• Uncategorized

    Khasiat Pink Rose Buds Tea yang baru aku ketahui

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Actually dah lama dah aku terbaca tentang kebaikkan pengambilan Rose buds ni,Tapi asyik lupa je nak beli.Bila dah meningkat usia ni,banyak yang kena jaga,apatah lagi jenis suka makan macam-macam.Tak jaga pemakanan,So badan pun makin lama makin naik,makin tak sihat. Sedari dari itulah,aku plan nak jaga kesihatan…eufff….Harap aku bertahan untuk menjaganya.Tak taulah bila betul-betul aku nak start.Cuma sekarang ni aku nak kurangkan pengambilan karbohidrat dalam badan.Pesakit jantung macam aku ni,kalau tak jaga pemakanan,lama-lama ianya kan menjadi lebih teruk.Tu yang ingat nak mati je.Korang tahu berat aku sekarang berapa? Berat aku sekarang adalah 62kg dengan ketinggian 159cm…Korang rasa,adakah itu berat yang ideal.emm..entah la..rasa nak kena belajar kot tentang berat ideal,berapa…

  • Uncategorized

    Makan Lagi Di Makan Klimaks Chop & Grill

    Assalamualaikum Hari ni cerita pasal makan je sudahlah…Hari minggu lepas sebenarnya cerita makan-makan ni.Repeat lagi makan-makan disini.Kalau boleh nak try semua menu yang ada di kedai ni. Satu aku suka tempat ni,tak begitu sesak.Kalau nak pergi time tak ramai orang adalah sebelum maghrib..Sebab lepas maghrib orang dah berpusu-pusu masuk ke kedai makan ni.Alhamdulillah…Memang murah rezeki tuan kedai ni.Mungkin dari segi menu yang lain dari yang lain membuatkan ramai yang sentiasa bertandang di Kedai makan ni. Petang hari minggu,bawak anak manja pi berjalan-jalan..Tetiba husband bagi idea nak pi makan kat kedai Makan Klimaks Chop & Grill lagi..Bukan takat Nur awfiyah je teruja,melebih-lebih lagi ummi dia..Sebab dalam kepala nak try makan menu…

  • Uncategorized

    Makanan Tambahan Yang aku amalkan Semasa tempoh mengandung

    Assalamualaikum Happy Monday…walaupun kurang sihat nak bekerja hari ni,tetapi tabahkan juga hati untuk bekerja..Kalau ikutkan hadi dan perasaan ni,memang taknak bekerja.Tapi disebabkan nanti banyak pulak cuti kena potong.. Oklah..pagi ni aku nak share dengan korang ,tu pun kalau korang nak baca..hehehe.,.Aku nak share supplement untuk aku sendiri semasa mengandung ni.Memang kalau ikutkan dah cukup dah ubat yang doktor bagi.Tapi wanita mengandung ni kan ,kekadang badan terasa lemah..dan tidak bermaya. Kalau nak ambil pil-pil lain aku memang takut sebab tak kena dengan aku.Lagi satu takut jugak kan nak tambah-tambah makan ubat lain. So aku ambil 3 benda ni untuk membantu aku dan baby sihat.Yelah..dah masuk 5 bulan,tapi perut macam tak nampak…