• INFO

    LEGOLAND® Malaysia Resort -Brick-or-Treat Night Party

    LEGOLAND® Malaysia Resort -Brick-or-Treat Night Party | Brick or Treat Part Hallowen kembali lagi di Legoland pada tahun ini.Pastinya ia akan mmberikan kepuasan kepada mereka yang hadir pada tahun ini.   Kalau tahun-tahun berikutnya semasa pelancaran Brick or Treat di Legoland,dah pun gamat dengan aktiviti-aktiviti ini,apatah lagi pada tahun 2018 ni kan.Mestilah lebih banyak aktiviti.Pada bulan Oktober setiap tahun,Legoland akan mengadakan Parti Hallowen dengan lebih lagi aktiviti untuk kanak-kanak meraikan parti ini seperti Speed Building Challenges di mana mereka akan bekerjasama untuk belajar melalui MAGIC OF PLAY.   Banyak aktiviti di setiap sudut Legoland dikemaskini dengan aktiviti dan perhiasan Hallowen dan mereka dapat menikmati aktiviti belajar bersama keluarga,termasuk di Hut…

  • movie

    Preview Screening The Lego Ninjago Movie

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Throwback cerita sabtu lepas.Actually aku dapat invitation untuk prview Screening The Lego Ninjago Movie ni dari Legoland Malaysia. Pagi sabtu lagi aku dah terpacak di TGV Cinema Aeon Bukit Indah.Ada lagi rakan blogger yang join untuk tengok movie iaitu Hernee Nazir.So pukul 10.30 kami dah siap-siap ambil tiket. Sebelum masuk wayang,sempatlah kami wefie bersama. Tetiba je muka jadi flawless macam ni..hahaha Pinjam anak-anak si Hernee ni.memandangkan dak Naura tak ikut,umi pinjam menantu jelah…hehe Masa reaction aku first time tengok cerita ni,oh,…Pelakon yang sangat terkenal dari Hongkong ni berlakon,tetapi sangkaan ku dikesemua cerita ni akan ada kisah dia..Nop..Itu hanya pembukaan sahaja ok. Selepas sinopsis,barulah keluar Lego animation Ninjago ni…

  • aktiviti

    Kesinambungan di Theme Park – 5th Brick-Versary Legoland

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Ada pulak kan kesinambungan cerita.Yelah,masa tu rasa karangan dah panjang lebar pulak.Kang kalau aku buat entry panjang berjela,korang tak baca pulak…hahaha… http://www.kisahsidairy.com/2017/09/lebih-keriangan-di-theme-park-sempena.html http://www.kisahsidairy.com/2017/09/tawaran-istimewa-5th-brick-versary.html http://www.kisahsidairy.com/2017/09/5th-brick-versary-legoland-aktiviti.html Kalau korang dah terlepas entry aku pasal aktiviti aku di Legoland..jangan risau sebab aku ada letak link di bawah ni untuk korang terjah..Tu pun kalau korang rajinlah kan, Oklah,lepas kami naik keretapi yang membawa kami di persekitaran Legoland tu,adik dan anak saudara aku ni tak sabar nak naik roller coster.Semangat betul diorang kan.Tapi takdelah aku naik roller coster tu,mau tercabut jantung aku ni kang.Sudahnya aku just jaga anak-anak je. Sebelum kami ke The Dragon iaitu tempat untuk menaiki Roller Coster,kami ke Observation Tower.Ni macam …

  • Uncategorized

    Media Invitation ke Lego Ninjago Days Movie

    Assalamualaikum Hai korang??Morning..awal pagi lagi kami dah ondway ke Aeon Bukit Indah untuk Media Invitation  untuk Live primiere Ninjago Movie. Ini adalah pertama kali Legoland Malaysia mengeluarkan Ninjago Movie di Malaysia. so tak sabar nak mrlihat sendiri movie ni.Nanti dah sampai sana aku update lagi ye. →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • aktiviti

    Lebih keriangan di Theme Park sempena 5th Brick-Versary Legolands Malaysia

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hari tu kan aku ada cerita pasal satu hari aktiviti di Waterpark Legolands Malaysia kan..Kalau korang lupa , ni hah Entry di Waterpark ,korang boleh baca di SINI. Disebabkan kami ada satu tiket untuk satu hari,so kena plan betul-betul mana satu yang perlu korang pergi dulu.Aku cadangkan supaya korang datang seawal pagi untuk menikmati satu hari untuk pelbagai aktiviti di sini.Kalau korang nak dapatkan tiket legoland,dan nak tahu harga tiket legoland terkini boleh tengok di bawah ni ye. Dan aku cadangkan korang masuk ke Waterpark Legoland  dahulu kerana bila dah masuk Theme Park ni,lagi banyak aktiviti yang korang nak buat,so set betul-betul timing supaya korang boleh lakukan…

  • Uncategorized

    5th Brick-Versary Legoland-Aktiviti meriangkan di Water Park

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Memang dah save the date dengan rakan blogger yang lain untuk sama-sama meraikan Anniversay Legoland Malaysia pada 9 September 2017 yang lalu. Gigih pepagi lagi umi kejutkan budak berdua tu,Kakak orang yang paling excited sekali nak ikut.So pagi sabtu tu,awal pagi lagi dah keluar rumah.Sampai ke Legoland adalah dalam pukul 10 lebih.Bila sampai sana,dah nampak kelibat Mama  Maszull tunggu kami.So,sebelum borak-borak,aku ambil tiket dahulu di Kaunter khas untuk Media.Alhamdulillah,tiket dah berada di tangan. 4 tiket dan 1 tiket extra untuk masuk ke Water Park dan Theme Park Alhamdulillah,dapat 1 lagi tiket untuk anak saudara aku yang ikut,Thanks Juju sebab dermakan satu tiket ni kat akak.Bila dah dapat…

  • EVENT,  kisahsidairy.com

    Party Hallowen Brick or Treat di Legoland Malaysia

    Assalamualaikum Pesta Hallowen Brick Or Treat di Legoland menjanjikan  kepuasan kepada setap mereka yang datang.Baru-baru ini Legoland telah melancarkan  aktiviti tahunan mereka yang bertemakan Brick Or Treat.Pelancaran yang telah diadakan dari 16 september lalu akan berakhir pada 30 Oktober ini.   Atas jemputan dari pihak Legoland jumaat lalu,aku bawa family ke sini untuk menyaksikan pelancaran Patri Hollawen ni..Memang menggamatkan dengan aktiviti yang telah disediakan. credit gambar:Nadia Johari Majlis dimulakan dengan ucapan penyampaian dari orang kuat Legoland iaitu Mr.young Pil Kim (Merupakan pengurus besar (interim)Legoland Malaysia Resort.Diikuti ucapan Mr Casper Bonavant iaitu pengarah Operasi dan diikuti oleh ucapan dari Ms Sandy Soh iaitu Presiden PUDU Rotary Club.        …

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE