• Uncategorized

    Malware lagi ke?

    Assalamualaikum Rasa sejak hari jumaat lagi aku tak dpat nak access apa apa.Jumaat aku MC.memang dah tak boleh nak ngadap PC satu hari.petang aku terus balik Kota Tinggi..Alang alang MC tu terus balik kampung kan.lagi pulak sabtu tu dah memang cuti umum kan. Bila balik dari kota ni,siap siap kemas,terus tengok blog.Memang dah perasan status blogger Mar Mansor,tapi masa tu aku belum lagi tengok blog aku ni. Tup Tup..Korang tengok je lah kat bawah ni Ni aku tak tau lah malware ke hape Bukan tak pernah terjadi perkara macam ni,dah banyak kali jugak,so taklah aku terlalu terkejut beruk ke sampai nak fengsaann.. Bila dah terjadi macam ni,aku terpaksa removekan semua…

  • Uncategorized

    Blog Di Serang Malware dari Pingbusuk.org

    Assalamualaikum sumber:google fuhhh….dasyat la pagi nie…Tetiba merajinkan diri blogwalking pepagi buta…Tetapi..apa yang aku dapat bila aku blogwalking.. v v v v v v Ini yang aku dapat..alahai kesiannya sesiapa yang terkena.. Termasuk blog aku..habis aku keluarkan blog-blog yang tekena malware ni apabila blog aku dah dijangkiti malware. Pffttt……berpeluh aku cari coding html pingbusuk untuk dinyah keluar dari blog aku nie..alhamdulillah..selamat dah…nasib baik la tak melarat..Kalau tak jenuh la aku nak cari mana datangnya malware nie.. So korang yang perasan blog tu terkena malware.cepat-cepat bagitau owner blog k..

  • Uncategorized

    Malware Menyerang Lagi!!

    Assalamualaikum Terkejut!!!!!!!…bila masuk masuk blog je dah keluar Malware Detect..gabra kejap..Cuba cuba jugak nak cari tutorial yang berkenaan dengannya..Tapi semua tak menjadi.. Terus buat ccleaner..kot lah terkena komputer nie….Panik jap.huhuh…siap announce kt group whatsapp bagai.. Bila teringat sekarang nie musim anonymous banyak sangat sekarang nie,terus cari komen komen yang diorang hantar…confirm..Memang banyak dari situ..aduh…Nak tau berapa komen dari anonymous tu..semuanya 254…bha..haha…Banyak nya ko bagi..taksempat nak clearkan kau dah sampai beratus ratus ye..JAHAT!!!.. Boleh tarik nafas lega bila dah restart komputer,ccleaner balik,buka blog..Tengok dah hilang Malware tu..Alhamdulillah… yeayyy…buat masa ni komen kena verified dulu sebelum publish…takut terkena lagi…minta2 lepas nie takde lagi.. Happy blogging Korang…Happy weekend..Tak kemana pun sebab en.husband keje..…

  • Uncategorized

    Mengenalpasti Pautan Bermasalah Di blog

    Assalamualaikum Selepas menyinggah blog PCL tadi,rasa terpanggil untuk mencuba juga kaedah mengenalpasti pautan bermasalah yang ada di blog nie. Selepas membuat siasatan pada blog ini,alhamdulillah,ternyata blog ini bersih dari Malware jahat tu.. Rasanya dalam sebulan sekali patut kita check blog kita untuk kepastian,samada ada terjebak dengan Malware nie atau tidak..Kalau tak sia-sia blog kita diterjah oleh musuh durjana ini.. Cara untuk scan blog kita seperti yang di ajar oleh PCL ni..                    klik pic nie dan letakkan url blog korang ok.. so clean n clear dari Malware Antara Url yang discan Terima kasih pada PCL atas entry ini http://www.nazlee.com/2013/07/mengenalpasti-pautan-bermasalah-di-blog.html kalau korang kurang…