• kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40®!

    Assalamualaikum Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40 | Hai korang,alahaiii..senang je kan..mudah je kan nak mengemas ni.Nak pulak dah dekat dengan perayaan Tahun Baru Cina ni.Mestilah sesuatu yang MERAH dan mengujakan akan muncul tidak lama lagi. Apakah Produk yang Hebat yang membantu dalam kerja-kerja mengemas ni.Meh aku perkenalkan produk dari WD40 ni.Ada beberapa rangkaian dari Produk WD40 ni yang boleh membantu kita dalam kerja-kerja pembersihan rumah ni.Meh tengok apa dia. WD-40® Multi-Use Product(Produk Pelbagai Guna) Hebat untuk menggilap permukaan krom dan memulihkan kesinaran permukaan keluli tahan karat.Adakah karpet anda terdapat gula-gula getah? Dengan adanya produk ini,anda hanya perlu sembur di atasnya,gosok sedikit dan ia akan hilang.Terdapat kesan…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product

    3 Serum Untuk kulit yang Putih Menawan dari SwissVita

    Assalamualaikum Hai korang??lambai tangan sikit…tengah buat ape tu.Ada je ni hah tengah buat entry pasal 3 Serum untuk Kulit yang putih lagi menawan..ececeh.. Nih..saja nak kabo kat korang tentang satu produk dari Swiss Vita Laborotaries Switzerland Aku nak perkenalkan 3 produk mereka dan sila baca sehingga habis ye. ? Mandelic Acid Perfect Ratio Complex Serum Swissvita Mandelic Acid Perfect Ratio Complex ini berfungsi untuk membuang sel kulit mati dan menutup segala liang roma yang terbuka.Menghilangkan garis-garis halus  dan kedutan di wajah dari masa ke semasa.Ia juga boleh mencerahkan kulit muka kita. Harga untuk produk ini adalah Rm110 (klik link INI ) Kandungan 50ml ? Micrite 3D All Use Whitening Serum Micrite…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product

    Review | Marine Essence Bamboo Salt Shampoo

    Assalamualaikum Bagi wanita,Rambut adalah mahkota mereka..Rambut kalau tak dijaga dengan baik,mungkin akan mengakibatkan masalah seperti rambut gugur,berkelumumur,berminyak dan bermacam lagi.Bila dah ada masalah sebegini,mulalah stress. Kadang² kita pun tak tau punca rambut gugur,berkelumumur dan sebagainya walhal,kita dah menjaga rambut tu sebaik mungkin..Perlu kita semak pemakanan kita,kerana ianya mungkin pengaruh dari pemakanan seharian kita. Yess…aku pun mempunyai masalah rambut gugur.Rambut gugur ni tak boleh jugak dibuat main,ianya akan menjadi serius kalau tak dirawat..Betul tak. PUNCA RAMBUT GUGUR Penggunaan bahan kimia yang berlebihan.Bagi mereka yang suka mewarnakan rambut dan menggunakan bahan kimia untuk meluruskan rambut mereka,ia boleh merosakkan rambut sehingga ke akarnya.Kesannya,rambut menjadi gugur. Perubahan hormon juga boleh mengakibatkan rambut gugur bagi…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Beli Kereta Mudah dan cepat dengan Tookar.my

    Assalamualaikum Hai korang…Ada ke yang mempunyai azam baru untuk membeli kereta baru pada tahun baru ni.Yess…Memang syok kan dapat beli kereta baru..Pakai kereta baru di tahun yang baru. Ada masalah?Rumit ke nak dapatkan kereta baru tu..Banyak yang nak kena buat kan bila nak dapatkan kereta baru..Habis masa nak mencari kereta,brand yang sesuai dengan kita.Dan yang paling rumit nak deal dengan dealer kereta..Maka terhapuslah sudah impian untuk memiliki kereta baru..Oh No!! Jangan macam tu..sekarang ni semuanya mudah tau..Cakap je korang nak apa..semua petik jari..Janji poket tu ada isi.Yelah nak membeli kereta perlukan juga rundingan,rundingan berkaitan dengan harga lagi..kan..hahahaha..Nak tak aku share satu tempat ataupun website yang boleh memudahkan kita untuk urusan…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product

    Milagro Coffee Untuk Pesakit Diabetes

    Assalamualaikum Aku pasti kat Malaysia ni memang ramai yang mempunyai penyakit Diabetes atau dalam bahasa melayunya Penyakit Kencing Manis..Ramai yang mungkin tidak tahu bahawa penyakit kencing manis ini kalau tidak dirawat,akan menjadi semakin teruk. Tanda-Tanda Kencing Manis Sering dahaga dan sering minum air Sering ketandas Terasa badan lemah Berat Badan turun dengan cepat Penglihatan semakin kabur Terasa pening kepala Kadang-kadang penghidap kencing manis tidak menunjukkan sebarang tanda.Hanya dengn pemeriksaan doktor dapat menunjukkan dan mengesan kencing manis pada peringkat awal.Bagi mereka yang berisiko tinggi, mereka perlu menjalani pemeriksaan untuk mengesan kencing manis sekali setiap tahun. Golongan Berisiko Tinggi Mereka yang mempunyai keturunan yang menghidap kencing manis. Mereka yang berat badan agak…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Cermin Mata murah di Pasir Gudang

    Assalamualaikum Masa ke pusat bandar hari tu,tujuannya untuk membeli cermin mata baru.Ada aku ceritakan di entry Jalan-Jalan Cuti Merdeka.Mana yang terlepas tu,boleh la baca kat sini ye…Tu pun kalau korang sudi baca cerita kita ni. Oklah,sebenarnya sebelum tu pun aku dok survey kedai cermin mata di sekitar Pasir Gudang ni.Adalah dua tiga kedai…Tapi bila aku teringatkan kat Pusat Bandar ni ada kedai cermin mata yang murah,so aku pun ajak husband survey kat situ jugak.Haruslah ajak dia sebab dia yang akan sponsor untuk buat cermin mata ni.Dia yang suruh aku pakai balik cermin mata sebab risau aku selalu sangat pakai contact lens. Actually,sebelum ni pun aku ada pakai spe,tapi disebabkan anak…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  saya menang

    Dapat hadiah lagi la Kita

    Assalamualaikum Lama dah tak cerita pasal hadiah-hadiah yang aku dapat hasil berblog,join giveaway dan segmen..Walaupun korang tak berapa kisah,tapi aku kisah..hahaha.. Sejujurnya,memang seronok jadi blogger ni.Dapat review barang,dapat merasa menggunakan barang yang korang sendiri pun belum pernah guna.Ada lah juga sumber pendapatan hasil dari berblog yang menolong aku ketika aku dalam kesusahan..Semua tu tak dijangka kan. Syukran.Minat berblog ni bermula dari kawan aku sebenarnya.Dia cipta blog,dan aku juga cipta blog.Lepas tu edit bagi cantik-cantik.Sebenarnya itu sahaja minatnya..Belum lagi tahu apa tujuan aku berblog masa tu.Lepas tu bukannya ada banyak entry pun yang aku hasilkan.Takat membebel apa yang aku nak bebel je dalam blog tu.Lepas tu aku terus senyapkan diri dalam…

  • advertorial,  kisahsidairy.com,  liberty printing,  lifestyle blogger

    Hasilkan Gambar mengikut Trend Terbaru dari We Print

    Assalamualaikum Dari simpan gambar dalam handphone kan,baiklah kita print gambar tu dan letak dalam album.Mana lah tau kalau letak je dalam phone,terdelete tetiba,hah..mau nangis sehari semalam. Gambar kenangan ni,memang patut kita print dan simpan dalam satu album.Esok-esok bila dah tua,gambar tu jugak yang kita akan tengok kembali.Especially gambar anak-anak. Kalau dilihat sekarang ni,dah banyak orang buat Photobooth..Ambil gambar dan terus dapat gambar yang diambil tu..Just nice je..Cepat pulak tu. Mana lagi nak dapatkan gambar yang siap di print dengan mudah?Jawapannya WePrint lah. WePrint adalah Instant Photo Printing machine yang sangat berkualiti dan berfungsi menggunakan applikasi Wechat.Kalau korang nak tau Weprint ni dah popular pada tahun 2015 lagi dan sangat popular…

  • advertorial,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Hair Conditioner dari REJUVENATING 30-DAY TRAVEL ESSENTIALS ORGANIC BATH AND BODY CARE SERIES

    Assalamualaikum Tak habis lagi ni nak cerita pasal produk dari Ecowell yang awesome ni.Yelah dalam satu kit ni mengandungi 5 benda yang sangat mudah korang bawa apabila korang pergi bercuti  Antaranya : Body lotion Shower Gel Hair Conditioner Shampoo Di entry yang lepas aku ada ceritakan dua darinya iaitu Shower Gel dan juga Body Shampoo. Kali ni pulak aku nak memperkenalkan korang satu produk yang ada di dalam Essential Kit ni iaitu HAIR CONDITIONER Hair Conditioner ni pack dia sama je macam yang lain-lain.Diperbuat daripada Organic Shea Butter. Ianya mampu Melembutkan, menyuburkan, melindungi dan membaiki rambut kering dan rosak. rambut ringan lagi intensif dan kulit kepala khasiat. Menghalang rambut ikal…

  • advertorial,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Shower Gel Dari Ecowell ‘s Bath Series travel set

    Assalamualaikum Rasa nak lama-lama je mandi kat dalam bilik air ni.Apa taknya Shower Gel dari Ecowell’s Bath series Travel set ni tersangatlah best.Sedikit je letak,buih dah banyak.Didatangkan juga dengan sponge ,emmm..bertambahlah buih-buih tu..Sebab tu WAJIB ada travel set ni,yelah..Dah peluh-peluh bila kita ke sana-sini,balik hotel,boleh bersihkan diri dan wangikan diri tu..Baru lena tidur kan. Seperti yang aku bagitahu kat korang di dalam entry Rejuvenating 30 days Travel Essential Organic Bath care series ni,tak perlu susah-susah untuk bawa barangan mandian yang besar-besar penuhkan beg.Cukup dengan kit yang mudah di bawa ke mana-mana ni.Organic skin care ni memang semua orang suka kan.Korang jangan risau kerana produk ini mempunyai Certified Organic.so,tak payah ragu-ragu…