• Uncategorized

    Salam Maulidur Rasul 2017/1439H

    Assalamualaikum Hai korang..Selamat menyambut Maulidur Rasul 2017/1439H.Ramai ke yang bercuti hari ni.Seronoknya kan.Sambil-sambil bercuti tu,bolehlah sesambil selawat ke atas Nabi Muhammad SAW. Sesungguhnya Orang yang paling dekat DenganKu pada hari Kiamat, Adalah orang yang paling banyak berselawat kepadaku  Kepada yang bekerja tu,harap bertabahlah ye.hehehe..Mohla kita teruskan pekerjaan hari ni.Yang penting hari ni hari last kerja Bila teringat zaman-zaman sekolah,Kalau Maulud Nabi ni,paling syok berarak dari sekolah ke Masjid.Lepas tu dapat makan satu dulang dengan kawan-kawan kat masjid.Menu mestilah nasi minyak or nasi beriani..Kalau tak silap aku lah kan.Makan berdulang ni memang best tau.Dah jarang sekarang ni orang buat,adapun makan dalam bekas polisterin sebab dah tak ramai yang suka nak mencuci…

  • Uncategorized

    Selamat menyambut Maulidur Rasul 1435H

    Assalamualaikum Selamat pagi korang…Alhamdulillah…Kita menyambut Maulidur Rasul Hari ini 14.01.14-1435H.Cantikkan no tu.. Pastinya ramai yang bercuti hari nie,Tapi tidak aku..Aku still bekerja hari nie..En.Husband je bercuti hari nie.. Ramai ke bloggerians yang bercuti hari nie..Apa aktiviti korang hari nie… sumber:google Marilah kita perbanyakkan selawat hari nie ye “Sesiapa yang mengucapkan selawat kepadaku satu kali, maka Allah akan berselawat baginya sepuluh kali, dan digugurkan sepuluh kesalahan (dosa)nya, serta ditinggikan baginya sepuluh darjat/tingkatan (di syurga kelak).” [HR An-Nasa’i No. 1297, Ahmad, sahih.]  

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE