• kisahsidairy.com,  my new baby born,  parenting blogger,  pregnancy

    Pengalaman bersalin Czer

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Dua bulan sudah berlalu.Baru nak update pasal pengalaman bersalin czer ni. Kot ler korang tak tau pasal czer ni,meh aku tolong ringkaskan Bersalin Czer ni. Pembedahan Caesarean adalah  pembedahan di mana pakar bedah akan membuat potongan pada perut dan rahim(uterus) agar bayi anda bleh dilahirkan.Of course la pembedahan ini adalah biasa bagi wanita yang mengandung, sumber dari babycenter Ini saja aku nak share pasal pengalaman aku bersalin secara Czer. Pada Hari raya keempat aku dah bersalin kan Si Naura.Tepat jam 12 malam pada 20hb Julai aku dah rasa tak selesa.Jantung dah berdegup-degup.Si Naura kat dalam dah macam mengeras.Tapi takdelah rasa sakit ya amat.Biasa-biasa je.Rasa tak selesa je nak tido.Aku…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  my new baby born,  parenting blogger,  pregnancy

    Lahirnya Puteri Di Dalam Keluarga Kami

    Assalamualaikum Blog dah berhabuk ditinggalkan.Da semakin hampir nak expired domain.Insya allah..akan terus menggunakan domain yang ada.Expired pun bulan lapan nanti. Dekat sebulan jugak tak update blog.Bukan tiada cerita yang nak diceritakan,tapi kedatangan syawal yang bermakna tahun ni membuatkan kesempitan waktu untuk update blog.Update pun menggunakan handphone je. Alhamdulillah..setelah 38 minggu berada di dalam kandungan,puteri kami telah selamat dilahirkan masuk sahaja minggu ke 39 bersamaan dengan 4 syawal.Syukran..Allah swt permudahkan semua urusan walaupun pada mulanya banyak babak airmata antara kami.Nanti aku ceritakan. Pengalaman melahirkan anak bukan secara normal memang terlalu perit untuk dikenang.Tapi itulah pengalaman2 yang perlu seorang ibu lalui bila terpaksa memilih untuk bersalin secara czer. Nanti ada masa akan…

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com,  my new baby born,  nur awfiyah

    Happy Monthsary to My beloved Nur Awfiyah

    Assalamualaikum Happy Monthsary  to my Beloved dotter..Semakin membesar anak ummi.Semakin banyak keletah yang dia buat,membuatkan ummi dan babah sentiasa gembira melihat perkembangan mu sayang. Alhamdulillah,genap kamu 6 bulan hari ini.Bila melihat kembali sewaktu ummi bertemu dengan mu buat kali pertama,tersentuh hati ini,melihat kamu tidur dengan nyenyaknya.Ingin mendakap dirimu walaupun tatkala itu ummi belum berkemampuan nak berbuat demikian. Pertama kali dirimu hadir dalam hidup ummi dan babah,alangkah bahagianya kami.Biarpun kamu hanya dipinjamkan Oleh Nya,Ummi dengan babah sentiasa akan menyayangi dirimu sehingga ke akhir hayat kami. Doa ummi dan babah,moga Nur Awfiyah menjadi seorang anak yang solehah,baik hati,penyayang,lemah lembut dalam berbicara,bertanggungjawab dan menjadi orang yang berguna kepada masyarakat nanti..Insyallah.. 1 month 2…

  • kisahsidairy.com,  motherhood,  my new baby born,  nur awfiyah,  PARENTING,  progress

