• RESEPI

    Resepi Mudah Popia Sayur Sedap

    Resepi Mudah Popia Sayur Sedap |Disebabkan teringin sangat nak makan popia sayur,so hari minggu hari tu jugak umi buat. Bila nampak kulit popia masih ada lagi di dalam fridge, terus umi rasa nak buat popia sayur yang mudah untuk disediakan. Serius mudah tau buat popia ni bila semua bahan dah ada.Nak buat popia sayur ni bukannya guna bahan yang banyak.Janji kulit popia ada, sayur taugeh, lobak dan sengkuang ada dah cukup. Cuma sengkuang tu jelah umi suruh babah pergi beli.Jarang sebenarnya nak beli sengkuang ni. Lebih tu umi calit dengan petis…Uih..sedap weh!! Korang yang nak Resepi Mudah Popia Sayur Sedap ni boleh lihat di bawah ni ye. RESEPI MUDAH POPIA…

  • Menu

    Menu Buka Puasa Ramadhan ke 7

    Menu Buka Puasa Ramadhan ke 7 | Baru sempat umi nak up menu berbuka puasa hari ke 7 Walaupun hari ni dah masuk ramadhan ke 10. Apa yang disibukkan umi pun tak taulah.Haha.Sibuk mencari Homestay, sibuk nak settlekan closing..EH macam-macam lah. Gambar yang snap tu pun tersimpan je dalam handphone.Hari ni umi gagahkan jugaklah nak update entry sebelum ianya basi. On that day, umi terlebih rajin sampai buat roti jala yang meriah dan berwarna warni mengikut kesukaan dak naura.Umi tunjuk 3 warna dekat dia, dan dia memilih warna hijau dan pink(katanyalah) Antara menu yang umi masak pada hari ahad minggu lepas adalah Kari ayam ni kira menu 2 in 1…