Menu of the day

Menu Dinner dari Dapur kisahsidairy 300718

Assalamualaikum Menu Dinner 300718 | Lama bebenau takde cerita pasal menu dinner umi ni kan.Bukannya apa,sibuk dengan anak demam,sibuk dengan draft client,sampai entry personal pun umi abaikan.Lagi satu lately ni,asyiklah migrain.Nak kata darah tinggi,check takde pulak.ke mengandung?? hahahahaha.. Eh..eh…takdelah,umi gurau je.Kang termengandung betul,habislah umi.Ok..jejom kita tengok apa yang umi masak semalam.Actually menu dinner umi ni […]

Menu of the day

Menu buka puasa Ramdhan ke-24

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramdhan ke-24 | Alhamdulillah, syukur sebab kita dah menghampiri syawal. Lagi beberapa hati je lagi. Tak sabar dah nak beraya. Bukanlah nak pergi beraya, tapi satunya sebab nak berkumpul adik beradik. Tu yang seronok rasanya.  Pulak tu, tahun ni giliran #teamrayajohor. So, excitedlah sikit.. Hehehee. Oh ye, sebelum aku melalut sampai […]

Menu of the day

Menu buka puasa Ramadhan ke-22

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramadhan ke-22 | Hari-hari memasak di bulan puasa ni lain sikit dari hari biasa.Kalau hari biasa takdelah terkejar-kejar.Makan masa malam pun tak kisah lagi.Ni bila puasa kena kejarkan masa untuk sediakan makanan sebelum berbuka kan. So,bila bekerja tu,menu mestilah seringkas mungkin.Apa yang terlintas dia fikiran tu lah yang akan di masak.Yang […]

Menu of the day

Menu buka puasa Ramadhan ke-20

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramadhan ke-20 | Istilah gantung kuali tu biasa.Maknanya skip memasak bagi ibu-ibu ye…hehehehe.Kalau dah hari-hari gantung kuali,memang kuali tu bontot tak hitam lah jawabnya kan.wakakaka…Actually gantung kuali tu bukan selalu sangat.Tapi kadang-kadang dan jarang-jarang sangat bergantung.Tapi disebabkan semalam ,memang tak sempat untuk memasak,maka babah ajak umi makan kat luar.Kalau balik pun […]

Menu of the day RESEPI

Menu buka puasa Ramadhan ke-18

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramdhan ke-18| Begitulah hari bertukar ganti. Ramadhan pun dah semakin berlalu pergi. Lagi tinggal beberapa hari je lagi syawal akan menjelma kan. Insyallah, jika diizinkan oleh Allh swt, kita akan bertemu juga dengan syawal.  Alhamdulillah, PV untuk bulan ramadhan ni sungguh tak di duga. Semakin tinggi. Mungkin ramai yanh mencari menu […]

Menu of the day

Menu buka puasa Ramdhan ke-17

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramdhan ke-17 |Kalau ikutkan dah banyak skip menu ramadhan ni. Bukan apa, kadang-kadang busy sampai tak sempat nak update blog. kalau takde benda yang urgent,lagi pulak waktu hujung minggu, memang takde masa nak pegang handphone.  Actually, untuk ramadhan ke-17 ni masih kat rumah mak. Yang bestnya mak kata tak payah masak, […]

Menu of the day

Menu buka puasa Ramdhan ke -14

Assalamualaikum Menu berbuka puasa Ramadhan ke-14 | Alhamdulillah. .Dapat berpuasa kat kampung memang best. walaupun menunya biasa-biasa, tapi bila dapat bersama dengan keluarga tu, satu kepuasan tau.  Semalam lepas balik kerja, ambil husband terus je balik kota tinggi. Masih sempat lagilah nak berbuka puasa. jomlah kita tengok menu yang my mom sediakan Ikan bakar pari […]

Menu of the day

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13

Assalamualaikum Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13 | Alhamdulillah dah masuk ramadhan ke 14.Weh..macam cepat je kan masa berlalu.Sekejap je dah masuk dua minggu.Aku rasa raya lagi dua minggu je lagi.Persiapan untuk hari raya boleh dikatakan dah siap hampir 70%. Kalau bercakap pasal persiapan raya,aku di tahun-tahun sebelumnya pun akan membeli baju anak-anak lebih awal.Biarlah orang […]