    Bawa Nur Awfiyah Ke Klinik Lagi

    Assalamualaikum Baru  je masuk kerja ni..Pepagi tadi,bila dengar nafas Nur awfiyah berbunyi terlalu kerap,rasa tak sampai hati pulak tengok..MIL dah sibuk suruh bawak pi klinik.Yelah takut melarat. Memang dah lama nak bawa gi klinik,tapi masa tu belum la tahap macam tu sekali.Jadi aku halfday hari ni untuk awfiyah..Untuk anak,kita sanggup berkorban apa sahaja..Harap satu hari nanti,dia akan menghargai pengorbanan ummi ngan babah dia.Insyallah…Bukan nak balas dengan wang ringgit.Cukuplah sekadar jadi orang yang berguna dan boleh dibanggakan dengan pencapaian pelajaran dan kehidupan..Insyallah..amin.. Sempat lah snap gambar dia masa dia tidur tadi..Nak pi klinik pun masih terlalu awal.So,biarkan dia tidur,taklah nanti dok merengek bila kat klinik. Keluar rumah tadi pun dah pukul…

  • my new baby born,  nur awfiyah,  PARENTING

    Cerita pasal baby Nur Awfiyah

    Assalamualaikum Sekarang ni dah dok berceeita pasal baby la pulak kan..hehe..dah nak jadi blogger yqng akan berceritakan pasal anak kesayangan, tentang parenting selain menjadi lifestyle blogger..haha Lifestyle la sangat kan. Sejak ada Fiyah, kehidupan bertukar kepada 360 darjah kho!!!! Apa taknya setiap masa berkepit dengan  dia.Yelah baby baru lahir ni, memerlukan perhatian yang xtra.Nak kena jaga timing susuan dia, diapers dia,.Tu semua kena jaga.Kalau ikut buku yang aku baca, bayi baru lahir ni menyusu tiga jam sekali.Tapi aku lom sampai 3 jam dah bagi.Sebab kadang kadang  Fiyah dah berjaga. Sejak ada baby nie, banyaklah website yang berkisar pasal penjagaan anak kecil nie. Banyak jugak rujukan dari rakan rakan blogger. Bila…

  • my new baby born

    Cerita Orang Baru

    Assalamualaikum Merujuk kepada entry SINI…Memang belum berkesempatan untuk menziarah adik aku tu. Kesian Dia..Harap-harap hujung bulan nie dia balik kampung.Boleh tengok anak dia..Cubit-cubit pipi baby boy tu..boleh cium-cium pipi dia. Aku paling suka cium bau baby..orang kata bau baby tu macam bau syurga..Wallahualam.. Hari nie aku nak share pic dan juga nama yang diberi oleh mama ngan papa nya.Ikutkan dulu papanya suka sangat dengan nama ADAM..Tapi tak tau kenapa bila dah keluar seorang lelaki,lain pulak namanya. Mybe Aura daripada Ahmad Nabil si telinga capang tu..hahaha..sorry Nabil..Siapa Nabil..alah…nabil yang pengacara MELETOP tu..Seorang pelawak..Jangan anak saudara aku nie suka melawak sudah la.. Nama diberikan ialah…Mohd Nabil b.Hazri..Lahir dalam bulan kemerdekaan.. Nilah dia…

  • my new baby born

    Orang Baru Di Rumah Kami

    Assalamualaikum Alhamdulillah,syukur kehadrat Allah kerana dengan limpah kurniaannya,maka lahirlah seorang putera dalam keluarga kami. Berkat doa dari ibu dan ayah untuk mendapatkan anak lelaki akhirnya tercapai.. Betapa terujanya aku pulak sebagai makcik kepada anak kecil ini,apabila mendapat berita tentang kelahirannya. Dalam keluarga besar kami,memang kebanyakkan anak saudara perempuan.Ada 3 orang sahaja lelaki.Sekarang bertambahlah seorang lagi hero untuk dibuat gaduh. Allah belum lagi mahu perkenankan doa aku untuk mendapatkan zuriat sendiri.tapi dengan hadirnya seorang lagi anak saudara,dapatlah aku menumpang bermanja sebagai ibu. Sedih dan pilu tu memang tak boleh nak elak..Tapi apa kan daya,Aku hanya hamba ALLAH yang redha atas ketentuannya. Tahniah untuk adik aku tu..xsabar nak tengok baby boy tu..mesti…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE