memandangkan banyak benau kerja yang tertangguh pasal cerita tu,so kita abaikan dan update kisah terbaru ni..hehehe..Actually selepas peristiwa rumah kena masuk orang tu,hah..siapa yang follow aku kat fb mesti tau ceritanya,,Itulah cerita yang aku nak ceritakan,tapi…nantilah dulu… Actually,selepas peristiwa tu,aku balik kampung..Saja nak tenangkan fikiran memandangkan rasa takut lagi nak duduk rumah untuk dua tiga hari tu.So,kita tenangkan fikiran kat kampung je.Chill dengan family,jalan-jalan kat Bandar Penawar.Ingatkan nak cari seluar untuk my husband,tetapi boleh terbalik pulak bila ternampak satu kedai cermin mata kat situ. Apa lagi.mula-mula nak tengok je,tapi bila My husband bagi hint  nak belikan cermin mata..Hadoiii haruslah…

  • Uncategorized

    Cara Dapatkan Tong Sampah Hijau SWM

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Kalau ikutkan tong sampah hijau tu,aku boleh ambil di MPPG masa mula-mula taman ni dibuka.Tetapi memandangkan aku lambat berpindah ke rumah baru,so MPPG dah serah semula ke SWM Environment  Sdn Bhd. So,disebabkan itu aku hanya menggunakan tong sampah hitam yang biasa tu je.And sebulan sebelum mendapatkan tong sampah hijau tu,penutup tong sampah hitam ghaib entah kemana.So,bila tong sampah tu terbuka,maka anjing liar di sekitar kawasan aku ni,mula menggongong sampah.Dan bermulalah aktiviti aku setiap pagi mengemas semula sampah-sampah yang terkeluar. Dah lama aku bising dengan husband pasal tong sampah ni.Tapi dia belum ada masa nak pergi ke sana. Nak suruh aku pergi ke SWM tu,payahnya dengan anak ni hah..Kang…

  • Uncategorized

    SHUTDOWN!

    Assalamualaikum Hai korang..SHUTDOWN!! Apa yang shutdown tu eh…Hah..ni nak cerita ni. Company bakal shutdown selama seminggu..uihhh…Bila fikir pasal cuti ni memang seronok,tapi bila dicutikan rasa tak seronok la pulak sebabnya,ia akan melibatkan kekurangan gaji . Lama kan tak cerita pasal work..Dan hari ni,aku masukkan cerita Shutdown ni di dalam entry aku.Yelah,sesekali kena juga kan cerita pasal work ni.Bagi nak lepaskan segalanya semua disini. Lately ni,company aku kurang projek masuk,Kebanyakkan company yang berkaitan marine sedikit sebanyak terjejas ekoran ekonomi Negara yang tidak stabil.Dengan keadaan minyak turun naik,membuatkan bakal-bakal pembeli,payah nak berurusan dengan syarikat-syarikat marine ni. Yelah,ada banyak sebab beb kenapa company aku kurang project,tapi itu biarlah mereka yang uruskan,aku harap,moga tahun…

  • Uncategorized

    Tonsil Bengkak

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Alhamdulillah,tekak dah mula rasa lega sikit berbanding kelmarin.Sakit tekak dari hari rabu hari tu,tapi aku buat tak tau je sebab belum terlalu teruk.So aku banyakkan minum air masak untuk melegakan panas dalam badan ni.Tapi lama kelamaan makin teruk,diikuti dengan batuk dan selsema.Bila dah datang batuk dan selsema ni,mulalah sakit kepala dan badan pun rasa tak sedap. Khamis tu,masih ok lagi,sampailah malamnya dah rasa tak boleh nak telan makanan keras.Even nak minum air pun rasa payau je kat tekak ni.So,jumaat memang dah tak boleh nak kerja.Pepagi lagi dah ambil medical chit dari office. Sampai ke klinik,of course ramai orang pulak jumaat tu,Ramai bukan pesakit,cuma mereka nak buat health screening…

