• Uncategorized

    Family Time di Meow-Velous Park,Eco Tropics Kota Masai Johor

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bila kehadiran cuti sekolah ni,makanya banyaklah kenduri kendara yang perlu dihadiri kan.So Sabtu lalu,kami memenuhi jemputan kahwin yang diadakan di Dewan PIS Pasir Gudang. So,lepas pada tu,and sebelum tu pun dah decide nak ajak anak-anak tengok kucing yang berkeliaran di Eco Tropics berdekatan dengan rumah kami.So..lepaskan bebudak ni semua,mak pak selfie…heheheh.. Tiket boleh dapatkan secara percuma di website eco Tropic ni tau.Just isi form dalam tu,and bila dah berjaya fill up,terus scan barcode di borang tadi.So dah boleh masuk.Bila masuk dalam tu,banyaklah kucing-kucing comel yang mengada-ngada memanggil-manggil budak berdua ni.Especially si kakak,bakal jadi blogger ni,kah²,sebab setiap kali pergi kemana-mana,dia akan suruh ambil gambar dia.So Handphone umi memang…

  • kisahsidairy.com,  outing,  parenting blogger

    Berhari raya di Ecoworld dan Forest City

    Assalamualaikum Lama dah terperap cerita ni.Kisah dari raya aidiladha tu ari lagi.Gambar pun dah basi..hahaha…Raya tuari aku tak balik kampung.Just beraya di rumah je.1st time beraya di rumah sendiri ko! kebetulan abgn ipar nak balik Johor.So berkumpul lah kami di rumah aku.Syok jadi tuan rumah.Dapat sediakan apa yang patut juga untuk adik beradik yang datang. Dua hari tu tak kemana pun.just pergi berdekatan je..Aku pun tak tau nak bawak diorang ke mana di Johor ni..Nak pi mandi manda di wetworld semua memerlukan kos yang banyak jugak kan. Masa diorang sampai tu,just rileks2 je kat rumah.Malam sikit abang ipar aku ajak pekena mee rebus.Abang ipar aku ni,kalau balik Johor,tak sah kalau…

  • Hotel Review,  kisahsidairy.com,  outing,  parenting blogger,  weekend

    Beriadah Di Tunamaya Desaru Beach & Spa Resort

    Assalamualaikum Cerita hujung minggu hari tu,Saja nak bawak anak-anak pi jenjalan..Bukan jalan mana pun,dok ajak mandi pool je..Kalau kat rumah sibuk je nak mandi dalam besen.So,bila dah babah dan umi free ahad tu,ajak ler awfiyah pi mandi pool. Lagipun hari minggu je dapat spend masa dengan awfiyah..Yelah sejak awfiyah dah duduk kat kampung ni,makin rajin la ummi dia balik kampung..Mana boleh weh hidup tanpa anak..Macam tak lengkap rasanya. So,Disebabkan adik pun ada yang balik,pergilah kami 3 kereta.Jangan tanya tentang bayaran masuk berapa ye,sebab pool tu untuk mereka yang sewa hotel je tak silap aku..Aku masuk situ pun kebetulan ada saudara yang stay kat hotel tu..So berkongsilah kami pool tu jugak..Bukan…

  • happy anniversary,  kisahsidairy.com

    Happy Wedding Anniversary To Us

    Assalamualaikum Love is not a simple, As a candlelight and roses, Love is a day to day living, Taking time,Making time to be there, with open arms and giving heart, Love is the special life we share, For the rest of my life, I’ll be with you.i’ll stay by your side, Honest and true, Till the end of my time, I’ll be loving you, I feel so blessed when i think of you, And i asked Allah to bless all we do, You’re my husband and my friend and my strength, And I pray we’re together in Jannah, Love, Your truly wife For my husband Ahmad Syahrizan Bin Fisal

  • kisahsidairy.com,  weekend

    Sepetang Di Tasik Layang layang

    Assalamualaikum Dah menjadi kebiasaan dengan panggilan “Tasik Layang-layang” atau di kenali dengan Tasik Pasir gudang. Dan lebih best lagi,anak saudara aku menggelarkan Taman Tingkat.hehehe…korang fikir sendirilah kenapa tasik tu digelarkan seperti itu. Sabtu Lepas,bila mak dan adik datang ke pasir gudang,aku buat cadangan supaya bawa anak-anak ke Tasik..At least ada aktiviti diorang petang tu.Datang jauh-jauh,Takkanlah nak perap je kan kat rumah. Selepas Asar,kami-kami menuju ke sana.Hanya bawa bekalan tikar,air dan makanan ringan sahaja.Musim macam ni,memang best kalau dapat naikkan layang-layang.Tapi takdelah main layang-layang sangat.Tak sempat nak naikkan layang-layang,anak dah kelam kelibut lari entah ke mana.Hanya memerhati mereka dari jauh sahaja.Tak risau sangt nak lepaskan anak-anak kat sini..Cuma nak kena pantau…

  • family matters,  kisahsidairy.com

    Kenapa Blog terabai??

