• JDT BLOGGER,  luncheon

    LUNCH TREAT DI SDS PARADIGM MALL bersama JDT Blogger

    LUNCH TREAT DI SDS PARADIGM MALL | Lepas pada Event SDS #LongLeafChallenge tu,perut pun dah lapar,dan lunch kami ditaja sepenuhnya oleh SDS..Memang tak sangka oiii..Lagi pulak makanan kat SDS Cafe ni memang sedap-sedap belaka.And aku memang suka makan di SDS Cafe ni.Kalau tak caya,tengok entry-entry aku makan di SDS.Boleh tengok entry Dinner di SDS Cafe & Bakery Taman Kota Masai dan Luncheon di SDS hari ini. And kami memilih menu di bawah ni untuk santapan kami tengahari tu.Yang bestnya portion untuk sorang tu sangatlah banyak.Kalau korang order makanan,make sure order berlainan dengan kawan-kawan tau.Nanti boleh rasa sikit sorang makanan korang.At least boleh try menu lain pulak kan. So JDT Blogger…

  • luncheon

    Menu Lunch Nasi Ayam Penyet

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Dah petang baru nak update untuk lunch hour.Haha…Ni puncanya bila ada makyong yang craving dengan Nasi ayam penyet Mbah Kasono di Taman Air Biru Actually aku baru tau ada jugak jual Nasi ayam penyet di Area ni.Selalunya ,bila nak makan nasi ayam penyet je,aku akan makan kat Kampung Pasir Puteh.Kat situ pun terkenal juga dengan Nasi ayam penyetnya. Nasi ayam penyet ni sebenarnya asal dari Indonesia tak silap aku,.Yang bestnya ada ayam goreng.Bukan goreng biasa tau ayam-ayam ni.Kira macam ayam goreng berempah la jugak. Nasi ayam Penyet Dapatlah berjumpa dengan Blogger mak.Hah..lama kot tak dating dengan dia.Last makan-makan dengan dia masa kat gerai Mak eton.Hah..macam tulah kalau tak…

  • luncheon

    Lunch di Soul Thai Aeon Bukit Indah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Ingat tak aku ada cerita pasal Media invitation ke The Lego Ninjago Movie hari sabtu yang lalu.Ni hah..aku ada ceritakan dekat Entry SINI. Hah..lepas habis je tengok wayang,perut pun dah lapar,so kami cari lah port terbaik untuk isi perut.Tapi malangnya tempat yang kami nak pergi tu penuh.Cuma ada satu restoran ni je yang masih ada kosong.Yelah masa kami keluar dari movie tu,dah pukul 1.00 tengahari.Betul-betul time orang nak cari makan.So redha jelah makan kat situ. Kami masuk ke Soul Thai Restoran yang menyajikan semua makanan ala Thai.Ingatkan nak rasa Tomyam dia,tapi disebabkan takut menunggu lebih lama,kami order je yang simple untuk alas perut yang betul-betul dah kelaparan ni.…

  • luncheon

    Mee bandung menu makan tengahari

    Assalamualaikum Hai korang??aku dah lama sebenarnya nak makan mee bandung.Bukan sebab mengidam pregnant tau..eh..entah..hahaha.. Actually tempat makan di aku dah selalu pun ke sana.Cuma lately ni je tak rajin nak keluar.So,masa adik aku makan mee bandung tu macam nak mintak sikit,tapi disebabkan sakit tekak,takdelah perasaan nak mintak pun. Walaupun tekak ni belum pulih sepenuhnya,tapi nak jugak makan mee bandung.Kesudahannya takde pun rasa apa mee bandung ni. Nasiblah kan tekak,janji dah makan..hahaha…Tapi mee bandung ni menjadi pujaan ramai tau.Siapa je tak suka mee bandung.Abang ipar aku,dia duduk pahang.Bila balik JB,tak sah kalau tak mencari Mee bandung. Orang kata Mee bandung Muar paling win lah kan.Pernah sekali aku ke sana untuk makan…

  • luncheon

    Lepak di Kopitiam SKS Bandar Penawar

    Assalamualaikum Hai korang??tengahari tadi aku dah pun sampai kampung.Actually aku hantar anak and adik aku balik kampung.So,sebelum balik tu,sempatlah aku singgah di SKS,bandar penawar Kota Tinggi. Jumpa sekejap adik aku yang kerja di SKS Tu,so sambil tu kami lepak-lepak di Kopitiam situ..Lama weh tak pekena kopi kluang,so bila dah ada kopi macam kat Kluang tu,merasalah jugakkan. Sempatlah order nasi lemak ayam,roti butter,mee soup maggie and semestinya kopi and kopi ais Dapat minum kopi ni pun dah sedap Best weh,sesekali melepak ni..Bukan selalu kan..eh..yeke..hahahaha..Lepas dari melepak tu,ingatkan nak menyinggah tempat lain,tapi hasrat terbantut sebab ada orang tengah buat kuih…Pampers tak mecukupi pulak,tu yang terpaksa balik tu..Anyway,ok sangat kot nak lepak-lepak sini..haha…

