Mycooking RESEPI

RESEPI LALA GORENG BERCILI

RESEPI LALA GORENG CILI | Resepi ni simple je dan senang untuk dibuat.Ramai yang rasanya suka makan lala ni kan.Pelbagai jenis masakkan yang boleh dibuat dengan lala antaranya adalah Lala masak lemak cili api,lala goreng bercili,lala masak halia dan macam-macam lagilah.Masa pergi ke pasar hari tu nampak lala ni,so macam dah lama pulak tak masak […]

Mycooking

Bertukar kepada Beras ParBoiled Jati

Assalamualaikum Bertukar kepada Beras ParBoiled Jati | Actually,lama juga dah bincang dengan husband nak bertukar kepada beras perang atau Parboiled rice ni.Bila fikirkan bab kesihatan,memang kena tukar.Tapi masa tu husband masih lagi ragu-ragu nak bertukar. Tapi bila fikir kesihatan,lama-lama kami bertukar jugak kepada Beras Parboiled ni.Actually di pasaran banyak jenis beras parboiled ni,bukan sahaja jenis […]

Mycooking RESEPI

Resepi Ikan Talapia Sweet Sour sedap

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Jomlah kita main masak-masak dari dapur kisahsidairy ni ye.Hah..ni adalah menu minggu lepas.Tapi aku takdan nak masukkan dalam blog. Ikan Talapia ni selain dari di goreng garing,boleh je masak Talapia masak Lemak cili api,Talapia bakar dan lain-lainnya.Tapi aku tak pernah lah lagi kan masak semua tu.Ini adalah percubaan pertama aku masak Talapia […]

from my kitchen Mycooking RESEPI

Resepi Menu Nasi Ayam Simple

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hah.entry ni saja aku nak share walaupun aku tau dah berlambak orang dok share resepi nasi ayam mudah ni kan.Tapi kadang-kadang lain orang lain caranya.Mengikut apa yang ada di dalam rumah.Yang rasa sesuai untuk dimasukkan kedalam menu masakkan supaya nampak lagi sedap dan menyelerakan..ecewaaaaaahhh Weekend hari tu,aku masakkan family Nasi ayam simple […]

from my kitchen Mycooking

Menu Lunch hujung Minggu 29 Okt 2017

Assalamualaikum Hai korang?? Menu lunch baru diupdate..kah.kah.Bukan apa,lepas kejadian Naura terperangkap di dalam bilik tengah dirumab kami,makanya segala urusan berblog terpaksa ditamatkan..ecewahh Mak mana tak cemas kan bila anak terperangkap di dalam bilik.Husband pulak bekerja,macam mana entah gaknya umi nak buat.Selalunya pintu tu tak macan tu,tapi tak taulah tetiba je pintu tu jammed.Bilik tu nemang […]