    Assalamualaikum Ingat tak hari tu aku ada update tentang percutian tanpa dirancang.Aku ada ceritakan sedikit kenapa percutian tu dirancang di SINI Actually bukanlah namanya percutian Indah selama 5 hari tu,tetapi kepada Emergency Leave sebab MIL masuk hospital Selasa malam rabu lepas.Memang Shock sangat bila MIL masuk hospital.Yelah,dengan keadaan nya yang uzur tu,risau terjadi apa-apa kat dia.My MIL nie,sebelum ni,memanglah seorang yang tak reti duduk diam,ada je kerja yang dia nak buat walaupun dalam keadaan kurang sihat. Selama nie pun,dia memang selalu ambil ubat homeopati tanpa membuat rawatan di Hospital.Sebelum dia di masukkan ke Hospital,MIL memang dah kerap sakit.and as usual,dia takkan ke Hospital.Disebabkan dia kurang sihat,kami hantar dia balik ke…

  • Uncategorized

    Flappy Bird Permainan Terkini yang Digilai

    Assalamualaikum Selamat pagi semua…Dah breakfast…Apa menu breakfast korang hari nie.Sebelum keluar rumah tadi sempat sediakan minuman ephyra untuk minum dalam kereta..Dah jadi rutin harian pulak..Sesambil melayan Jammed jalan,sambil layan hotfm,boleh la minum Ephyra kan..Sampai Office make sure dah habis sebotol Ephyra tu. Permainan Flappy bird dah makin trending sekarang nie..Sampai aku pun dah tersangkut dengan game nie. Pada korang yang nak join jugak main Flippy bird nie boleh install dari sini https://play.google.com/store/apps/details?id=com.newflappy.fear sumber :google Harap aku tak jadi gila dengan game nie jugak..wat masa nie sibuk dengan cafe coffea aku yang semakin maju Boleh baca entry nie pasal Cafe aku tu ye Klik sini Sibuk Dengan Blog,Cafe diabaikan Mulakan hari…

  • Dairy Saya

    Melawat Ayah!!

    Assalamualaikum Baru berkesempatan nak cerita pasal semalam…Bukan sibuk sangat pasal kerja…Tapi sibuk pasal baca tentang kehamilan…Banyak nak kena timba nie..Kalau dulu tak pernah ambil tahu pun…hihihi… Cerita semalam.. Pepagi lagi aku dah tengok adik update kat wassap ayah tak sihat…Ayah memang ada semput..Dari dulu lagi…Dah memang bergantung dengan Haler tu..Kalau takde,memang dia akan terbaring jerk,.. Satu sikap ayah yang aku tak suka adalah dia memang tak suka nak ke hospital..Lebih suka makan ubat-ubat farmasi dan juga ubat-ubat herba…Tu yang buatkan aku marah setiap kali kalau dia ambil ubat-ubat itu..Dulu memang selalu sangat suruh ayat buat check up kat hospital..Dia kata takde masa dan takde cuti.. orang tua memang macam tu..Bila…

  • Uncategorized

    Sibuk Dengan blog,Cafe diabaikan

    Assalamualaikum Begitulah rutin sebagai peniaga sebuah cafe di ibu kota sekarang nie..Sibuk memanjang..sampai blogwalking pun nak cepat jerk..selalunya pagi-pagi aku kemaskan cafe tu..Hari nie boleh terlupa sampai cafe tunggang langgang..Untung dah la tak banyak mana.. Oppss…mesti korang tertanya-tanya cafe aku tu jual ape kan..Lebih kepada Coffea..Bermacam jenis coffea yang mahal-mahal dan diimport..Aku jenis yang tak suka nak war-warkan cerita.. selalunya ramai customer yang aku akan datang dua tiga kali sehari…Untung pun banyak..Sampai kopi yang di masak tak cukup..nasib baik dah ada 3 orang budak jaga.. Meh sini aku tunjukkan cafe aku nie..Baru nak meningkat naik.Harap lepas nie akan lebih ramai lagi..Ada niat nak luaskan cafe aku tu..Tengoklah macam mane..Duit dalam…

  • me and My Family

    Silaturrahim perlu untuk kita kekalkan

    Assalamualaikum Kehidupan disekeliling kita mempunyai satu silaturahim yang mungkin tidak akan terpisah dan mungkin juga akan terpisah dek kerana sesuatu sebab. Apakah itu Silaturrahim Shilaturrahim diambil dari kata-kata shilah dan rahim. Shilah berarti menyambung sedangkan rahim atau rahm adalah kekerabatan atau sebab-sebabnya (Mu’jam Wasith 1/335; melalui perantaraan website ustadz aris). Berkata Syaikh Muhammad bin Shalih ibnul ‘Utsaimin: (Kekerabatan) yang dimaksud, yaitu KELUARGA itu sendiri, seperti ibu, bapak, anak lelaki, anak perempuan ataupun orang-orang yang mempunyai hubungan darah dari orang-orang sebelum bapaknya atau ibunya. Inilah yang disebut arham atau ansab. Adapun kerabat dari suami atau istri, mereka adalah para ipar, tidak memiliki hubungan rahim ataupun nasab. (ad-Dhiyâ-ul Lâmi’ (505-508); melalui perantaraan…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE