kisahsidairy.com my family parenting blogger

Weekend Kami

Assalamualaikum Happy Monday korang..Sebenarnya ada banyak entry aku yang delay.Sebab apa,sebab internet dah warning pasal penggunaan data.So,tak bolehlah aku nak bersuka ria dok upload  gambar banyak-banyak kat blog.Sebab nak upload tu pun makan masa.Sebab tu aku hadiahkan entry-entry santai untuk tatapan diri sendiri..Sebab macam tak serius ada orang nak baca..Oklah..macam biasa simptom mak-mak bercerita pasal […]

memories my family parenting blogger parentingmoments riadah

Ambil angin Petang di Teluk Sengat Kota Tinggi

Assalamualaikum Apa lagi yang membuatkan hati ni gembira bila dapat berkumpul dengan adik beradik..Apa tah lagi dapat berjalan bersama-sama..Menikmati keindahan petang di tepi laut Sebenarnya memang dah lama tak menjengah di Teluk sengat ni..Teluk sengat ni antara tempat famous jugaklah di Kota Tinggi.Kalau korang tengok kampung Teluk Sengat ni biasa-biasa je..Tapi tidak kepada mereka yang […]

kisahsidairy.com lifestyle blogger my family

Satu Family Demam

Assalamualaikum Lepas je kakak awfiyah demam tempohari,menjangkit pulak kat adik..Dah macam gasing berputar kitarannya..Ada aku ceritakan di entry Bila si kakak dan adik demam .Baik sehari dua,kena pulak lagi demamnya..Tapi menurut doktor,kalau anak demam,tengok samada dia aktif seperti biasa atau tidak.Kalau dia lesu tak bermaya,harus bawa berjumpa dengan doktor lagi.. Tapi berbalik pula dengan Naura dan […]

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger my family Tips

7 Cara Mudah Untuk Mendapat Perut Yang kempis

Assalamualaikum Aku akui,lepas bersalin tuari,memang tak jaga makan,makan ikut suka.Lepas tu masa berpantang aku tak pakai barut sebab aku bersalin secara Czer..So,memang taklah aku nak memakainya kan. Source:google Siapa yang tak nak perut flat wehhhh!!! Tang penjagaan makan pulak,emm…rasanya tak boleh nak jaga makan..Sebab aku sentiasa akan makan untuk menghasilkan susu.Yelah.semenjak Naura kecil sampai dah […]

holiday my family PARENTING parenting blogger

Johor Bercuti Hari Ini

                                 Assalamualaikum Johor bercuti hari ini sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan DYMM Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.Dapatlah cuti sehari.Dapat juga menghabiskan masa satu hari dengan keluarga. Kalau biasa,memang aku jarang dapat bersarapan diluar dengan husband.Kalau ada pun salah seorang kena bercuti..hehe..maksud aku husband aku kenalah bercuti ahad kan. Pada yang sedia maklum,Johor bercuti […]