• Uncategorized

    Lunch di Soul Thai Aeon Bukit Indah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Ingat tak aku ada cerita pasal Media invitation ke The Lego Ninjago Movie hari sabtu yang lalu.Ni hah..aku ada ceritakan dekat Entry SINI. Hah..lepas habis je tengok wayang,perut pun dah lapar,so kami cari lah port terbaik untuk isi perut.Tapi malangnya tempat yang kami nak pergi tu penuh.Cuma ada satu restoran ni je yang masih ada kosong.Yelah masa kami keluar dari movie tu,dah pukul 1.00 tengahari.Betul-betul time orang nak cari makan.So redha jelah makan kat situ. Kami masuk ke Soul Thai Restoran yang menyajikan semua makanan ala Thai.Ingatkan nak rasa Tomyam dia,tapi disebabkan takut menunggu lebih lama,kami order je yang simple untuk alas perut yang betul-betul dah kelaparan ni.…

  • Uncategorized

    Luncheon di Kluang Rail Coffee

    Assalamualaikum Hai Korang ☺☺sebenarnya nak update entry lain,tapi entry ni jugak yang aku up.Bukan apa,nak up entry yang tu,kena banyak nak kena masukkan..hehehe..so kita ambil entry yang simple jelah ye. Itu hari kalau korang perasan kat Instagram,aku ada upload gambar aku kat kluang kan.Dan aku ada cerita pasal aku bermalam kat sana.Korang boleh terjah Review Merdeka Hotel ni. Bila terjah Kluang,tak bermakna rasanya kalau korang tak pi terjah jugak Kluang  Rail Coffee yang terkenal ni.Tapi masa aku pergi ke Kluang,Aku just pegi Kluang  Rail Coffee  yang berdekatan dengan Hotel.Padahal.orang kata nak menikmati Kopi yang superb harus pergi berhampiran dengan Station keretapi Kluang tu.Tapi takpelah..Mybe next time aku boleh ke sana…

  • Uncategorized

    Luncheon Di SDS Hari Ini

    Assalamualaikum Petang baru dapat update blog.Pepagi tadi dah update.tu pun lambat atas sebab-sebab kerja office yang perlu disettlekan terlebih dahulu. Alhamdulillah..Kenyang sampai ke petang lagi.Sebab baru lepas minum petang..hahahaha..Kes makan kat SDS sebab ada seorang officemate ni yang mak buyung macam aku jugak.Nak sangat nak pekena chicken chop hari ni. Jarang makan kat situ sebenarnya.kalau makan pun kat kedai biasa jelah..Lebih murah..Tapi sesekali layan kan,apa salahnya. Sampai aku terlupa nak ambil gambar makanan officemate punya.Sebab dah kelaparan sangat-sangat. Sempat ambil gambar untuk menu pilihan aku je  SDS Nasi goreng Ikan bilis  Minuman pula aku order Honey Lemon Tapi yang tak bestnya Honey Lemon ni,diorang pakai lemon yang tak asli.maksud aku…

  • Uncategorized

    Peniaga Cekik Darah!!

    Assalamualaikum google Kemarahan aku nie bukan lah untuk semua peniaga makanan Nasi campur..Tertumpu kepada peniaga-peniaga yang tertentu sahaja. Lunch tadi terpaksa pergi  ketempat lain kerana,kedai makan yang selalu kami pergi tu dah 2 hari tutup. Sebab kenapa kami selalu pergi ke kedai makanan tu setiap hari kerana kat situ murah..dan kami anggap macam kantin kami dah. Warung Kaktie memang tempat yang selalu kami makan masa lunch.Di samping menu makanan yang murah,disediakan juga,pemanis mulut seperti Bubur kacang,pengat pisang dan jagung serta air minuman free..(air orange @ tea sahaja)Murah rezeki kak Tie.Makan kat situ paling mahal pun RM7..Itupun dengan pelbagai jenis lauk yang kami ambil..lebih dari 3 atau 4 jenis lauk termasuk…

  • Uncategorized

    Lunch kami

    Assalamualaikum.. Selamat tengahari to ols… Hari cuti2 nie kami selalunya outing…jarang ade katnrumah…klu berhujung minggu selalunya blik ke kampung di kota tinggi. Tu pun 2 minggu sekali la klu blik kampung pun.. Hari nie cuci 2 kata di tesco seri alam…malas nak kuar pi jauh2..just dekat2 je sebab esok da bekerja.. So just nak release tension..tu yang keluar.. Just mkan nasi ayam..en.husband makan chicken chop…memang tak boleh lari dari ayam kitorang nie..satgi kalau berat da bertambah jangan salahkan ayam pulak..salahkan dirI sendiri sebab selalu dengan ayam..heheh.. Klah..nak sambing lunch…