• menu buka puasa
    Menu

    Menu Buka Puasa Ramadhan ke-13

    Menu Buka Puasa Ramadhan ke-13 | Walaupun dah masuk Ramadhan ke 17, Umi baru nak up menu untuk ramadhan ke 13. Lately ni, makin menjadi-jadi pulak kemalasan nak update blog.Walaupun dah tersedia gambar untuk dijadikan cerita.Malas untuk mengarang, selain dari ada hal-hal yang tak dapat umi nak elakkan untuk berblogging. Nasiblah entry Senarai Buffet Ramadhan 2019 membantu PV umi.Dan juga resepi-resepi yang umi share kat blog.Walau tak banyak, tapi ada jugaklah yang menerjah. Bak kata Umi Ilham, blogger kampung je.Ecehhhh…hahaha..Dah la, tak payah cerita pasal blogger kampung ke, blogger bandar. Yang penting umi tau, berblogging masa umi dahulu tak sama dengan sekarang.Berbeza sangat. Oklah, jom cerita pasal menu pulak. Ini…

  • menu buka puasa
    Menu of the day

    Menu Buka Puasa Ramadhan ke – 6

    Menu Buka Puasa Ramadhan ke – 6 | Pejam Celik dah masuk ramadhan ke 8.Tapi baru ni umi berkesempatan untuk cerita pasal Menu buka puasa. Untuk tahun ni, umi dah jarang masak bila waktu kerja.Disebabkan nenek duduk dengan umi, maka dia yang volunteer untuk masakkan untuk kami.Hari minggu jelah umi dapat memasak untuk nenek pulak.Terima kasih nenek kerana memudahkan kerja umi. So, sabtu yang lepas umi dapatlah siapkan makanan untuk kami.Tapi babah dah request nak makan Laksa Johor. Resepi Laksa Johor mudah dan cepat nanti umi akan upload ek!! Umi sempat sediakan dua juadah untuk berbuka puasa iaitu Laksa Johor dan juga Popia Sayur. Mulanya umi teringin nak buat Popia…

  • RESEPI

    Resepi Menu Buka Puasa Yang Simple 2019

    Resepi Menu Buka Puasa Yang Simple 2019 | Alhamdulillah dah pun memasuki Ramadhan.Bagi ibu-ibu di luar sana, mesti akan menjadi lebih sibuk kan di dapur.Yelah.Bulan biasa tak sama dengan bulan Ramadhan.Lagilah kalau ada anak-anak.   Kadang-kadang bila bulan puasa, mesti pening fikir menu buka puasa kan.Lagilah bila ada anak-anak yang sudahpun mula berpuasa,Permintaan mereka begitu tinggi.haha.itu pengalaman yang umi nampak melalui anak saudara umi la.Belum lagi habis makan, dah tanya esok nak berbuka lauk apa pulak.   Jadi ibu-ibu tak perlu risau kerana, seperti biasa, umi tetap keluarkan entry sharing bagi membantu ibu-ibu memberikan idea resepi menu buka puasa yang simple untuk tahun 2019 ni.     So, dibawah ni…