• Uncategorized

    Menunggu Jawapan yang Tak pasti

    Assalamualaikum Alhamdulillah….kenyang sudah…baru hari nie keluar lunch…Selalunya jumaat baru dapat makan luar..hari biasa jarang nak keluar…hehehe…memang dah lama tak keluar pun..Aku pun tak pasti kenapa hari jumaat baru kitorang nie nak keluar makan..Padahal waktu rehat takde bezanya..Bezanya pada kaum adam jelah.. Mereka boleh masuk pukul 3 petang..Tapi..itupun kena tolak gaji..Siapa yang taknak kena tolak gaji,kenalah masuk seawal yang mungkin… Walaupun hari nie kepala tingtong,aku gagahi jugak keluar sebab dari pagi memang tak makan,tipu….bukan tak makan terus,adalah makan biskut cecah air nescafe…Kira untuk alas perut je..Memang ikutkan hati tak nak keluar,Tapi dah lapar…Memang rasa macam tak confident nak drive,Tetapi ku gagahkan juga drive…Sebab ada officemate yang tak ikut..Tu yang kena drive..Yang…

  • Uncategorized

    Makanan yang semakin mahal

    Assalamualaikum Entry nie mungkin kerana ketidakpuashatian aku membeli sarapan pagi tadi..maaflah kalau tersinggung pada mana mana pihak… Peliklah sekarang nie.Ambil sikit pun charge mahal..ambil banyak lagilah mahal..Bukan nak berkira dalam bab makan nie.Tapi kalau beli mee hoon sikit campur daging takat 5-6 ketul. dah harga sampai rm5. lainlah dalam mee hoon tu ada ayam ke…taugeh ke…aku tak kisah sangat…Takat sawi dengan kicap je.. korang tengok makanan nie,sure korang rasa macam tak padan kan…ambil pulut panggang 2 ketul rm1 Total semua sekali rm5..itu untuk sarapan sahaja…belum masuk nak makan tengahari… Dunia sekarang….dunia akan datang aku pun tak tahulah nak cakap… Aku nak suruh jugaklah orang yang pangkat besar besar tu duduk…

  • Uncategorized

    Tiba-Tiba

    Assalamualaikum Rasa macam nak tutup facebook…Dah taknak tengok setiap hari orang keluarkan gambar baby mereka.. Dah taknak amik tau siapa yang baru dapat anak…semua dah taknak amik tau…Nak pekakkan telinga,nak pejamkan mata untuk mendengar dan melihat semua tu..Tapi perlu berpijak di bumi yang nyata. Adakalanya aku macam tu…Mungkin Allah merancangkan sesuatu untuk aku…Cuba untuk tidak berprasangka yang buruk-buruk.. Maaf…aku hanya insan biasa…

  • Uncategorized

    Bas ekspres jatuh gaung di KM3.5 Jalan Genting Highlands-Kuala Lumpur.

    Assalamualaikum Selepas balik dari kerja tadi dikejutkan dengan berita Bas ekspress yang jatuh ke Gaung di KM3.5 Jalan Genting Highlands-Kuala Lumpur .Sehingga 5 petang tadi,angka terkorban adalah 10 orang dan 15 orang lagi sedang dirawat di Hospital Selayang. Bas persiaran ini terjatuh ke dalam gaung sedalam kira-kira 60 meter itu yang menghala ke Ibu negara kira-kira jam 2.45 petang. Jumlah terkorban 29 orang (17 lelaki dan 12 perempuan), manakala jumlah tercedera 16 orang (11 lelaki dan 5 perempuan).Mereka yang terkorban terdiri daripada dua lelaki Melayu, 12 perempuan Cina, 12 lelaki Cina dan 3 lelaki India.Sebanyak 4 lagi mangsa daripada sejumlah 49 mangsa belum dapat diangkat naik dari kawasan kemalangan. Sama-samalah…

  • Uncategorized

    Isu sembahyang Pula Yang Dipersoalkan

    Assalamualaikum Saja aku nak luahkan isi hati aku yang da nak terkeluar nie..Geram dengan meeting yang tiada bernoktah. Sambung pada meeting akan datang ..What the Hell la.!! sori perkataan yang teruk nie Isu sembahyang dijadikan isu besar oleh company aku nie..Management kata orang islam banyak guna masa untuk sembahyang..Masa bekerja 8 jam sehari diguna pakai untuk sembahyang..What!!!  habis Management tak fikir ke ade pekerja yang lain tu dok “waste” time dengan berborak sampai aku da habis solat tu. Masa rehat dulu 12.00-12.45 diganti dengan waktu rehat baru 1.00-2.00 ptg.Termasuk waktu solat. Dan diberi benefit kepada orang bukan islam untuk bersenang lenang melegakan perut yang penuh sedangkan “kami” terpaksa berkejaran untuk…

  • Uncategorized

    Aku Sebak Kerana..

    Assalamualaikum kenapa aku mesti sebak bila dapat berita gembira..Berita adik aku da pregnant lagi..Anak ke-3 insyallah.. Sebak sebab da 2 tahun kawen tapi Allah belum lagi mengizinkan aku untuk pregnant.. Sedih hati bila orang yang  baru kahwin da dapat berita gembira..Tapi aku yang da lame kawen nie,belum lagi ade berita mcm tu..Kadang-kadang rasa x adil..Tapi aku tau mungkin Allah da merencanakan semua yang terjadi pada diri aku nie. Mungkin orang akan cakap..ala..baru 2 tahun kawen..Tapi perasaan seorang isteri mungkin korang memahaminya… Aku hanya menunpang kasih dari anak-anak saudara.Kadang-kadang hanya meminjam mereka dari ibubapa mereka.. Anak Angkat..???? aku takut tak termampu nak menjaga sebab…. hanya aku yang tau.. Moga Allah memberikan…

  • Uncategorized

    Bangga Bila tengok Adik Berjaya

    Assalamualaikum Keluarga kami bukanlah orang berada,hanya orang biasa, Kehidupan kami penuh dengan ranjau duri , Dari kami kecil sehinggalah kami dewasa, Ada saja dugaan yang maha berat untuk keluarga kami, Segala tohmahan diberikan tanpa usul periksa, Mencucuk di segenap hati kami, Kami sungguh Terluka, Apa yang mereka kisah pasal kami, Hanya menabur fitnah dan keji, Tapi kami tetap bersabar, Walaupun adakalanya cuba memporak perandakan keluarga kami, Kami Redha, Allah Maha mengetahui, Bercakap la selagi boleh, Mengutuk la selagi terdaya, kami tidak peduli, Tapi perlu diingat, Disebalik kekurangan keluarga kami, Ada yang menyinar, Kami bangga bila tengok salah seorang dari kami, lebih berjaya daripada anak-anak kalian.. Kenapa ini tidak kalian sembangkan,…

  • Uncategorized

    Biarlah Rahsia

    Biarlah Rahsia ^^ Pernahkah Kau Bermimpi Seketika  Berada Di Tempatku  Membayangkan Pahit Manis Berlaku  Entah Siapa Yang Tahu  Mungkin Nanti Kau Jua Merasakan  Berdepan Dengan Kata Menyesakkan  Takkan Tugumu Kebal  Tiada Pertimbangan  [ Lyrics fr Keheningan Malam Membangunkan  Kepayahan Jiwa Meluahkan  Andai Kau Jujur Memahami  Tiadaku Menjauhi  Dan Kisahku Yang Masih Panjang  Menambahkan Berat Yang Memandang  Lantas Ku Pendam  Ku Putuskan Biarlah Rahsia  Semakin Aku Hidup Dalam Cinta  Tiada Kuasa Mampu Menghalangnya  Hentikan Kata Kata  Bertulangkan Dusta  Pernahkah Kau Bermimpi Seketika 

  • Uncategorized

    Soalnya HATI

                                                                               Assalamualaikum Mungkin hati terlalu berjaga-jaga dengan tidak menyakiti hati orang lain.Tapi pada masa yang same hati juga terluka bila terpaksa menjaga hati orang yang kita sayang.kekadang orang yang kita sayang tidak pernah tahu untuk menghargai hati dan perasaan.Akibatnya hati terluka lagi. Kekadang juga kita tidak sedar samada dalam percakapan atau perbuatan kita seharian,boleh membuat hati orang lain terasa..itupun tanpa kite sedari..Dan apabila hati terluka,timbul segala persoalan dalam diri kite. Dan hanya diri kite…

  • Uncategorized

    Kisah Si Buah Zuriat

                                                                       Assalamualaikum Selamat Tengahari semua..Entry kali nie aku nk tanye ler korang tentang tajuk entry kt atas nie Apa Itu Buah Zuriat ~Buah Zuriat Dikenali sebagai  buah adam/buah koka /buah zuriattin.Tapi Buahnya sama. Khasiatnya ~Dikatan buah ini sangat berkhasiat.Boleh menyembuhkan lenguh-lenguh badan,insyallah.Dan dikatakan sebagai petua untuk mendapatkan Zuriat Dimana tempat untuk mendapatkan Buah Ini ~Buah ini berasal dari Mekah.Ianya didapati di Jabal Uhud dan Jabal Rahmah dan Gua Hirak Harga di sana hanya sekita RM0.25 sen sahaja. p/s…