  • Uncategorized

    Makan-makan di Office hari ni

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Aku busy sikit hari ni,dok tengok orang nak bakar-bakar hari ni.Hah..Hari ni dapat makan free,boss belanja sempena 7 months Festival atau lebih dikenali sebagai sembahyang hantu.And Of course bila ada acara macam ni,mest ada makan-makan.Eh…aku ada cerita dekat entry lepas tentang asal usul perayaan hantu ni.WAJIB BACA TAU!! hehehehe Walaupun tak semeriah dulu-dulu makanannya,at least adalah jugak kan.Company kurang ada project  sekarang,so buat apa yang ada..Mana tau lepas ni ada ONG lagi,project masuk juta-juta lagi,dapatlah bonus dan makan-makan kan.hehehehe… Memang setiap kali perayaan Hantu ni,officemate chinese je yang sediakan semua.Alhamdulillah makanan yang di order sahaja yang Melayu punya.. Menu yang dihidangkan kali ni adalah Nasi Goreng,mee hoon…

  • Uncategorized

    Freshkon Colors Fusion menjadi pilihan

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kalau nak cerita pasal contact lens ni beb,aku rasa aku bukan pakar.Tapi aku adalah salah seorang yang menggunakan contact lens. Aku dah memakai contact lens lebih dari 10 tahun…Tapi bukanlah pemakai tegar.Pertama kali aku menggunakan contact lens adalah dari jenama Freshkon.Masa aku kenal contact lens ni aku guna yang clear lens sahaja tau.Takdelah warna-warni ke ape… Lepas tu,bila ke kedai cermin mata,saja nak tukar-tukar warna pulak,hah,tu yang aku start guna ada color bagai tu. Dan lepas pada aku menjadi salah seorang pengguna lens la,aku dapat kenal banyak jenama yang ada di pasaran,Sampailah aku diperkenalkan dengan pelbagai jenis lens dari luar negara iaitu korea lens.Tapi dalam pada tu,ada…

  • Uncategorized

    Nyonya Tukang Gunting Rambut

    Assalamualaikum Hai korang☺ Hari ni nak lari topik dari cerita pasal produk,kita post entry santai je.Sebenarnya masa cuti hari tu,memang tak plan ke mana pun.31 Ogos aku balik kampung and pada hari raya pulak,kami memang tak kemana.Just makan-makan je di rumah. Pada hari sabtu pulak,kami ke pantai untuk berkelah.Hah..cerita tu nanti aku up di entry lain.Banyak nak sorting gambar.Tu yang delay post pasal berkelah tu. Hari Ahad,actually dah plan nak ke Telok sengat untuk gunting rambut di kedai Nyonya.Ini adalah port kedai gunting dari zaman mak aku pindah di Air tawar.Ok,ni aku nak cerita.Masa mula-mula mak aku pindah di Air Tawar,Masa tu takdelah banyak lagi pembangunan kat sini tau,Masih lagi…

  • Uncategorized

    Menu of the day 26 Ogos 2017

    Assalamualaikum Hai korang😊😊Alahaiii..lama pulak tak up story from my kitchen ni.Bukannya tak memasak,hari-hari memasak.Tapi bila dah penat,takdenya nak up story pasal menu. Hari ni pulak,ingatkan nak buat menu special sikitlah..Naklah buat nasi tomato konon-kononnya.Tapi bila dah sinki tersumbat,asyik nak kerjakan dia je,hah kesudahnya mood jauh dah pergi..Sampai mintak nasihat rakan facebook. Dah cuba petua bikarbonat dengan cuka,tapi disebabkan sikit je yang tinggal,punahlah harapan..Google jugak mana yang perlu.Teringat ada kawan suggest guna asid,tapi kunci rumah husband bawak dua-dua..Dah mati kutu. Sambil memasak tu sambil fikir apa nak buat,last-last terjumpa orang inform tuang air panas banyak-banyak.So,dengan gagahnya pi masak air seperiuk..Tuang sikit demi sikit.Tengok macam berkurangan air yang ada di dalam sinki.Nak…