• Mini garden,  Tips

    CARA PENJAGAAN POKOK KETAPANG

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sejak masuk group mendeco ni kan,uishhh…rasa dah tak sabar nak mendeco ni.Ada duit nak simpan sikit-sikit.Nanti bolehlah jelajah Ikea yang akan dibuka tak lama lagi di Johor Bahru ni.Awal-awal pembukaan memang tak boleh nak terjah.Sat lagi kang,asyik tengok orang je,maunya umi Naura ni pengsan.. Dalam kelab Ikea Deko di Facebook,selain dari tips mendeko,ada jugak tips penjagaan pokok bunga dan sebagainya.Dan aku berkenan sangat dengan satu jenis pokok ni yang aku tahu dia bukan jenis yang berbunga..Kalau tak silap aku lah kan.apa pokoknya tu, Rasanya ramai kot yang dah tanam pokok ni.Pokok pun korang kena jaga tau,Kalau tak jaga,maka cepatlah ulat-ulat membaham pokok korang tu.Pokok ketapang ni bukan sahaja…

  • Mini garden,  Uncategorized

    Mini Garden Di rumah Baru

    Assalamualaikum Hai korang???..itulah sejak dua menjak ni.Hobi baru umi Naura ni.Yelah sejak duduk rumah baru ni,takde sepasu pokok bunga pun kat rumah ni. Niat asalnya nak renovate rumah bagi cantik dulu.Lepas tu barulah berhias bagai.Tapi bila satu hari tu,aku dok rimas lah asyik nak membeli je serai,daun kesum,daun pandan tu semua.Daun kesum tu pun kalau kat kedai harga dalam 50sen seikat.Tu pun guna sikit je,yang lebihnya bila disimpan je dalam peti ais,keringlah jugakkan.Nak taknak aku cuba tanam.Ingatkan tangan ni tak sejuk,tak boleh tanam bunga.Tapi alhamdulillah..hidup,segar pun dia.Lepas tu mulalah nak menambah pokok bunga yang ada. Kemudian,mintak sikit-sikit anak pokok dari mak,tanam sendiri.Ikutkan boleh je,nak mintak bunga dari mak.Lagipun rumah mak…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE