• Uncategorized

    Lagu Baru Febian’s | Untuk Apa lagi

    Assalamualaikum Hai korang..Sesekali terdengar lagu-lagu lama memang syok tau.Lagi pulak kalau layan lagu-lagu jiwang Rock Kapak zaman dulu..Memang syahdu habis.Nak-nak kalau lagu bercinta,putus cinta,mau meleleh air mata..hahaha…Antara kumpulan-kumpulan yang aku suka layan lagu mereka adalah kumpulan Febians.Lagu-lagu Hits Febians masa dulu seperti Penantian,Demi cinta ini dan banyak lagi mampu mengimbau kenangan tau..Hadoii…Dah lama kan tak dengar cerita pasal Febians ni.Kalau korang nak tahu,Febians dah kembali…Febians kembali lagi weh..Bila dah band lama kembali lagi,mahulah lagu-lagu yang disampaikan tu.Febians adalah antara Band yang terkenal pada zaman 80 an  Sejarah Dan Latar Belakang Serta Penubuhan Febian`s Kumpulan Febians ditubuhkan pada tahun 1979 di Johor Bahru Johor. Asalnya kumpulan ini dianggotai oleh Aziz Mohamed…

  • Uncategorized

    Lagu Pinjamkan Hatiku-Ayda jebat & Adi Priyo

    Assalamualaikum Hai korang..sesekali layan lagu jiwang.Lagu baru Ayda Jebat dan Adi Priyo..menyengat beb…Jom dengar… Penyanyi : Ayda Jebat & Adi Priyo Judul Lagu : Pinjamkan Hatiku Lagu & Lirik : Nurzaidi Abdul Rahman Album: OST. Pinjamkan Hatiku Label : Paranormal Records Lirik Lagu Pinjamkan Hatiku ini bukan lagu cinta kita yang dulu saat itu ku pikirkan cinta matiku namun kini ternyatalah hatiku milik dia bukan engkau seperti ku sangka mudahnya kau lepaskan kata-kata mu terpikirkan tergores perasaan ku yang selamanya mencinta sedikitpun tak berubah kau memang sebegitu saja memang salah diriku, tak peduli perasaanmu yang seharusnya tahu tak lagi dihatiku tak akan miliki cinta yang suci kan kini dan hingga…

  • Uncategorized

    OST Titian Cinta – Sumpah Cintaku Asfan Shah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sejak terjebak dengan cerita TITAN CINTA drama TV3 tu,terus minat dengan lagu dari Asfan Shah ni. Korang yang rasa nak terjebak dengan cerita ni boleh rujuk entry TITIAN CINTA ni,Sampai sekarang aku tak boleh nak move on dengan cerita ni…hahaha… Lepas tu pulak dengan lagu mendayu dari ASFAN SHAH ni…lagi lah tak boleh nak move on. Korang dah dengar ke belum lagu ni sumber:google Disaat Saling mengenali Ku Tahu cinta mu memanggil Dalam Perasaan yang tak kau dengari Lambaian Mu di dalam mimpi Bayangan Senyum bidadari Indah Segenap rasa tak terbagi Belah Lah jasad ku tirai kenangan ku Pasti Akan kau jumpa api cinta menyala Hingga Akhir nafas ini…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Raniaku : Kisah Dugaan Dan Cinta abadi

    Assalamualaikum Tetiba macam aku tersuka,eh..tersentuh bila tengok video klip si Aizat Amdan..sweet gila korang..Aku terbaca pasal pelancaran video klip ni pun dari blog ciklilyputih.1st tengok pun dah jatuh hati kat jalan cerita ni..sedih wehhh!!.. Yelah..masa korang tengah bahagia,tetiba pasangan korang mendapat penyakit,Nasiblah pasangan dia tu nak sama-sama susah,sama-sama senang…Cerlah korang tengok video ni Menjadikan Duta SAFI Rania Gold, Nora Danish sebagai watak utama di dalam muzik video ini, beliau membawa watak sebagai Rania, seorang isteri yang mengalami penyakit FUCH, sebuah masalah penglihatan yang serius sehingga mengganggu kehidupannya serta tugas sebagai seorang isteri. Bimbang ditinggalkan insan tersayang, Rania nekad menyembunyikan perkara ini daripada sesiapa. Perubahan emosi dan perilaku Rania yang semakin…