RANDOM

Family Time di Meow-Velous Park,Eco Tropics Kota Masai Johor

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bila kehadiran cuti sekolah ni,makanya banyaklah kenduri kendara yang perlu dihadiri kan.So Sabtu lalu,kami memenuhi jemputan kahwin yang diadakan di Dewan PIS Pasir Gudang. So,lepas pada tu,and sebelum tu pun dah decide nak ajak anak-anak tengok kucing yang berkeliaran di Eco Tropics berdekatan dengan rumah kami.So..lepaskan bebudak ni semua,mak pak selfie…heheheh.. Tiket […]

kisahsidairy.com outing parenting blogger

Berhari raya di Ecoworld dan Forest City

Assalamualaikum Lama dah terperap cerita ni.Kisah dari raya aidiladha tu ari lagi.Gambar pun dah basi..hahaha…Raya tuari aku tak balik kampung.Just beraya di rumah je.1st time beraya di rumah sendiri ko! kebetulan abgn ipar nak balik Johor.So berkumpul lah kami di rumah aku.Syok jadi tuan rumah.Dapat sediakan apa yang patut juga untuk adik beradik yang datang. […]

Hotel Review kisahsidairy.com outing parenting blogger RANDOM

Beriadah Di Tunamaya Desaru Beach & Spa Resort

Assalamualaikum Cerita hujung minggu hari tu,Saja nak bawak anak-anak pi jenjalan..Bukan jalan mana pun,dok ajak mandi pool je..Kalau kat rumah sibuk je nak mandi dalam besen.So,bila dah babah dan umi free ahad tu,ajak ler awfiyah pi mandi pool. Lagipun hari minggu je dapat spend masa dengan awfiyah..Yelah sejak awfiyah dah duduk kat kampung ni,makin rajin […]

kisahsidairy.com RANDOM

Sepetang Di Tasik Layang layang

Assalamualaikum Dah menjadi kebiasaan dengan panggilan “Tasik Layang-layang” atau di kenali dengan Tasik Pasir gudang. Dan lebih best lagi,anak saudara aku menggelarkan Taman Tingkat.hehehe…korang fikir sendirilah kenapa tasik tu digelarkan seperti itu. Sabtu Lepas,bila mak dan adik datang ke pasir gudang,aku buat cadangan supaya bawa anak-anak ke Tasik..At least ada aktiviti diorang petang tu.Datang jauh-jauh,Takkanlah […]

family matters kisahsidairy.com

Kenapa Blog terabai??

Assalamualaikum Ingat tak hari tu aku ada update tentang percutian tanpa dirancang.Aku ada ceritakan sedikit kenapa percutian tu dirancang di SINI Actually bukanlah namanya percutian Indah selama 5 hari tu,tetapi kepada Emergency Leave sebab MIL masuk hospital Selasa malam rabu lepas.Memang Shock sangat bila MIL masuk hospital.Yelah,dengan keadaan nya yang uzur tu,risau terjadi apa-apa kat […]

RANDOM

Flappy Bird Permainan Terkini yang Digilai

Assalamualaikum Selamat pagi semua…Dah breakfast…Apa menu breakfast korang hari nie.Sebelum keluar rumah tadi sempat sediakan minuman ephyra untuk minum dalam kereta..Dah jadi rutin harian pulak..Sesambil melayan Jammed jalan,sambil layan hotfm,boleh la minum Ephyra kan..Sampai Office make sure dah habis sebotol Ephyra tu. Permainan Flappy bird dah makin trending sekarang nie..Sampai aku pun dah tersangkut dengan […]

Dairy Saya

Melawat Ayah!!

Assalamualaikum Baru berkesempatan nak cerita pasal semalam…Bukan sibuk sangat pasal kerja…Tapi sibuk pasal baca tentang kehamilan…Banyak nak kena timba nie..Kalau dulu tak pernah ambil tahu pun…hihihi… Cerita semalam.. Pepagi lagi aku dah tengok adik update kat wassap ayah tak sihat…Ayah memang ada semput..Dari dulu lagi…Dah memang bergantung dengan Haler tu..Kalau takde,memang dia akan terbaring jerk,.. […]

RANDOM

Sibuk Dengan blog,Cafe diabaikan

Assalamualaikum Begitulah rutin sebagai peniaga sebuah cafe di ibu kota sekarang nie..Sibuk memanjang..sampai blogwalking pun nak cepat jerk..selalunya pagi-pagi aku kemaskan cafe tu..Hari nie boleh terlupa sampai cafe tunggang langgang..Untung dah la tak banyak mana.. Oppss…mesti korang tertanya-tanya cafe aku tu jual ape kan..Lebih kepada Coffea..Bermacam jenis coffea yang mahal-mahal dan diimport..Aku jenis yang tak […]

me and My Family

Silaturrahim perlu untuk kita kekalkan

Assalamualaikum Kehidupan disekeliling kita mempunyai satu silaturahim yang mungkin tidak akan terpisah dan mungkin juga akan terpisah dek kerana sesuatu sebab. Apakah itu Silaturrahim Shilaturrahim diambil dari kata-kata shilah dan rahim. Shilah berarti menyambung sedangkan rahim atau rahm adalah kekerabatan atau sebab-sebabnya (Mu’jam Wasith 1/335; melalui perantaraan website ustadz aris). Berkata Syaikh Muhammad bin Shalih […]