• Uncategorized

    Ambil angin Petang di Teluk Sengat Kota Tinggi

    Assalamualaikum Apa lagi yang membuatkan hati ni gembira bila dapat berkumpul dengan adik beradik..Apa tah lagi dapat berjalan bersama-sama..Menikmati keindahan petang di tepi laut Sebenarnya memang dah lama tak menjengah di Teluk sengat ni..Teluk sengat ni antara tempat famous jugaklah di Kota Tinggi.Kalau korang tengok kampung Teluk Sengat ni biasa-biasa je..Tapi tidak kepada mereka yang minat memancing..Kerana dulu,setiap bulan mesti ada pertandingan memancing disini.Selain dari itu,ada jugak lah yang memancing.Yang bestnya di tepian Teluk Sengat tu,ada restaurant yang menyediakan makanan seafood dan bermacam lagi..So,sangat best bila korang and family spend time together kat sana..Sambil makan,sambil berbual,sambil menikmati pemandangan yang indah.. Kalau korang ke Kota Tinggi,jangan lepaskan peluang untuk menikmati keindahan…

  • Uncategorized

    Tahun Beraya Dengan Ex-Schoolmate

    Assalamualaikum Aku rasa seronok sangat beraya tahun nie.Walaupun menyambut raya secara ala kadar,tetapi kemeriahannya apabila menyambut tetamu yang tak putus-putus beraya…alhamdulillah.. Masih lagi dalam mood beraya..Syukur sangat bila tahun nie perjumpaan dengan Ex-schoolmate walaupun tidak serentak,tetapi sangat meriah bila mana banyak cerita yang dikongsikan.. Kebanyakkan mereka,aku dah tak jumpa diorang start dari lepas spm lagi..Ada antara diaorang yang aku tak jumpa selama 16 tahun..Lama tak..hehehe.. Syawal kali ni menemukan kami…Ada yang tak sempat aku nak snap gambar bila bersama mereka.. Bila kami dah berjumpa ,terlalu banyak cerita yang ingin dikongsikan..Mengimbau kenangan masa sekolah,bercerita tentang tragedi pahit manis masa zaman persekolah,memang tak cukup masa nak berbual..Nasib baik la para suami kami…