  • luncheon

    Lunch Sup ayam hari ni

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Alah..baru je nak update menu lunch hari ni.Kalau dulu kan,Menu ni wajib pada hari Jumaat.Bila hari jumaat je mesti pekena sup..hahaha.. Tapi itu dulu,masa staff tengah ramai.Sekarang ni dah kurang orang,jadi tak ramai member yang boleh diajak untuk makan tengahari.So menu kali ni,Sup ayam campur daging dan nasi putih.Member aku makan nasi ayam je. Tempat ni kira famous jugaklah kan,Tak pernah tengok takde orang kedai ni..Sentiasa busy dengan orang makan..Of courselah makan kan,takkan tidur…ok..hehehehe Nasi putih dan sup ayam+ daging. Yang pastinya nasi tu tak dapat dihabiskan.Hadoiii..satu pembaziran betul kan.Rasa tadi macam nak minta separuh je.. Korang pulak? →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • luncheon,  weekend

    Makan di Nando’s Jusco Tebrau

    Assalamualaikum Hai korang☺☺semalam kan aku bercuti disebabkan Naura demam on/off.Aku ada ceritakan di entry INI . Lepas bawa naura ke klinik,babah dia terus ajak anak dia pegi makan.Konon nak suruh anak dia makan sedap.Sejak tak sihat,memang dia taknak makan.Minum susu pun kurang.Disebabkan Naura ni jenis pemakan,tapi bila tiba-tiba dia taknak makan,haruslah mak pak dia risaukan. Kengkononnya nak bagi anak makanan lain dari yang lain,hah…sampai ke Jusco sudahnya.Babah sebenarnya nak try makan kan Nando’s.Dulu babah pernah makan di Kenny Rogers Roaster,tapi tak berapa nak minat.So bila try Nando’s nampaknya menepati citarasa tekak babah. Ingatkan taknak lah pergi jauh-jauh memandangkan Naura belum sihat sepenuhnya,Tapi disebabkan babah pun terpaksa pergi ke suatu tempat untuk…

  • luncheon

    Makan tengahari yang simple

    Assalamualaikum Hai korang???petang baru nak update.Banyak keje sikit hari ni plus area pasir gudang kehabisan air..what??? Tapi itulah kenyataannya.memang takde air sejak semalam lagi.Sampai kering kontang..Call SAJ katanya ada masalah diempangan..so terpaksa redha dengan ketentuannya..ahakss. Tapi makan mesti kena makan kan.Officemate ajak makan yang ringan-ringan je hari ni.Fikir punya fikir,kami makan rojak campur dan cendol Rojak tu makan untuk dua orang.tu pun tak habis. Bukan kata rojak,cendol pun aku tak dapat habiskan..Perut dah penuh gaknya.Pastu mulalah petang lapar balik.Tapi sehingga ke saat ini,aku masih kenyang..hehehe

  • luncheon,  Uncategorized

    Lunch Nasi beriani Haji Karim Taman Air Biru

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Dah makan tengahari? full already.hari ni pekena Nasi Beriani Haji karim the Most popular Nasir beriani at pasir gudang Tanya je orang pasir gudang ni,Nasi beriani kat mana yang sedap..Of course orang akan cakap nasi beriani Haji karim ni.Nak dapatkan Nasi beriani ni hanya untuk Rabu dan Jumaat je..Kalau untuk tempahan pun boleh. Nak bagi state xde,so korang google jelah…cari medan selera taman air biru,pasir gudang johor.berdepan dengan 7 eleven taman air biru ye..

  • Kluang,  luncheon

    Luncheon di Kluang Rail Coffee

    Assalamualaikum Hai Korang ☺☺sebenarnya nak update entry lain,tapi entry ni jugak yang aku up.Bukan apa,nak up entry yang tu,kena banyak nak kena masukkan..hehehe..so kita ambil entry yang simple jelah ye. Itu hari kalau korang perasan kat Instagram,aku ada upload gambar aku kat kluang kan.Dan aku ada cerita pasal aku bermalam kat sana.Korang boleh terjah Review Merdeka Hotel ni. Bila terjah Kluang,tak bermakna rasanya kalau korang tak pi terjah jugak Kluang  Rail Coffee yang terkenal ni.Tapi masa aku pergi ke Kluang,Aku just pegi Kluang  Rail Coffee  yang berdekatan dengan Hotel.Padahal.orang kata nak menikmati Kopi yang superb harus pergi berhampiran dengan Station keretapi Kluang tu.Tapi takpelah..Mybe next time aku boleh ke sana…